Pyörätuolitanssiprologi

0

Minä innostun aina kertomaan jopa kyllästymiseen asti pyörätuolitanssista. Olen harrastanut sitä kolme – neljä vuotta, ja siitä on tullut erittäin tärkeä osa elämääni. Uskon, että harrastukseni myös pelasti minut tylsistymiseltä ja kotiin erakoitumiselta.

Olin pitkäaikaissairaana sinnitellyt työssä mm. sen takia, että pelkäsin sosiaalisen elämän menettämistä ja tyhjiötä, joka voisi työstä jäädä. Työpaikan taakse jääneet sosiaaliset ympyrät korvautuivat onneksi innokkaalla ja samanhenkisellä tanssiporukalla. Harrastus on antanut minulle haasteita, onnistumisen iloa ja kohottanut kuntoa, itsetuntoa sekä mielialaa enemmän kuin olisin edes voinut kuvitella.

Pt-tanssissa voi liikkua melkein kuin huomaamatta, ja harjoittelu on hellävaraisempaa kuin perinteinen hikijumppa. Silti se kehittää tasapainoa, koordinaatiota, ja lihasten liikkuvuutta, vartalonhallintaa ja muistia. Näiden lisäksi tanssi on esteettisesti kaunista.

Oulussa on mahdollisuus aloittaa pyörätuolitanssiharrastus Stepping Out ry.:n asiantuntevassa ohjauksessa. Myös pystytanssijoita kaivataan! Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, pelkkä uteliaisuus riittää.

Tämä kirjoitus on ensimmäinen blogini Kalevassa. Seuraavissa blogeissa kerron lisää pyörätuolitanssista sekä muista elämääni sivuavista aiheista.

JAA