Antoisa viikko opiskelijan haalareissa

1
Oamkin rehtori Jouko Paaso tarttui opiskelijakunnan haasteeseen ja sukelsi viikoksi opiskelijan maailmaan.

Kun Oamkin opiskelijakunta OSAKO (http://osakoweb.fi/) haastoi minut viettämään viikon opiskelijana, tartuin haasteeseen mielelläni. Halusin päästä opiskelijan maailmaan ja näkökulmaan paremmin sisälle ja parantaa sitä kautta vuorovaikutusta ja suhdetta tärkeimmän ”tuloksentekijämme” kanssa.

Viikon aikana osallistuin ensiavun luennolle ja tapasin eri alojen opiskelijoita. Järjestimme myös taukojumpan, ja pääsin tuunaamaan viime vappuna saamiani opiskelijahaalareita. Haalarimerkkien ompeleminen ei tosin ole vahvuuksiani, kuten haasteen aikana huomasin.

Vakuutuin viikon aikana siitä, kuinka innokkaasti ja motivoituneesti opiskelijakuntamme jäsenet tekevät työtään. He haluavat aidosti kehittää korkeakoulua eikä Oamkin kehittyminen jää ainakaan heistä kiinni. Opiskelijoilta voin saada tukea kehittämishaasteidemme läpivientiin. Näitä ovat esimerkiksi digitaalisuuden merkittävä lisääminen oppimisessa ja aidon kansainvälisyyden kehittäminen.

Oli hienoa huomata, että opiskelijamme ovat valmiita englanninkieliseen lukukauteen yhdessä kansainvälisten opiskelijoiden kanssa. Heidän puoleltaan ei myöskään ole estettä monimuotoisen oppimisen ja digitaalisuuden hyödyntämiselle – hehän ovat diginatiiveja.

Viikko antoi tällaiselle vanhemmalle oppijalle uutta virtaa. Yhteistyömme opiskelijoiden kanssa on mielestäni hyvää. Jotta se paranee entisestään, sovimme tapaavamme opiskelijakunnan kanssa jatkossa kuukausittain aamukahvien merkeissä.

Jouko Paaso

rehtori, toimitusjohtaja

Oamk

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Hienoa että johtajatkin lähtee kokeilemaan ja saamaan näkemystä erilaisista jutuista. Hatun noston arvoinen suoritus.