Pelekääkkö nää Polliisia?

2

Monessa perheessä lapset kertovat innokkaina, kun heidän koulussaan kävi ihan aito koulupoliisi. Kasvatuksellisesti ja yhteiskunnallisesti merkittävää työtä tekevä ja aivan liian vähälle huomiolle jäävä. Koulupoliisin tehtävänä on helpottaa koulun ja poliisin välistä yhteistyötä, he tapaavat niin oppilaita ja opettajia sekä osallistuvat koulussa tapahtuvien ongelmien ennalta ehkäisyyn. Ongelmien sattuessa sovittelu on koulupoliisin työtä, myös ennaltaehkäisevää, jolla pyritään edesauttamaan lasten ja nuorten kasvua yhteiskuntakelpoisiksi sekä lisätään vanhempien tietoisuutta päihteistä ja muista vaaroista vierailemalla vanhempien illoissa.

Oulussa on ollut jo vuosia työskennellyt koulupoliisi johon oppilaat ja vanhemmat voivat olla yhteydessä koulua koskevissa asioissa ja muissakin nuoreen liittyvissä asioissa. Koulukin voi olla yhteydessä koulupoliisiin oman harkintansa mukaan. Koulupoliisi auttaa turvallisuuteen liittyvissä ongelmissa ja kehittämishankkeissa koulua.

Koulu on kuin yhteiskunta pienoiskoossa, kouluissa tapahtuu toisinaan sellaisia tapahtumia, joiden selvittämiseen tarvitaan poliisia kiireellisesti, tai vähemmän kiireellisiä tapahtumia, joihin tarvitaan koulupoliisin asian tuntemusta. Koulun henkilökunta yhdessä koulupoliisin kanssa tekevät kasvatusyhteistyötä, järjestäen teemapäiviä ja oppitunteja. Koulupoliisin työ on erittäin tärkeää nykyisessä yhteiskunnassa, jossa nuorten pahoinvointi on lisääntynyt monilla mittareilla mitattuna sekä kiusaaminen on yleistynyt, se ei enää rajoitu pelkästään kouluun ja koulumatkaan, vaan sosiaalisen median avulla siitä on tehty aivan liian helppoa mihinkä vuorokauden aikaan vaan. Kukapa näistä vaaroista varoittaisi ja puhuisi sekä kertoisi rangaistuksista nuorille, ellei olisi koulupoliisia!

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Mielestäni tämä blogikirjoitus on täyttä totta. Itsekin lukiolaisena voin sanoa, että koulupoliisin rooli ylä- ja ala-asteella on erittäin suuri. Esimerkiksi muistan omilta ala-aste ajoiltani koulupoliisien tekemän tupakkavalistuksen. Se oli erittäin hyödyllinen ja sai nuoren miettimään todella tupakoinnin vaaroja. Koulupoliisi on myös se viimeinen taho, joka kiusaamisen ehkäisee ja se on tärkeää.

  2. Koulupoliisi on usein myös se ensimmäinen taho,joka kiusaamisen ehkäisee….jos ehkäisee.
    Myöskin nettipoliisit tekevät ehkäisevää ja arvokasta työtä ja ovat jo ehkäisseet monta tradegiaa.Tässä kohdassa olen jyrkästi eri mieltä Persujen johdon mielipiteistä nettipoliisiin.