Paha, Pahempi, Palveluverkkoselvitys

0

Peti lauloi aikanaan ” Kun hyvinvointivaltiota Oulussa me luodaan, Dippainsinööritkin ne Intiasta tuodaan. Hurahuhhahhei, mistä halvimmalla saadaan, sillä niin me tehdään Oulustakin Shangri-La. Lakkautetaan kyläkoulut ja muutkin menon lähteet…”

Palveluverkkoselvitystä on esitelty pitkin vuotta. Nyt on mustaa valkoisella siitä, mitä se tulee tuomaan. Selvitys oli ovelasti tehty, siitä pisteet virkamiehille! Selvityksessä annetaan kaksi vaihtoehtoa huono ja huonompi. Esimerkiksi lukioesityksissä saa valita siirtyykö opiskelija Kaukovainiolle vai Raksilaan, valitse siitä! Selvityksessä annetaan ymmärtää, että asia on päätetty vaikka näin ei ole. Kaikki voivat sen lukea ja todeta mitä se tekee laitakaupungin peruskouluille ja lukioille. Ovatko virkamiehet säästämässä laitakaupungin kustannuksella?

Ensi silmäyksellä näyttää, ettei Maikkulan suuralueella tiivistetä kouluverkkoa. Tarkempi tutkimus sen paljasti, oikeasti ollaan tiivistämässä! Tieto oli piilotettu niin, ettei sitä heti hoksattaisi ja asiasta valitettaisi, vaan toivotaan että voitaisiin todeta lakkautuspäätöksen jälkeen, että oli se siellä palveluverkkoselvityksessä sanottuna. Suoraa vastausta kysymykseen mistä alakoulusta luovutaan Maikkulan suuralueella ei ole. Onko Pikkarala, Heikkilänkangas vai jokin muu? Monessa perheessä herättää huolta alakoululaisten koulumatka ja sen kulkeminen.

Eikö kaupungin virkamiehiä kiinnosta miten arkea laitakaupungilla eletään? Esimerkkinä luistelukenttien hoidot ovat täysin laiminlyöty niillä kentillä joita vielä jäädytetään. Osassa laitakaupunkia kyläyhdistykset ovat itse ruvenneet hoitamaan luistelukenttiä ja hiihtolatuja. Itse kyläläiset ovat talkootöillä tehneet kaupungille kuuluvia hommia lähiliikuntaa edistääkseen.

Kaunis ajatushan on ollut, että lapset saisivat käydä sen alakoulun luokat loppuun, missä ovat koulutiensä aloittaneet. Oululle on juuri myönnetty Lapsiystävällinen kunta-tunnustus, tittelihän se tuokin on!

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.