Jahtaamisen makua

4

 

 

Olen seurannut alusta lähtien Chempoliksen toimintaa ja ihaillut sitä pitkäjänteisyyttä, jota Rousun perheellä on, kun he ponnistelevat omien visioidensa toteutumiseksi. Oululaiset tietävät heidän etiikkansa ja työmoraalinsa. On ollut upeaa, että Oulun seudulla on eri tavoin tuettu Chempolista. Muutkin kuin Rousut uskovat Chempoliksen tulevaisuuteen. Siksi monet oululaiset ovat halunneet konkreettisesti tukea heitä. Chempolis pääsi pitkän yrittämisen jälkeen kansainvälisille markkinoille. Siitä kiitos koko perheelle.

Nyt sitten Chempolis on otettu apuvälineeksi pääministeri Juha Sipilän jahtaamisessa. Sipilä tekee kaikkensa, jotta suomalaisille saataisiin työtä ja hyvinvointia sekä vientituloja, jotta voisimme pitää tämän maan sellaisessa kunnossa, että täällä tekee mieli asua.

Paljon nuoria ympäriltämme on jo nyt lähtenyt ulkomaille töihin, kun ovat saaneet ensin peruskoulutuksensa Oulun yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Heitä virtaa täältä pois koko ajan. Useimmat moittivat suomalaista ilmapiiriä ahtaaksi ja tunkkaiseksi.

Kuinka moni on tullut ajatelleeksi, miten paljosta Sipilä on aineellisesti luopunut, kun hän lähti politiikkaan? Hän ei itse sinne edes pyrkinyt. Häntä pyydettiin, koska häneen luotettiin ja hänen kykyihinsä uskottiin ja kun Pohjois-Suomi tarvitsi myös vahvan puolestapuhujan.

Minun tekee nyt mieleni pyytää, että lopettakaa pääministerin jahtaaminen, antakaa hänelle työrauha, kritikoikaa avoimesti aiheellisista asioista mutta kiittäkää myös siitä, mitä hyvää hän tekee ja sammuttakaa kateus ympäriltänne. Luottakaa siihen, että Sipilä toimii eettisesti kestävästi.

Jokainen uusi työpaikka tarvitsee ennen muuta rahoitusta, pankeilta, veronmaksajilta, yksityisiltä. Se pitäisi ymmärtää. Kansanvaltaisessa ja demokraattisessa yhteisössä meillä äänestäjillä on täysi valta valita sellaiset edustajat lainlaatijoiksi, jotka tekevät oikeudenmukaista työtä esimerkiksi tuottavuuden jakamiseksi. Epäoikeudenmukaista politiikkaa tekevät on mahdollista vaihtaa joka neljäs vuosi vähintään. Pitää vaan olla valpas ja aktiivinen äänestäjä, ja myös oikeudenmukainen eli antaa aikaa ja kiitostakin eikä yrittää kaikin avoin kaivaa maata jalkojen alta.

JAA

4 KOMMENTTIA

  1. Monet muutkin ponnistelevat pitkäjänteisesti visioittensa toteutumiseksi, mutta kaikilla ei olekaan suvussa pääministeriä keplottelemassa heidän asiaansa eteenpäin. Suomi on pullollaan lahjakkaita ihmisiä, joiden visiot, jäävät toteutumatta rahoituksen puuttuessa. Sipilä tuntuu tekevän kaikkensa, että hänen lapsilleen ja kavereilleen saataisiin työtä, hyvinvointia ja vientituloja, eli pedattua hyvät asemat tulevaisuutta ajatellen. Mistäköhän johtuu mainitsemasi aivovienti, ehkäpä nykyhallituksen politiikasta, hyötysuhdeverkostoista ja lisääntyneestä nepotismista. Useat moittivat suomalaista ilmapiiriä eriarvoistuneeksi ja kuppikuntaiseksi. Kuinka moni on tullut ajatelleeksi, miten paljosta Sipilä on aineellisesti luopunut, kun hän lähti politiikkaan. No, mistä, voisitko hieman tarkentaa, Tytti Isohookana – Asunmaa? Ainakin hän on päässyt asemaan, missä voi oman moraalinsa puitteissa kepuloida ja sipilöidä asioita
    äänestäjäkuntansa (johon luonnollisesti kuuluu myös Sipilän lapset, kaverit ja muut verkostot) intressien mukaisesti. Pääministerin kuuluisi olla koko kansan pääministeri, eikä vain Pohjois – Suomen, Oululaisten, oman suvun, perheen tai kaveripiirin pääministeri. En ole enää niin sinisilmäinen, että uskoisin puolueellisiin, jotain ihmistä hehkuttaviin puolestapuhujiin. Ehkä Sipilän hyviä puolia ovat lobbaaminen ja bisnesmiestaidot, mutta pääministeriys ei totisesti ole.

  2. Eipä ollut Sipilälläkään silloin tuttua pääministeriä, kun yrityksensä.,muistaakseni Solitran alkuaikoina tuskaili aikamoisissa taloudellisessa ahdingossa. Muistelen lukeneeni siitä, että melkoiset velat oli päällä ja yrityksen tie olii nousta pystyyn. Samoin muistan lukeneeni ,kuinka Lesosella olleen melkoiset henkilökohtaiset vastuut päällä ,yrityksensä alkuvaiheessa. Mutta kun uskoo omaan ideaansa ja puskee lujasti töitä, niin ennenpitkää kova työ kantaa hedelmää.. Kuinkahan moni juttutuvan kirjoiittajista olisi lyönyt kinttaat tiskiin ja vaipunut epätoivoon?? Mutta nämä miehet,,kuten monimoni muukin pienestä aloittanut yritys on työllistäny suoraan sekä välillisesti hurjan määrän ihmisiä,tuoden hyvinvointia sekä verotuloja Oulunkin seudulle. Pistää kyllä harmittamaan ,että tämäkö on onnistuneen yrittäjän palkka: aivan julmaa pilkkaa ja epäasiallista syyttämistä.?? Kannattaa kiivaimpien mollaajien myös hoksauttavan itseänsä sillä,että suurimmalla osalla päättäjiä sekä kunnallisella,että valtiotasolla on oma talous silleen kunnossa,että heillä useilla on sijoituksia,vuokra-asuntoja ,yritysosuuksia tai jopa yritystoimintaa..,osallistuen näin tämän yhteiskunnan pyörittämiseen.. Eli täysin vailla mitään sidonnaisuuksia o!evia poliitikkoja tuskin lienee o!emassakaan??

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.