Irti Pyhäjoen ydinvoimalasta – Helsinki näyttää mallia

0

Helsingin kaupunginvaltuusto päätti keskiviikkoiltana (17.5.) äänin 39-37 aloittaa toimet Vantaan Energia –yhtiön irrottamiseksi Fennovoiman ydinvoimalahankkeesta. Vantaan Energia on suurin hankkeessa mukana olevista kunnallisista energiayhtiöistä. Sillä on hankkeessa runsaan viiden prosentin osuus. Vantaa omistaa Vantaan Energiasta 60 % ja Helsinki 40 %.

Näin ollen huolimatta Helsingin valtuuston päätöksestä enemmistöosakas Vantaa voi vielä torpata irtautumisen. Vantaan kaupunginhallitus on kertaalleen ottanut kielteisen kannan ydinvoimalahankkeesta irtautumiseen. Helsinki joka tapauksessa kutsuu koolle Vantaan Energian ylimääräisen yhtiökokouksen. Jos Helsinki saa kokouksen koolle, niin Vantaan on muodostettava asiaan joku kanta yhtiökokousta varten. On muistettava, että kuntavaaleissa Vantaallekin on valittu uudet päättäjät.

Eroamisessa voi olla myös oikeudellisia ongelmia. Fennovoimastahan on viime vuosina irtautunut useita järkiinsä tulleita suomalaisia yhtiöitä kuten S-ryhmä, Atria ja Kesko. Välimiesoikeus päätti Keskon osalta, että sen ei ole pakko jäädä rahoittamaan tätä ”värikästä” hanketta.

Fennovoima ja Rosatomin hanke on ollut kaikkine surkuhupaisine vaiheineen kuin riemukasta amok-juoksua … ja aina vain paranee Pyhäjoen trollien mielestä. Pitäisi jo uskoa, että nyky-yhteiskunnassa ja tulevassa ei tarvita vanhanaikaista keskitettyä suurvoimalaa.

Olisikohan Oulun päättäjillä rohkeutta livistää Fennovoimasta? Joka tapauksessa elämme mielenkiintoisia aikoja.

Muuten mitä tästä sanovat Oulun perussuomalaiset?

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.