Pohdinnan paikka

3

Kävin SPR:n tiedotustilaisuudessa Vallinkorvassa. Huoli oli suuri alueen asukkailla. Pelkoa herätti eniten asukkaitten pihoille tuleminen sekä naisten ja lasten turvallisuus kulttuurierosta johtuen. Vastaanottokeskuksen neuvo oli: ”pelatkaa miesten kanssa jalkapalloa ja naisten kanssa kutokaa niin kulttuuriero kapenee”.

Vastaanottokeskukseen on sijoitettu pääosin nuoria aikuisia, kansalaisuudet ovat somaleja ja irakilaisia. Jakauma tällä hetkellä on 40 naista ja 40 miestä, pääosin nuoria aikuisia. Vanhoja ihmisiä ei ole koska he eivät kestäisi matkan rasituksia, tästä johtuen on vain nuoria aikuisia. Nuoret ovat mitä ilmeisimminlähetetty tänne siinä toivossa että suvun muutkin jäsenet saataisiin Suomeen. Maahan tulleiden henkilöiden entisyydestä ei ole mitään tietoa koska hakijalla ei ole mitään millä henkilöllisyys tarkistettaisiin. Tätä myös rikolliset käyttävät tätä hyväksi. Rikollinen tarkoitusperä ei tule ilmi maahantulopuhuttelussa.

On päivän selvää, että maahantulijoiden puhuttelu sitoo myös poliisin voimavaroja. Tämä on nykyisessä taloustilanteessa väistämättä muusta tutkinnasta pois. On aihetta kysyä, paljonko kotimaisten rikoksien tutkinta kärsii muuttuneesta tilanteesta?

Tiedotustilaisuudessa ei kerrottu että Oulujoen seurakunta on tarjonnut Sanginjoen seurakuntatalon vastaanottokeskuksen käyttöön. Moniko heistä kunnioittaa kristillisiä arvoja? Ilmi tuli kuitenkin,että Oulun kaupunki etsii aktiivisesti kiinteistöjä joihin se voisi sijoittaa uuden vastaanottokeskuksen. Minun mielestäni lähes tyhjillään oleva Oulunsalon kunnantalo olisi siihen sopiva paikka. Taitaa Yli-Iinkin entinen kunnantalo humista tyhjyyttään.

Moneen kertaan huomautettiin että vastaanottokeskus ei käy köyhän Oulun kukkarolla vaan valtio maksaa. Mistä valtio saa tähän rahat, Kreikaltako? Toisissa juhlapuheissa kuntia velvoitetaan yhteisiin säästötalkoisiin valtion velan nimissä!

JAA

3 KOMMENTTIA

 1. ”Oulujoen seurakunta on tarjonnut Sanginjoen seurakuntatalon vastaanottokeskuksen käyttöön. Moniko heistä kunnioittaa kristillisiä arvoja?”

  Kysymyshän on ensisijaisesti siitä kuinka moni meistä kunnioittaa kristillisiä arvoja, eli hädässä olevan ihmisen auttamista.

  Ei kristinuskon arvojen mukaan eläminen katso sitä, miten muut elävät.

  • Edelliseen kommenttiin viitaten, kuinka paljon nykyisessä taloustilanteessa menee omien hädässä olevien kansalaistemme varoja tähän kiihtyvään turvapaikanhakijoiden rahoittamiseen!?

   Tänään viimeksi ajoin markettiin mennessäni poliisilaitoksen vierestä. Poliisilaitoksen edessä oli melkoinen porukka luullakseni uusia turvapaikan hakijoita. Itse olen yrittänyt tehdä välillä kahta tai kolmea työtä 20v ajan. Seurauksena ainoastaan veroprosentin nouseminen ja väsymys!

   Välillä tulee mieleen, heitänkö ”hanskat tiskiin” ja alan soskun elätettäväksi koska liiallinen työnteko ei tunnu kannattavan!

   Onneksi kuitenkin toistaiseksi ylpeyteni Suomalaisuudesta auttanut jaksamaan!

 2. Edellinen kommentoija tiivisti juuri ajatukseni! Olen viimeisten reilun 20 vuoden aikana yrittänyt kantaa korteni kekoon tähän yhteiskuntaan tekemällä välillä kahta, jopa kolmea työtä. Seurauksena ollut vain veroprosentin nousu myös päätoimesta!!

  Nyt alkaa takki olla jo tyhjä!! Vuosia pääsin myös työni puolesta seuraamaan, miten maahanmuuttajille tulee tiettyjä etuuksia, jopa huvituksia ja hupireissuja kuin aikoinaan ”Manulle illallinen”! Moisiin ei pienten lasten isällä ollut mitään mahdollisuutta! Merkkivaatteisiin liittyen ei tarvinne edes mainita, ketkä keskustassa kulkeneet ne päällä jo 90-luvulta lähtien!!

  Viimeinen pisara minulle oli tänään, kun Raksilan marketeihin mennessäni taas huomasin ison ryhmän ilmeisesti uusia maahan tulijoita! Eipä vain joukossa näkynyt yhtään vanhusta tai lasta! Nuoria arviolta 20-30 vuotiaita miehiä kaikki, eikä todellakaan puettuna edes nyt mihinkään ”rääsyihin”!!!!!

  MITEN VOI OLLA MAHDOLLISTA, KUN KOKO AJAN KIRISTETÄÄN SUOMEN KANSALAISILTA???

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.