Kaivosalan ensimmäinen Oulu Mining Summit onnistui yli odotusten

1
Oulun yliopiston rikastusseminaarissa oli kokenut puhujakaarti.

Oulun yliopiston kaivannaisalan tiedekunta yhdessä Business Oulun kanssa järjesti ensimmäisen Oulu Mining Summit – tapahtuman yliopiston Saalastinsalissa 23-24.8. Rikastustekniikan edistysaskelia ja kokemuksia – teema houkutteli paikalle ison joukon kaivannaisalan ylintä johtoa, rikastustekniikan asiantuntijoita sekä luonnollisesti alan opiskelijoita.

Tapahtuman perusajatuksena oli hiljaisen tiedon siirtäminen kokeneilta osaajilta nuorille toimijoille ja opiskelijoille.

Tilaisuudessa puhui muun muassa kaupunginjohtaja Matti Pennanen, joka on myös ollut osaltaan tukemassa kaivannaisalan tiedekunnan syntymistä.

Luennoitsijakaarti koostui kansainvälisesti tunnetuista asiantuntijoista, joilla on kullakin vuosikymmenten kokemus rikastustekniikan operatiivisesta toiminnasta ja tutkimuksesta Suomessa ja ulkomailla.

Seminaarin aikana kuultiin erittäin kattava ja monipuolinen luentosarja alan kehityksestä viime vuosikymmenten aikana. Esitelmien aihepiirit mm. käsittelivät yleisesti kaivosprojektin etenemistä, teknologiakehitystä ja –markkinointia sekä syvällisemmin rikastuksen eri yksikköoperaatioita ja rikastusteknisiä menetelmiä.

Sekä tapahtuman järjestäjät, puhujat että osallistujat olivat hyvin tyytyväisiä seminaarin antiin, erityisesti koska tämän tyyppisille tilaisuuksille on ollut kysyntää. Päätettiin, että Oulu Mining Summit järjestetään jatkossa vuosittain vaihtuvin kaivannaisalan aihepiirein.

Saija Luukkanen

professori

Kaivannaisalan tiedekunta

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Mitä ne puheet auttaa kun malmit lahjoitetaan ulkomaille. Pitäisikö keskittyäkkin luonnon palauttamiseen kun kaivokset on dumpattu tyhjiksi?