Vaalimietteitä

11

Eduskuntavaalit ovat ohitse ja uudet vaalit jo ovella.  Käydyt vaalit osoittivat, että olemme siirtyneet lopullisesti uuteen aikakauteen. Äänestäjät liikkuvat herkästi. Monille äänestys näyttää myös olevan protesti. Aina ei ajatella sitä vastuuta, mikä äänestystapahtumaan liittyy.

Tehtyä ei kuitenkaan saa tekemättömäksi.

Kokoomus menetti suurimman puolueen aseman, koska Harkimo irtaantui omaksi liikkeekseen. Samalla Harkimo antoi demareille hallituksen muodostajan mahdollisuuden, siis näin mieluummin kuin että Orpo olisi päässyt aloittamaan hallituksen koonnin.

Keskustan tukala tilanne oli tiedossa, joillakin jopa prosentin tarkkuudella. Kuitenkin keskustalaiset uskoivat parempaan tulokseen, kun pääasiassa kulkivat omiensa joukoissa ja aina oli väkeä liikkeellä, turvallisia keskustalaisia.

Keskustan kannattajat ovat moniäänisiä. Puolueeseen mahtuu arvoliberaaleja, radikaaleja ja hyvin konservatiivisia, kaiken ammatin harjoittajia ja kaiken ikäisiä. Puolueen johtajalta tarvitaan poikkeuksellisia taitoja pitääkseen jokaisen ryhmän kannattajien joukossa. Päätökset eivät saisi loukata kannattajia. Nyt edellisissä vaaleissa keskustaa äänestäneiden joukossa oli paljon sellaisia, jotka kokivat jääneensä unohduksiin ja tulleensa hylätyiksi. Vaaleissa ratkaisi tunne, eivät keskustan teot.

Luottamusta on ryhdyttävä rakentamaan uudelleen. Se on palautettavissa. Ensimmäiseksi on aloitettava niistä, jotka ovat Harkimon lailla irronneet keskustasta omiksi ryhmikseen. Hallitukseen ei tulisi nyt mennä vaan antaa tilaa muille näyttää, mikä puolue hoitaa koko maan asioita, myös pohjoisen, keskustaa paremmin.

Kun keskustan asia on koko maan asia, yhtenäisen keskustan rakentamisen pitää alkaa jo tulevien eurovaalien yhteydessä.

JAA

11 KOMMENTTIA

 1. Vaaleissa ratkaisi nimenomaan keskustan(Sipilän) teot.Teot kertovat enemmän kuin katteettomat vaalipuheet.
  Sipilä antoi ennen viime eduskuntavaaleja katteettomia lupauksia ”Koulutuksesta ei leikata”. Leikattiin ,ja reilusti.
  Kepu on kyykyttänyt duunareita,vähäosaisia,eläkeläisiä,opiskelijoita,jopa maanviljelijöitä(kepu),Leipäjonot ovat kasvaneet,ulosotot ovat kasvaneet,köyhien määrä on kasvanut,eriarvoisuus kasvanut,jne. ja kaikki kepun kaudella.
  Täytyy kyllä olla tosi uuno ihminen joka haluaa tuota lisää.

  Sipilän ja keskustan viime vaalin härskit ja omaa etua tavoitelleet valheet ovat tähän mennessä suurimmat vaalivalheet sitten Soinin, joita Suomen vaaleissa on ikinä kuultu. Kaikkein härskeintä on kuitenkin se, ettei Sipilä lainkaan häpeä valehteluaan. On esiintynyt nämä kuluneet neljä vuotta aivan kuin ei olisi koskaan mitään luvannut / valehdellut. Kyseinen röyhkeys on aivan omassa kastissaan.

 2. Sipilän politiikka on ollut Keskustan oikealta laidalta, mutta haitanneeko tuo. Hyvä kun sitäkin laitaa on hoidettu. Nyt vaalitulos antaa vasemmistolle painoarvoa. Käyttäkööt sitä harkiten koko Suomen etua ajaen. Vaikka Perussuomalaiset eivät tulisikaan hallitukseen, on heidänkin esille tuomia asioita hoidettava. Viisaastija maltillisesti. Suomi on hyvä maa ja poliittinen järjestelmä kyllä kestää tuulisetkin ajat.

