Perinteitä Maikkulassa

0
Presidenttiparin kättely

4.12.2015 otettiin varaslähtö Itsenäisyyspäivän juhlintaan. Itsenäisyyspäivän juhlilla on pitkä traditio Maikkulassa, muisteltiin että juhla olisi järjestetty nyt kymmenettä kertaa. Vieraiksi juhlaan saapuvat Maikkulan esikoululaiset, joita oli tänä vuonna saapunut paikalle satakunta lasta. Kuten oikeissakin Itsenäisyyspäivän vastaanotoissa, oli kättelyseremonia jossa arvokkaasti käyttäytyvät esikoululaiset kättelivät presidenttiparia juhlaan saapuessaan. Presidenttiparina toimi tällä kertaa yhteistyöryhmän puheenjohtaja Janne Koskela ja päiväkodin johtaja Leena Kaltio.

 Juhlia lapset olivat suunnitelleet pitkään askartelemalla Suomen liput kaikille ja olipa hiuspinnien vertailujakin suoritettu päiväkodissa. Juhlissa nähtiin hienoa ohjelmaa, lapset olivat harjoitelleet laulu- ja musiikkiesityksiä. Esitysten jälkeen päästiin seuraavaan kohokohtaan, nimittäin juhlakakun syöntiin. Hyvät tavat juhlaväki muistikin ja keskustelu oli sivistynyttä.

Juhlat järjesti perinteiseen tapaan vapaaehtoisvoimin Maikkulan Suuralueen yhteistyöryhmä, MLL  Maikkulan paikallisyhdistys, Karjasillan Seurakunta, Maikkulan Suuralueen Asukastupa ja Pikkaralan kylätoimikunta.

JAA