Radat kuntoon

0

Oulun kaupungin täytyisi hoitaa paremmin ulkourheilualueita. Näistä erityshuomio kiinnittyy frisbeegolfratoihin, jotka ovat päässeet huonoon kuntoon, vaikka seurojen aktiivit ovat parhaansa mukaan kunnostaneet näitä. Radat sijaitsevat yleensä puistojen ja muiden urheilualueiden läheisyydessä.

Oulun suosituimpiin ratoihin lukeutuu Toppilan rata, jossa on pelattu EM-kilpailut. Ja kun kyse on puistoradasta, tulee ongelmia niittämisen suhteen. Varma kesän merkki on, kun frisbee foorumilla kysellään joko Toppila on niitetty?  Huolenaiheena on tällä hetkellä maanläjitys, jonka kestoa ei ole tiedossa sekä koirapuiston siirto, jonka vaikutus ei ole vielä tiedossa.

Vuonna 1998 perustettu Hiirosen rata on yksi maamme perinteikkäimmistä radoista ja vanhimpia täyden 18 väylän ratoja. Hiironen on kunnostuksen tarpeessa, mm heittoalustojen uusinta ja kosteuden hallinta. Edellisestä isommasta kunnostuksesta on vierähtänyt jo 7 vuotta. Silloin kaupunki osallistui kiitettävästi talkoisiin tukemalla seuroja materiaaleilla, toivottavasti jatkossakin.

Virpiniemessä on suosittu metsärata, joka vaatisi vähän isompaa remonttia. Virpiniemessä pelataan peräti kahdet SM-kisat, jos korona suo. Tänä vuonna elokuussa pelataan amatöörien SM-kisat ja ensi vuonna avoimet SM-kisat. Nyt olisi vielä aikaa kunnostella näitä frisbeegolfratoja ennen kuin SM-pelaajat tulevat Ouluun. He tulevat käyttämään muitakin ratoja kuin Virpiniemen, ja pelaajat tuovat rahaa paikallisille yrityksille ja saattaapa joku innostua, kun Oulussa on huolehdittu asioista, harkitsee jopa muuttavansa Ouluun ja ainakin tulee pelireissulle uudelleen.

Kokeilin, onko asialla kannatusta ja tein kuntalaisaloitteen, löytyy osoitteesta  https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/14170.  Kuntalaisaloite poiki vuorokaudessa pari sataa kannattajaa, joten pelaajia Oulussa on ja huoleni on aiheellinen. Pientä panostusta ratoihin tarvitaan siis kaupungin puolelta!

 

JAA