Riikan ”kärpäsestä” tuli jyhkeä härkä

3

Poliitikot ovat inhimillisiä ihmisiä – niin kuin kaikki muutkin. Kaikilla on ihmisarvo myös niillä, jotka ovat elämässään syystä tai toisesta joutuneet syrjäraiteelle. Parempi käyttää tässäkin kiertoilmaisua, jotta somen kvasipsykologit ja –filosofit eivät pääse vauhtiin.

Kokenut oululainen kunnallispoliitikko ja ex-kansanedustaja Riikka Moilanen erehtyi käyttämään huonosti valittua sanaa valtuustokeskustelussa. Aivot muodostivat ns. aasinsillan katujen roskista ihmisiin.

Seuraukset olivat kohtalokkaan ylimitoitetut Riikan kannalta: johtajan paikka meni ja somen ”korppikotkat” pääsivät raatelemaan. Anteeksipyyntö ei auttanut. Yksi jos toinenkin sanoutui irti tästä kymmenkirjaimisesta sanasta, jopa pääministeri. Mielestäni seuraukset olivat kohtuuttomat! Kellepä ei olisi sattunut eri yhteyksissä väärää sanavalintaa, jota sitten pitää selitellä. Mielenkiintoista on ollut se, että innokkaimpia kivien nakkelijoita ovat olleet ne, joiden sanavalinnat julkisuudessa ovat usein olleet tosihuonoja.

Moka mikä moka eli oma moka, niin kuin Riikka itse myönsi. Väärä paikka ja aika.

Mielestäni ns. kvasipsykologit ovat pahimpia: he väittävät Riikkaa sen kummemmin tuntematta: ”Näin hän todellisuudessa ajattelee”. Silkkaa soopaa. Asia on paisunut niin, että kriisiasiantuntijaa on haastateltu julkisuudessa – ja pitkään. Hän tietysti näki asiassa elämää suurempia vivahteita!

Aina pitäisi muistaa asettua toisen asemaan ja miettiä, miltä asia näyttää hänen näkökulmastaan. Riikan näkökulmasta asia on aivan erilainen kuin kerkeimpien arvostelijoiden. Ei mikään helppo vaan sietämätön ja ahdistava.

Tapaus –Riikkaan on liittynyt mielestäni myös sietämätöntä tekopyhyyttä. Äänekkäitä ovat olleet sellaiset (nimiä ja puoluetta mainitsematta), joiden olisi ollut viisainta ihan hissukseen. Ihmisen muisti on lyhyt, ja todella isoa malkaa ei nähdä omassa silmässä. Olisiko ihan inhimillistä? Ehkä, mutta myös typerää politikointia.

Minulla on varsin pitkä kokemuspohja Riikasta. Voin todistaa, että hän ei ole sellainen kuin somen pahimmat harpyijat ovat maalailleet vaan aivan muuta: reilu, rehti ja mukava ihminen. Voisipa noin sanoa kaikista poliitikoista. Riikasta voi! Eikä yksi sanavalinta muuta tuota kuvaa.

Tsemppiä! Tästä alkaa uusi elämän vaihe.

 

JAA

3 KOMMENTTIA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.