”Grynderin” outoja aatoksia demokratiasta

2

Ohenen kirjoitus oli Kalevan mielipidepalstalla noin viikko sitten. Se oli vastine Erkki Lähtevänojan kirjoitukseen, jossa hän moitti minua ja muutamia muita valtuutettuja hänelle rakkaiden , mutta tavallisille kuntalaisille tärkeiden asioiden,vastustamisesta. En tiedä, millaista maailmankatsomusta ja tahoja ko. henkilö edustaa. Kirjoituksen perusteella lokeroisin hänet grynderiksi. Koska Lähtevänoja jatkaa keskustelua (paikkansa pitämättömien heittojen myötä; Kaleva/Lukijalta  20.1.), niin julkaisen tässä aiemman vastineeni.

”Demokratiaa vai populismia?” – otsikolla kirjoittanut Erkki Lähtevänoja (Kaleva 11.1./Lukijalta) ei ollut alkuunkaan selvillä siitä, mistä Hietasaaren kaavassa äänestettiin.

Kaikki puolueet olivat valmiita hyväksymään kaikki muut kaavamuutokset – paitsi kaavan mahdollistamaa kökköä kalevalaista huvipuistokummajaista.

Lähtevänoja aivan haltioitui luettelemaan, kuinka ”valtaisat” tulot Oululta jää saamatta – ja ihan tämän kalevalaisen sammon ansiosta.

Hänen pitää mennä saarnaamaan missiotaan hietasaarelaisille ja tuhansille oululaisille, jotka vastustavat VAIN huvipuiston sijoittamista Hietasaareen. Kai heillä on oikeus vastustaa demokraattisessa yhteiskunnassa .

Kai Lähtevänoja on samaa mieltä siitä, että Hietasaaren uusia asuntoja markkinoitaessa pitää ostajille kertoa mahdollisesta huvipuistosta..

Lähtevänoja, uskoo – päinvastoin kuin ulkomaiset turistit – rakennettuun keinomaailmaan. Ulkomaiset turistit (Lonely Planet, National Geography) tulevat luontomme ja sen hiljaisuuden takia Suomeen – ei kuuntelemaan seppä Ilmarisen takomista.

Lähtevänoja viittaa juhlavasti Oulun seutuun. Miksi hänelle ei kelpaa seutuyhteistyö eli Kempeleen Linnakankaan suunnitelma, joka on kokonaisvaltainen ”turistirysä” huvipuistoineen ja oheispalveluineen.

Miksi Lähtevänoja haluaa uhrata Hietasaaren? Ei kai Lähtevänoja tosissaan usko, että vaivainen huvipuisto pelastaisi niin Oulun talouden kuin tulevaisuuden? Tällainen vaikutelma hänen verevästä vuodatuksestaan jää!

Lähtevänoja tulkitsee omalaatuisesti: ”Tuntuu, että poliitikot eivät näe mitään hyvää Hietasaaren kehittämisessä eikä missään muussakaan Oulun seutua koskevassa kehityshankkeessa”. Tämähän on Lähtevänojan ikioma tuntemus – ei poliitikkojen. Itse juuri edellä kehun Kempeleen Linnakankaan suunnitelmaa.

Lopussa Lähtevänoja populistisesti kehuu hankkeiden (minkä hankkeiden?) merkitystä Oulun elinkeinoelämälle.

Hän unohtaa autuaasti, että Hietasaaren asukkaat ja yleensä oululaiset arvostavat enemmän aitoa Hietasaaren luontoa kuin keinotekoista rakennettua huvipuistoa. Muuten Lähtevänoja itse kutsuu yrittäjiä ahneiksi. Valtuustossa en ole koskaan kuullut tällaista.

Oma johtopäätökseni Lähtevänojan kirjoituksesta on se, että hän ei ole ainakaan demokratian asialla! Itse kukin päätelköön, että olisiko hän peräti populismin asialla.

 

 

 

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Erikoinen lähestyminen tällä Veikko Ervastilla tähän asiaan. Tässä näyttää itse Ervasti ottavan haltuunsa ”koko Oulun tai ainakin Hietasaaren ja vähintään Tuiran”. Ervasti näkee itsensä tuhansien edustajana– tai ainakin kuvittelee niin… mutta kun oululaisia on yli 200 000 ja ne turistit päälle. Ja eikai ne ”turistit” itse Ouluun tule sitä luontoa ja viherpeippoa tuijottamaan.. kaiketi matkaavat Syötteelle, Rukalle ja vaikka tuonne Sankivaaraan. Kovin on narsistisia nämä Veikko Ervastin kommentit.

    • Johan jotakin. Rosamunda oli herännyt vastaamaan vuosi sitten julkaistuun blogikirjoitukseen. Ei auta kuin ottaa Sinuhe Egyptiläinen avuksi: ”Valheen ympärillä ihmiset parveilevat kuin kärpäset hunajakakun kimpussa ja sadun kertojan sanat tuoksuvat suitsutukselta vaikka hän istuisi karjanlannassa kadunkulmassa, mutta totuutta ihmiset pakenevat.”

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.