InnoStartti – yhteistyötä koulun ja yritysten välillä

0

Joka vuosi ensimmäisen vuoden opiskelijat Oulun Ammattikorkeakoulun (Oamk) liiketalouden yksikössä kokoontuvat päivän ajaksi keksimään ratkaisuja ja luovia ideoita oikean maailman yrityksille InnoStartti-tapahtumassa.

InnoStartti-tapahtuman ideana on, että opiskelijat kartuttaisivat uusia taitoja työskentelemällä oikeilta yrityksiltä tulleiden tehtävien parissa. Tavoitteena on, että opiskelijat saisivat luotua kontakteja yritysten sekä muiden opiskelijoiden kanssa. Opiskelijoiden kommunikaatiokykyjen, luovuuden sekä bisnesälyn kehittämiselle InnoStartti on juuri oikeanlainen tapahtuma.

Tapahtuma on hyödyllinen kaikille osapuolille. Opiskelijat saavat käytännön kokemusta, yritykset taas uutta ja tuoretta näkökulmaa ja ratkaisuja ongelmiinsa. Pohjois-Suomen Messut oli yksi marraskuussa järjestetyn tapahtuman neljästä toimeksiantajasta. Opiskelijoiden tehtävänä oli suunnitella messut vuodelle 2020. Yrityksen edustajat kertoivat olevansa erittäin tyytyväisiä tapahtumaan. He kokivat oppilailta tulleiden ideoiden olleen hyödyksi ja toteutettavissa olevia.

Opiskelijoiden puolelta tapahtuma sai myös hyvää kommenttia. Voittajaryhmä suunnitteli vuoden 2020 messuiksi nuorekkaan tulevaisuuden teknologiaan keskittyvän messun, jossa pääosaa näyttelee virtuaalitodellisuus sekä 3D-teknologia. Voittajajoukkueessa ollut Olli-Pekka Nikka kehui tapahtumaa hyödylliseksi ja kertoi joukkueensa messutapahtumaidean tulleen helposti.

”Tykkäsin tapahtumasta ja se oli hyvää treeniä käytännön tilanteita varten”, kertoi Nikka.

InnoStart-tapahtuman voittajajoukkue.

Tapahtumaa ja joukkueiden työskentelyä seuratessa pystyi huomaamaan positiivisen ilmapiirin ja ennen kaikkea opiskelijoilla näytti olevan hauskaa ideoita suunnitellessa.

Oamkin kaksi tapahtumaa järjestämässä olleet opettajat Terhi Mustakangas ja Jonna-Riikka Kurtti kertoivat tapahtuman menneen todella mukavasti huolimatta siitä, että aikataulujen kanssa pitää aina hieman kiirettä. He toivoivat etukäteen, että InnoStartti- tapahtumapäivä olisi opiskelijoille kiva sekä tarpeellinen. Opettajat olivat erityisen tyytyväisiä siihen, että opiskelijat saivat konkreettista kokemusta oikeiden yritysten kanssa työskentelystä. Toimeksiantajaksi saatiin monipuolisia sekä isojakin yrityksiä, mikä lämmitti opettajien mieltä. Opettajat haluavat tapahtuman kehittyvän vuosi vuodelta sujuvammaksi sekä vielä enemmän käytännönläheiseksi.

Koulujen ja yritysten välinen toiminta tarjoaa paljon hyötyjä kaikille osapuolille. InnoStartin kaltaisen tapahtuman tuomat oikeat toimeksiannot innostavat opiskelijoita menemään eteenpäin opinnoissaan, ja vastapuolena yritykset saavat upeita ideoita. InnoStart tapahtuma oli tänäkin vuonna menestys ja nähtäväksi jää millaisia toimeksiantajia on luvassa seuraavan vuoden tapahtumalle.

Samuli Hussa
liiketalouden opiskelija

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.