Tasa-arvoinen Suomi

5

30.9.2015 tehtiin historiaa kun joukko turvapaikanhakijoita kokoontui porukalla Oulun pääpoliisiasemalle haukkumaan suomalaista ruokaa ja majoitustiloja. Miltä tämä tuntuu suomalaisesta pientuloisesta tai vanhuksesta joilla ei ole varaa ostaa itselleen ruokaa?

Näille mielenosoittajille oli tarjoiltu aamupalaksi leikkeleitä, jugurttia, mehua ja vaaleaa leipää, päivällä kalaa, salaattia ja leipää sekä myös iltapalaa josta mielensä pahoittajat suuttuivat: ohrasuurimorisotto, kalkkunakastiketta ja kasviksia! Hiukkavaaran hätämajoituskeskuksen apulaisjohtaja Janne Salmivaaran mukaan ruokaa kuluu paljon palautteen perusteella, 1 annos saattaa sisältää 8 jauhelihapihviä ja 10 kananmunaa. Hiukkavaaraan toimitetaan siis ruokaa tuntuvasti isompia määriä kuin moneen muuhun yksikköön johon Oulun Serviisi ruoan toimittaa.

Kyllähän tästä pienituloinen suomalainen suuttuu, puhumattakaan vanhuksista! Täytyy muistaa että näille mielensä pahoittajille tarjoillaan valmis ruoka 3 kertaa päivässä ja viikon jokaisena päivänä! Ei pienituloisella ole varaa syödä kolmea kokonaista ateriaa päivässä saatikka vanhukset jotka ovat ateriapalvelun armoilla. Monissa vähävaraisissa perheissä lapset syövät koulussa yhden lämpimän aterian ja joka ilta ei sitten ole vara syödä aterioita, saatikka viikonloppuna. Kyllä minäkin voisin hakea tuollaiset ruoka-annokset vaikka lähikoululta ja varmasti maistuisi monelle vähävaraiselle Serviisin ruokalistan tarjoilut, uskoisin että suomalaiset voisivat jopa pienen maksun maksaa noista aterioista. Ja mitä majoitustiloihin tulee, itse olin 8 kuukautta niissä tiloissa ja hyvin meni valtion leivissä.  Heille on tarjolla ilmaiseksi asunto, sähköstä ja lämmityksestä ei tarvitse huolta kantaa sekä monipuolinen ruoka.

Tätä kirjoittaessa tuli tieto että Hiukkavaaran asukit (370 henkilöä) menivät ruokalakkoon, syömään oli tullut vain yksittäisiä miehiä sekä lapsia. Tässä lakossa kyse vastaanottorahasta, koska Hiukkavaaran miehet saavat nyt 92,64e/kk ja ilmaisen ylläpidon, jos taas itse omat soppansa keittävät 267,02e/kk (lähde Maahanmuuttovirasto) mutta Hiukkavaaran tiloissa ei ole ruoanvalmistusmahdollisuutta. Toivottavasti lakkoavustus on pienempi kuin maahanmuuttoraha!     

JAA

5 KOMMENTTIA

 1. Vähän rajaa pitäisi olla liioittelullakin.

  Nuo pakolaiset saavat yhden lämpimän aterian päivässä, sekä aamu- ja iltapalan. Vanhukset, koululaiset ja sotilaat saavat enemmän.

  Turvapaikanhakijoiden olot ovat huomattavasti ankeammat kuin sotilailla. Kyse on todellakin hätämajoitusyksiköstä eikä asuntolasta. Heillä ei ole sänkyjä, ei jälkiruokaa, ei välipaloja, ei sotilaskodin munkkeja ja ennen kaikkea ei ole mitään järkevää tekemistä päivisin. Juuri tekemisen puute turhauttaa. Eivät suomalaisetkaan tekemättömyyttä kauan kestä, tottumattomalla raja tulee vastaan jo tunneissa.

  Muuten en halua puolustella napinaa, mutta suurin osa asukeista ei siihen osallistunut, eikä napinakaan käsittääkseni missään vaiheessa muuttunut väkivaltaiseksi. Taustalla saattaa olla muutakin kuin suolan puute, mutta sen selvittäkööt ne, ketkä asioista ovat paremmin perillä.

 2. Lisäisin vielä kirjoitukseesi suomalaisnaisiin kohdistuvat ruumiillista itsemääräämisoikeutta loukkaavat käyttäytymiset turvapaikkahakijoiden puolelta. Maahanmuuttovirasto ja väestöliitto ovat Yle.fi sivuston mukaan luoneet ihan oppaankin naisen asema ja seksuaaalisuus mutta sitä ei ole ruuhkista vastaanottokeskuksiin pystytty jakamaan. Suomalaisia naisia on kehotettu täällä Itä-Suomessa välttämäön yksin kävelyä iltaisin vastaanottokeskusten lähellä ja Pohjoi-Savon oppilaitoksessa naisia pyydettiin pukeutumaan peittävämmin. Minusta naisten ihmisoikeuksia on jo aloitettu rajoittamaan pakolaisten takia Suomi-Neidon Maassa!

 3. No huhhuh jos tuo arvio 8 jauhelihapihvistä ja kymmenestä kananmunasta pitää paikkansa, niin miten on mahdollista että esim taannoin vantaalla eräässä koulussa lapset joutuivat tappelemaan liian vähäisestä määrästä kalapuikkoja ja lihapullia.
  Itselläni menee 100€/kk ruokaan, koska enempään ei ole varaa. uuden vaate kerran ostan kerta vuoteen. Kyllä vaan laittaa miettimään tämä touhu.
  Toki ymmärrän tuon kannan noilla protestoijilla ruokarahahan on ruhtinaalinen ja siitä varmasti puolet jää muuhun kuin ruokaan ja loput ruuat voi aina pölliä muilta. Toivottavasti tasa-arvo toteutuu ja loppuihinkin keskuksiin tarjoillaan valmis ruoka ja rahanjako loppuu tältä osin.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.