Hulahula jälkikirjoitus

0

Hulahula Suomi -ohjelman Oulu-jakso tuli televisiosta perjantaina 26.5.2017. Pelkäsin ennen ohjelman lähetystä, että sairaus tulee korostetusti esiin, ja helpotuin, kun se ei tullut. MS-tauti on vain osa minua eikä edes pahinta, mitä minulle on tapahtunut. Kaikkien elämässä on jotain ikävää, eikä sillä mässäily tuo lohtua ainakaan minulle. Näillä korteilla pitää vain pelata.

Minä olen elänyt sairauteni kanssa niin kauan, etten enää muista elämää ilman sitä. Olen purrut hammasta ja mennyt sinnikkäästi vastatuuleen. Olen uskoakseni saanut tarpeeksi aikaan, kun saldona on yli 20-vuotinen opettajaura, tyttö ja poika, omakotitalo, lomamökki ja tasapainoinen elämä.

Kysymykseen, millaista oli ennen ja jälkeen diagnoosin, oli vaikeaa vastata, kun sairastumisen aikaan olin vasta parikymppinen ja aikaa on mennyt jo enemmän sairaana.  Muistan vain sen, että halusin kaikkea ”mahdollisimman paljon, mahdollisimman pian ja niin kauan kuin mahdollista”, niin kuin ohjelmassakin sanoin.

Tärkeintä on pitää itsensä kiireisenä. Uskon, että tanssi tai mikä muu asia auttaa huomaamaan sen, missä on hyvä, onnellinen tai onnistunut itsesäälin sijasta. Minulla tällainen asia on ollut ensin työ ja nyt eläkkeellä ainakin pyörätuolitanssi.

Juhannusaattona kaikkia pyydetään tanssimaan Robinin Hulahula-biisin tahtiin kello 22. Minä aion osallistua maailmanennätyksen tekemiseen Suomen satavuotisjuhlan kunniaksi. Ilmoita sinäkin oma porukkasi, oli se vaikka vain perhe tai pari kaveria tai sitten suurempi joukko. Kaikki voivat osallistua, aiheesta tarkemmin:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/02/kaikkien-aikojen-juhannusjuhlat-goes-maailmanennatys-tule-mukaan-tekemaan

Ilmoittautuneita on jo ympäri maailmaa:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/11/juhannuksen-maailmanennatysta-tanssitaan-jo-kahdessatoista-maassa-kanadasta

Hulataan Suomi maailmankartalle!