En kiitä Esperi Carea, Attendoa – enkä muitakaan ahneita hoivafirmoja

9

Ahneus on aikamme todellinen kuva. Siinä joutuu hylkytavaraksi niin vanhukset kuin lasten päivähoito – ja monet muut asiat. Blogisti, jolla on niin pieni ja hento ote ylisti tässä taannoin oikein nimeltä mainiten ahneita hoivafirmoja, jotka hämmästyttävällä tavalla ovat onnistuneet pilaamaan rehellisten hoivayrittäjien maineen. Niinpä en ylistä noita otsakkeessa mainittuja firmoja, joista ainakin Attendoa ovat jopa markkinavoimat alkaneet hyljeksiä.

Ilmeisesti blogistin otsake oli ns. täky, jolla kuviteltiin saavutettavan paljon lukijoita – onhan kyseessä ”kantakirjakokoomuslainen” ihan ikioman todistuksen mukaan. Mielestäni en muista hänen kovin pitkään heilunut kokoomuslaisena – pikemminkin häntä voitaisiin kutsua ns. ”myöhäisheränneeksi”. Uskon, että todelliset peruskokoomuslaiset ovat samaa mieltä. He eivät mielestäni jaa sokeaa uskoa markkinatalouteen – etenkin kun se kohdistuu nähdyllä tavalla puolustuskyvyttömiin vanhuksiin. Tuntemani kokoomuslaiset ovat täsmälleen samaa mieltä kanssani.

Muuten olen sitä mieltä, että kansanedustajaehdokkaalla menee puurot ja vellit sekaisin. Myönteisinä piirteenä täytyy todeta, että häneltä löytyy tukku ihan aidolta kuulostavia nopean toiminnan ehdotuksia tilanteen korjaamiseksi, mutta sieltäkin löytyy pohjalta kylmä markkinatalousideologia. Ei se kiinnosta vanhuksia yhtään – eikä myöskään ajattelevia äänestäjiä. Jo moraalin takia vanhushoiva pitää hoitaa – eikä mädäksi osoittautuneen markkinatalouden takia. Kyse on inhimillisistä ihmisistä, joilla on oikeus arvokkaaseen vanhuuteen – eikä kulueränä olemiseen. Tuntemani monet kokoomuslaiset ovat täsmälleen samaa mieltä kanssani.

Tässä on syytä esittää muutamia kysymyksiä:

  • miksi ihmeessä kokoomus teki tällaiset kaupat keskustan kanssa: teille maakunnat, meille valinnanvapaus! Osaako kukaan kertoa, mitä lysti maksaa ja ketkä sen maksavat? Mitä sote todellisuudessa merkitsee kustannuksissa? Myykö kokoomus itsensä kansainvälisille sijoittajille myötäillen heitä. Kuinka monta kokoomuslaista vaikuttajaa on muuten siirtynyt miljoonapalkoille näiden kasvottomien sijoittajajättien palvelukseen?
  • Hevosmiesten tietotoimiston mukaan hento blogisti on usein Oulun valtuustossa esiintynyt lisäleikkausten ja tehokkuuden vaatijana myös vanhushoivan suhteen. Jotenkin tämä ei oikein synkkaa Husson blogin ja vanhushoivan tilanteen kanssa. Luulenpa, että nimenomaan kokoomuksessa joudutaan miettimään vanhushoivan ja markkinatalouden yhteyksiä. Sopiiko markkinatalous vanhushoivaan? Mielestäni ei alkuunkaan!
  • En tiedä, mitä mieltä Oulun kokoomuksessa aidosti ollaan ja purjehtivatko kaikki Husson lipun alla? Jos eivät olisi mukava tietää, ketkä ovat aidosti myös ihmisten asialla?
  • Meille vakuutellaan, että sote pudottaa kustannuksia! Asiantuntijat ovat eri mieltä!
  • En ole vielä kuullut vakuuttavaa esitystä asiasta. Kumpi vastaa kokoomus vai keskusta?

En siis lähde kiittelemään näitä ahneita ylikansallisia hoivajättejä. Päinvastoin ihmettelen, missä oikein olevat ahneuden rajat? Ei ainakaan vanhushoivassa ja missään muussakaan inhimillisessä toiminnassa. Siinä on iso vedenjakaja.

JAA

9 KOMMENTTIA

    • Hieno havainto: ”peilissä näkyy syyllinen”. Niin varmasti näkyy, mutta jonkun toisen peilissä. Silloin kun olen ollut valtuustossa määrärahoja jakamassa, niin vanhushoiva, vammaisten asiat, päivähoito ja koulutusasiat ovat kaatuneet Oulun kaltaisessa konsensuskaupungissa nykykokoomukseen. Ja sen nykyhokemaan ”kyllä markkinat hoitavat asian”. Kenenhän hyödyksi ovat hoitaneet? Aivan joidenkin muiden kuin vanhusten. Nykyisen valtuuston aikana on kokoomus ollut täysin ”pihalla”. Halusiko JKHelapää tietää muutakin – etenkin kokoomuksesta?

  1. Veikko Ervasti on ihan oikeassa. Ahneet firmat pitää lopettaa heti ja piste.poikkeuslaki heti voimaan ja selvään rikolliseen toimintaan syyllistyneet haamuhoitajaprosessiin syylliset seisomaan Inarinjärven jäälle odottamaan mittumaaria. Ja henkilöihin mennäksemme – kukas Oulun valtuutettu se olikaan suu vaahdossa ajamassa Oulunsalon lukion ja terveyskeskuksen lopettamista ? Viinakauppakin salolaisilta vietiin. Seuraavaksinämä hussot lakkauttavat Oulunsalosta lentokentänkin ja säätävät Papinjärveen ikuisen jään. Hyi teitä ! Käykää joskus ulkomailla – mieluiten silloin kun valtuusto kokoontuu !

  2. Huoltoasemalla istui mies. Kempeleessä, Oulussa ja Haukiputtaalla. Hän tiesi kaikki asiat. Paremmin kuin kukhan` muu. Omasta mielestään. Eri mieltä oli vaimo. Siksi yksin Shellin baarissa istui hän. Muutamia kohtalotovereita kuuloetäisyydellä istui siellä. Väliin sanoi kaikki nuo että joo. Hankkijan lippis hänellä päässä oli ja lippa mutkalla ylöspäin. Bostonia poltteli hän. Kun mietin kuka se oli kun jotain tuttua siinä oli niin peilistä kurkisti tuttu naama.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.