Oamkin opiskelijat yrittäjyyttä oppimassa Petroskoissa

1
Luovuus-työryhmä suunnittelemassa.

Oulun ammattikorkeakoulun (Oamk) opiskelijoita osallistui kesäkuussa yrittäjyyskoulutukseen Venäjän Petroskoissa. StartUp Week -tapahtuma keräsi yhteen 45 kulttuurista, yrittäjyydestä ja rajan ylittävästä yhteistyöstä kiinnostunutta opiskelijaa Oamkin lisäksi Petroskoin yliopistosta sekä Karjalan kulttuurin ja taiteen korkeakoulusta.

StartUp Week –tapahtuman tarkoituksena oli kannustaa opiskelijoita kehittämään liiketoimintaosaamistaan, muodostamaan verkostoja sekä tukea rajatylittävää yhteistyötä. Tavoitteena oli myös muodostaa kansainvälisiä tiimejä sekä synnyttää uutta liiketoimintaa.

Kolmipäiväisen tapahtuman aikana opiskelijat pohtivat uusia liike- ja projekti-ideoita kuuden teeman alla: ekoturismi, luovuus, Suomen ja Venäjän välinen matkailu, festivaalin järjestäminen, terveys sekä kulttuuri ja välittäjäpalvelut. Teemat oli muodostettu osallistujien omien mielenkiintojen pohjalta. Jokaisessa ryhmässä oli vähintään yksi opiskelija Suomesta ja Venäjältä. Ryhmien tehtävänä oli kehitellä uusia liikeideoita, jotka tukevat Suomen ja Venäjän välistä yhteistyötä.

Kolmen päivän aikana samoista asioista kiinnostuneet nuoret tutustuivat, rakensivat oman ideansa uudesta yhteistyömallista sekä esittelivät ajatuksensa yleisölle. Tapahtuman lopuksi ryhmät tekivät suunnitelmansa, kuinka jatkavat yhteistyötään.

Suomen ja Venäjän välisen matkailun työryhmä pitchaamassa ideaansa.

Tapahtuman taustalla oli Karelia CBC –ohjelman rahoittamat hankkeet: Culta (Cultural Training and Activation Initiative) ja Busy (Business for Youngsters). Culta-hankkeen tarkoituksena on vahvistaa erityisesti luovien alojen toimijoiden liiketoimintaosaamista sekä kehittää alan toimijoiden Suomi-Venäjä -rajan ylittäviä verkostoja. Busy-hankkeen tarkoituksena on kehittää nuorten yrittäjyysvalmiuksia sekä muodostaa rajanylittäviä opiskelijatiimejä. Oulun ammattikorkeakoulu on mukana molemmissa hankkeissa.

Karelia CBC on rajanylittävän yhteistyön ohjelma, jolla lisätään alueen vetovoimaisuutta. Ohjelmaa rahoittavat Euroopan unioni, Suomi ja Venäjä.

Joona Klemi
Viestinnän opiskelija, Oulun ammattikorkeakoulu

Kuvat: tuntiopettaja Katriina Klemola, Oulun ammattikorkeakoulu

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Opin kirjoituksesta uutta asiaa. Kuulostaa hyvältä. Venäjällä voi siis käydä myös näinä aikoina, jolloin se ei ole ”muodissa”. Tämä kirjoitus jäi aikaisemmin huomaamatta, joten näin sen vasta nyt.

    Jatkakaa vain ja toivotan kaikille osallistujille menestystä!

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.