Pitääkö olla huolissaan, Kärpät?

0

Kärpät on kovaa vauhtia menossa kevään mestaruustaisteluun viiden ottelun tappioputki niskassaan. Tosin voihan huominen vielä muuttaa tilaston, kun KalPa saapuu Raksilaan niin ikään vailla minkään valtakunnan panosta. Isossa kuvassa Kärpät lähtee pudotuspeleihin kuitenkin kuntopuntarin pohjalta.

Pitääkö kannattajien olla tilanteesta huolissaan? Kyllä ja ei.

Viime aikojen tappioista ei kannata vetää liian vakavia johtopäätöksiä. Runkosarjan voitto on ollut Kärppien taskussa jo pitkään, eikä viime peleissä ole ollut enää samanlaista panosta. Ulospuhallusta ei voinut välttää mitenkään. Nahkansa Kärpät joutuu kuitenkin luomaan uudelleen viime viikkojen jälkeen.

Kärpät on täysin on/off -joukkue. Pikkupedoilla pitää olla markkualenmainen maximum attack -mentaliteetti tai mistään ei tule oikein mitään. Joskus ennen tiivis keskustan puolustaminen saattoi tuoda tiukassakin paikassa tuloksen, vaikka hyökkäyspelaaminen vähän ontui. Tehokas hyökkäyspelaaminen saattoi taas pitää nenän pinnalla, jos puolustus- tai maalivahtipeli petti. Hieman vajaakin suoritus monesti riitti.

Nyt pienikin notkahdus tekemisen tasossa tai henkisessä pelivalmiudessa laittaa koko pakan täysin sekaisin. Tämä johtuu täksi kaudeksi valitusta pelitavasta ja sen asettamista vaatimuksista. Esimerkiksi Lauri Marjamäen Kärpät kesti Mikko Mannerin Kärppiä paremmin vajavaista suorittamista.

Kuvaannollisesti Marjamäen Kärpät oli kuin mielialalääkitty potilas, jonka terävimmät huiput ja syvimmät rotkot oli leikattu lääkkeillä pois. Mannerin Kärpillä ei ole lääkitystä.

Kärppien kannalta nyt on oleellista, pääseekö joukkue takaisin omalle huipputasolleen ulospuhalluksen jälkeen noin vain sormia napsauttamalla. Moni haluaa uskoa siihen, mutta kukaan ei voi sitä tietää. Tilanne jännittää varmasti myös Raksilan uumenissa, vaikkei sitä luonnollisesti myönnetä.

Vastustajilla on pudotuspeleissä tukalat paikat, jos Kärpät pääsee takaisin maksimitasolleen. Tuskin yksikään joukkue on keksinyt pelillistä viisasten kiveä huippuvireistä kärppälaumaa vastaan.

Jos Kärpät ei pääse tasolleen, on/off-kytkintä saa vääntää viimeisen kerran Raksilan vahtimestari sammuttaessaan hallin valot.

Oulussa ollaan nyt jännän äärellä.

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.