Yrittäjyys versoo yliopistosta

0
Koodiviidakko on pääosin Oulun yliopiston kasvattien synnyttämä yritys, joka kasvaa digitaalisen viestinnän alalla.

’100 kasvutarinaa Oulusta alkoi ’Oulun kaupungin kasvutarinalla. Siinä kaupunginjohtaja pohti, millainen Oulu olisi ilman yliopistoa. Samaan hengenvetoon voisi kysyä, millainen yrityskanta täällä olisi?

Monet kansalliset ja kansainväliset menestystarina olisivat jääneet syntymättä ja myös alueen pk –yrityskanta olisi määrältään ja toimialoiltaan suppeampi. Tänä päivänä oululainen ekosysteemi ja tarjolla olevien osaajien määrä houkuttelevat uusia kansainvälisiä yrityksiä alueelle.

Oulun yliopisto luo uutta, yliopisto luo kasvua. Tutkimustoiminta tuottaa uusia innovaatioita ja ratkaisuja . Nämä synnyttävät uutta liiketoimintaa tai vauhdittavat jo olemassa olevien yritysten kasvua ja läpimurtoa maailman markkinoille.

Uusin kasvutarinamme tuo esille yliopistossa opiskelleiden , uusien osaajien merkittävän roolin uuden liiketoiminnan synnyttäjinä. Koodiviidakko on pääosin yliopiston kasvattien synnyttämä yritys, joka tekee vahvaa kasvua digitaalisen viestinnän alalla. Oulun yliopiston tietotekniikan ja kauppatieteiden opiskelijoiden piiristä ponnahtanut  yritys toimii Oulun lisäksi jo Helsingissä, Moskovassa, Berliinissä, Pariisissa, Dubaissa ja Hongkongissa.

Näitä yliopistokasvattien synnyttämiä yrityksiä on vuosien varrella syntynyt satoja.  Viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana Oulun ylipistossa tutkinnon suorittaneista toimii yrittäjinä yli 500.

Oulun yliopisto on nimennyt vuoden 2015 yrittäjyyden teemavuodeksi tuodakseen esille yliopiston roolia yrittäjyyden synnyttäjänä. Teemavuoden aikana yliopisto myös tietoisesti uudistaa toimiaan ja rakenteitaan enemmän yrittäjyyttä tukevaksi.

Lue uusin Oulun kasvutarina osoitteessa: http://www.oulu.fi/varainhankinta/100kasvutarinaa

Sakari Jussi-Pekka

Kirjoittaja on Oulun yliopiston yhteyspäällikkö

JAA