Pyörätuolitanssin Dutch Open

0

Pyörätuolitanssin Dutch Open kilpailtiin Hollannin Cuijkissa pääsiäisenä. Jokakeväinen Dansspektakel järjestettiin jo 29. kerran, ja siihen osallistui noin 150 tanssijaa 25 eri maasta. Suomesta kilpaili yhteensä seitsemän paria debytant-, amatööri-, seniori- ja IPC-luokissa. Hollannin kilpailu on verrattavissa kilpatanssin Blackpooliin tai tenniksen U.S. Openiin pyörätuolitanssin saralla.

Kansainvälinen ensiesiintyminen oli menestyksekäs. Duo-pari Seppo Mertala – Heidi Hamari-Martimo Iistä ja Haukiputaalta saavuttivat pääsiäislauantaina duo2-luokassa kultaa. He tanssivat luokassaan ainoina suomalaisina. Sunnuntaina debytant-pari viimeisteli hienon kisatuloksensa pronssimitalilla, sillä he voittivat myös  pitkäperjantain singletanssissa kultaa (Hamari-Martimo) ja hopeaa (Mertala).


Kuvissa singletanssin kulta- ja hopeamitalisti sekä duon kulta- ja pronssipari Heidi Hamari-Martimo ja Seppo Mertala. – Kuva Jenni Heinikoski

Duopari koostuu kahdesta pyörätuolinkäyttäjästä. Kun toinen on pystytanssija, puhutaan combiparista. Singlessä tanssitaan yksin. Lisäksi tanssijat luokitellaan ylävartalon toimintakyvyn mukaan luokkiin 1 ja 2.

Suomalaisten 27-henkistä joukkuetta oli mukana valmentamassa ja kannustamassa valmentaja ja itsekin kilpatanssiuraa tehnyt Markku ”Keppi” Keränen Stepping Out ry.:stä Oulusta.
– Kokemus oli ikimuistoinen, kun suomalaiset lauloivat ylväästi Maamme-laulua koko joukkueen voimalla ja aiheuttivat näin jopa kateutta toisten maiden kilpakumppaneissa, Hamari-Martimo kertoo.

Pyörätuolitanssin julkisuutta lisää myös se, kun IPC-luokan tuplamestarit Timo Pyykkönen ja Tuuli Harju esiintyivät Puoli seitsemän -lähetyksessä 28.4. http://areena.yle.fi/1-3794670
Lisäksi Seppo Mertala ja Heidi Hamari-Martimo tanssivat TV1:n Hulahula Suomi -ohjelmassa 26.5. klo 21 http://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/04/11/hulahula-suomi-ylen-kanavilla-125-alkaen?ref=ohj-articles

JAA