 3. Kokoomus maksajineen hyökkäsi vaalipäivänä demareita koko sivun propakannallaan, mutta pettyi. Tämä olikulminaatiopisre, sillä ei ollut mahdollisuutta jatkaa soten alasajoa firmojen syliin. Kepun tappio oli minullekin järkytys, joten jännitystä löytyy.

 4. Yhden aikakauden, Suomettumisen lopunalkua? Toivottavasti.
  Muutos Neuvosto-Suomesta on ollut odotetun hidasta ja vaatinut 1 kokonaisen sukupolven, Baltit tekivät sen 10:ssä vuodessa. Siitä tässä vain on kyse, vaikka ei edes Geopoliittinen sijainti mihinkään silti entisestä muutu. Lopulta kyse on vain rehellisyyden pakkopaluu-ilmiöstä korruptoituneeseen hallintoon. Mikä tuskin onnistuu Suomessa koskaan?

 5. Tytti kirjoittaa viisaita.

  Fakta on se, että Sipilä oli liian Kokoomuslainen ja Keskusta unohti perinteisen alkiolaisen linjan. En lähde perustelemaan laajasti, mutta kyllä politiikka keskittävää oli ja köyhän asia unohdettiin tyystin.

  Keskustaa ei auta, jos puolueen seuraava puheenjohtaja valitaan jälleen liberaalisiivestä. Tästä on jo kokemusta Kiviniemen ja Sipilän osalta. Miksi äänestää Keskustaa, jos Kokoomuskin on vaihtoehto.

  Tytti nostaa esille, kylläkin rivien välissä, että esimerkiksi Väyrynen tulisi houkutella ”kotiin”. Olen samaa mieltä. Hän on uskottavin Keskustajohtaja, joka kykenisi jälleen palauttamaa luottamuksen Keskustan äänestäjiin.

 6. Jos Väyrynen olisi uskottavin keskustajohtaja,niin eipä olisi puolueella paljon uskottavuutta.Niin monta kommervenkkiä ja takinkääntöä on Pate tehnyt,eikä ole edes kepun jäsen.
  Kepun seuraava puheenjohtaja on Saarikko,tai Nuorisosäätiön mies Kanki-Kaikkonen.Lyön roponi Saarikon puolesta.
  Kokoomuksen mies Sipilä naureskeli leveästi kepun vaalituloksesta,että tämmönen tulos tällä kertaa.
  Sipilä oli todellisuudessa edistämässä OMIA ,SUKUNSA,ja KAVERIENSA bisneksiä.

 7. ELitelle totean, että Keskusta ei palaisi alkiolaiselle linjalle Saarin johdolla. Hän on kuin Sipilä, käytännön kokoomuslainen. Vuoden 2023 vaaleissa tippuisvat Annikan tai Antin johdolla alle 10 prosentin.

  Mitä Väyryseen tulee, tarkemmin asioita seuranneet tietävät, että hän lähti puolueesta ainoastaan sen vuoksi, että ei pystynyt vaikuttamaan Keskustan kokoomuslaiseen linjaan. Puoluekirjan saa netistä muutamassa minuutissa.

 8. Toki pitkällä aikavälillä Väyrysen valinta olisi hyvä juttu.Väykällä ja kepulla olisi varma ulkoministerin paikka neljän vuoden päästä Persujen apupuolueena,kun Jussi on pääministerinä.

  Persuihinhan tulee kohta valtava ryntäys,kun ihmiset näkevät tulevan sdp,n politiikan jossa Antti Rinne ryhtyy ”eliitin” ja kokoomuksen apupojaksi,ja tavallisten suomalaisten elinolojen kurjistajaksi.

 9. Miten on mahdollista, että tämä eliitti voi terrorisoida toisten blogeja persupropagandallaan. Tytin kirjoitus oli asiallinen ja pohdiskeleva.

 10. Kuuleppas Pölhö.Terrorisoida on aika voimakas ilmaus näistä tosiasioista joista olen maininnut.Ja tämähän on poliittinen palsta jossa voi kehua,tai moittia puolueiden tekoja,ja tekemättä jättämisiä.

  Tytti ei ole niin sensuuriherkkä kuin muuan Pö… Veikko Ervasti joka myös plokeilee,ja jolle ydinvoima ja Persut tuntuu olevan kirosana.

  Ja hyvähän tuo oli,Tyttelin kirjoitus.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.