Kaikille nimimerkkikommentoijille – rakkaudella

14

 

Nimimerkin suojissa on niin helppo heitellä kaikenlaista kevyttä herjaa. Osoitan seuraavan Kullervo Rainion runon kaikille ujoille nimimerkeille.

”Tuhansien linnunratojen joukossa on yksi tavallinen linnunrata-

ei suurempi eikä pienempi muita.

Sen linnunradan miljoonien tähtien keskellä on yksi tavallinen tähti.

Sen tavallisen tähden kiertolaisten joukossa

on yksi piskuinen, kieppuva kiertolainen.

Ja sen kieppuvan kiertolaisen pinnalla niin kuin pisteitä

kummajaisia kaupunkeja …

Ja kummallisissa kaupungeissa niin kuin hämähäkinseittiä – katuja.

Pienen kadun viidennen talon kolmannen ikkunarivin

kuudennesta ikkunasta katselee kauas vakavaotsainen nuori mies.

Hän keskustelee Luojansa kanssa asiantuntevasti,

miten tämän maailman järjestäisi.”

Kullervo Rainio (s. 1932) on professori, poliitikko ja kirjailija. Hän pohtii tuotannossaan vapautta ja kyseenalaistaa lukkoon lyötyjä asenteita. Kansainvälisesti arvostettuna tiedemiehenä Rainio on poikkeuksellinen kaunokirjailija Suomessa.

Runoissa arvostellaan ennakkoluuloja ja kaavoittuneisuutta. Hän oli myös eduskunnassa kahteen otteeseen – sivistyneen kokoomuksen edustajana.

Ps. Samalla kiitän lämpimästi Pekka Komulaista, joka esiintyy omalla nimellään.

 

JAA

11 KOMMENTTIA

 1. Artikkelin ajatus ei yltänyt esittäjäänsä pidemmälle. Onko tarkoitus pilkata anonyymin kritiikin esittämistä julkisen keskustelun yhteydessä? Anonyymius, se KUKA sanoo, EI merkitse mitään itse asiasisällön suhteen.

  Keljuttaahan se omalla naamallaan paistattelevaa median ”puolueetonta” edustajaa, epäilemättä. Kritiikin esittäjän tulisi miettiä, miksi ihmeessä sillä olisi merkitystä, KUKA asian kertoo. VAIN ja AINOASTAAN asian varsinaisella sisällöllä on merkitystä, ei sillä kuka sen sanoo.

  Kehottaisin häpeämään, mikäli uskoisin nykymedian edustajien pyrkivän edustamaan PUOLUEETONTA, OBJEKTIIVISTA viestinvälitystä kansalaisille. Harva nykyihminen, mediaväestä puhumattakaan, osaa katsoa kriittisesti peiliin.

 2. Mitä Ervasti oikein haluaa?. Sitäkö, että nimimerkin suojassa ei ole soveliasta ketään arvostella tai moittia. Entä sitten, saako nimimerkin suojissa olla kirjoittajan kanssa samaa mieltä. Onko sopivaa esim. kaupunkia moittia päätöksistä nimimerkillä. Luultavasti esim. juttutupa näivettyisi, kuin kasvit syksyllä.

  • Mitä se Jussi oikein haluaa? Hänellä puolestaan on ihan ikioma tulkinta – niin kuin monesta muustakin asiasta.Juju on Jussi siinä, että kommentin pitäisi liittyä blogiin – eri mieltä tai samaa mieltä. Mielipide on muuten eria asia kuin fakta. Juttutupa on muuten ihan eri asia kuin blogin kommentointi. Juttutuvassa saa itse kukin ”loistaa” nimimerkin suojissa. Hyviä päätöksiä Jussille kaikkien kuntalaisten eduksi!

 3. Siis mitä? Estääkö Veikko keskustelua? Itse asiassa estää: Veikko käy deletoimassa 95% kommenteista heti, kun ne julkaistaan. Todella raukkamaista ja typerää sensuuria. Ja tosiaan Veikko deletoi itse, ei lehti.

  • Kempeleen pojulla on aina ikioma tulkinta. Voisihan tuota ajatella näin, että kommentit liittyisivät edes jollain tavalla blogiin. Esimerkiksi:”Yritys ymmärtää maailmankaikkeutta on yksi niistä harvoista asioista, jotka nostavat ihmiselämän hiukan farssin yläpuolelle ja antavat sille vähän tragedian arvokkuutta.

 4. On kahdenlaisia ihmisiä. Toiset eivät halua julkisuutta ja toiset sitä janoavat jopa kuvan ja itsekehun kera.
  Kummassakin ryhmässä on ihmisiä, joiden pohjimmainen motiivi on ilkeys, valitettavasti.

 5. ” Juttutupa on muuten ihan eri asia kuin blogin kommentointi. ” Jaaha.Kukahan se kommentoi nimimerkillä Pölhö-Kustaa erinäisiä blokeja,onko sekin eri asia? Tosin Pölhö näkyy jättäneen kommentoinnin vähemmälle,kun ei ole pitkään aikaan kuulunut mitään,ikävä kyllä.

  • Vai on vanhalla emeritusvennamolaisella oikein ikävä, ikävä kyllä. Eliitillä on ollut kova homma yrittää todistaa, että hän on emeritusvennamolaionen. Kaikki vähänkin häntä tuntevat ovat sitä mieltä, että eliitti itse todistaa kirjoituksillaan olevansa emeritusvennamolainen. Toisaalta oma koira puri ja vahvisti asian. Olen edelleen sitä mieltä, että juttutupa on aivan eri asia kuin blogien kommentointi.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.