Konetekniikan Pitching-tapahtuma parantamassa opiskelijoiden työmahdollisuuksia

1
Tilaisuuteen saapui paljon kiinnostuneita opiskelijoita.

Oamkin konetekniikan osasto järjesti 27.–28.9. Kotkantien kampuksella Pitching-tapahtuman, jonne kutsuttiin lähialueen yritykset markkinoimaan projektiaiheitaan opiskelijoille. Tapahtumassa luodut projektit antavat yrityksille mahdollisuuden tutustua viimeisimpiin automaatiotekniikoihin. Projekteilla yritykset voivat myös pienentää kynnystä investoida uusimpiin teknologioihin. Pitching-tapahtuma on osa EU:n ja Pohjois-Pohjanmaan liiton rahoittamaa TEHOJA-hanketta. Yrityksistä tapahtumaan osallistuivat Pentik Oy, Scanfil Oyj, Ginolis Oy, Hydnum Oy, Maustaja Oy, Meka Pro Oy, Probot Oy, Sähkö Rantek Oy, JMC-engine Oy, Aikolon Oy, Mectalent Oy, Ravelast Oy ja Kaskitek Oy.

Tapahtuma alkoi molempina päivinä vapaamuotoisella kahvitilaisuudella kokoushuoneessa, jossa yritykset ja Oamkin henkilökunta esittelivät toisensa. Henkilökunta vastasi yritysten edustajien kysymyksiin ja selvensi, miten Pitching-tapahtuman jälkeen on tarkoitus jatkaa. Ideana on, että opiskelijat valitsevat itse projektiaiheensa yritysten esitysten perusteella. Tällöin opiskelijoiden motivaatio on korkeimmillaan.

Koulutus- ja tki-johtaja Jukka Säkkisen puheenvuoro.

Kahvituksen jälkeen siirryttiin auditorioon, jossa koulutus- ja tki-johtaja Jukka Säkkinen aloitti tilaisuuden puheella. Siinä Jukka korosti yritys- ja opiskelijayhteistyötä. Hyvin toteutetulla yhteistyöllä yritys saa kustannustehokkaan ratkaisun ongelmaan ja opiskelija saa mahdollisuuden osoittaa taitonsa mahdollista työllistymistä varten. Tällainen yhteistyö parantaa valmistuneiden insinöörien työllistymistä sekä pienentää riskiä yritysten rekrytointiprosessista.

Ginolis Oy esittelemässä projektikohdettaan.

Onnistunut tilaisuus

Jukan puheen jälkeen oli yritysten vuoro alkaa pitchata projektiaiheita. Yritykset olivat panostaneet esityksiinsä, ja aiheet olivat tarkoin valittuja. Projektien haastavuus ja laajuus yllättivät. Projektiaiheita oli muun muassa mekaniikkasuunnittelusta, työergonomiakehittämisestä, uuden teknologian hyödyntämisestä vanhassa tuotteessa ja automatisoidussa laaduntarkkailusta. Aiheiden laajuus vaihteli parin kuukauden työstä opinnäytetyön laajuiseen projektiin.

Tilaisuus oli erittäin onnistunut. Yritykset tulivat tilaisuuteen avoimina uusille mahdollisuuksille ja opiskelijat ottivat aiheet innolla vastaan. Tällaisen asettelun odotetaan johtavan laadukkaisiin lopputuloksiin. Myös viime vuoden Pitching-tapahtumassa oli samanlainen innovatiivinen ilmapiiri ja siellä aloitetut projektit onnistuivat hyvin. Opiskelijoista muutama jatkoi yrityksissä kesätöissä ja osa sai opinnäytetyöpaikan. Projektissa luotujen referenssien ja kontaktien avulla muutama opiskelija sai työpaikan yrityksistä.

Ensi vuonna Pitching-tapahtumaa laajennetaan entistä isommaksi ja tavoitteena onkin saada kaikki koneosaston projektiaiheet tästä Pitching-tapahtumasta. Kuten Jukka Säkkinen sanoi puheessaan: ”Seuraavan vuoden Pitching-tapahtuma tulee olemaan sateenvarjotapahtuma yrityksille ja opiskelijoille”. Tällä tarkoitetaan kaikille avointa tapahtumaa, jossa opiskelijat ja yritykset tuodaan saman katon alle verkostoitumaan.

Lassi Kaivosoja
projekti-insinööri, konetekniikka
Oamk

JAA

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.