Suomi ei ole Euroopan Impivaara

17

Eurooppa oli viime vuosisadan alkuun asti keskenään sukulaisten monarkkien hallitsema kansojen alue. Ei sukulaisuudesta huolimatta liitto ensinkään, mistä ovat todisteena tuhoisat sodat. Siis ei ollenkaan sen herkumpi, mitä serkumpi. Euroopan hiili- ja teräsyhteistyö aloitti rauhan rakentamisen, joka on johtanut liittovaltiokehitystä tukevaan EU:iin.

Kuuluisa liittovaltio USA on kehittynyt aika lailla toisenlaisen filosofian ja historian kautta. Eurooppaa ei ole kasvatettu frontier -pedagogiikalla. Tuhoisa esimerkki sikäläisestä maahanmuutosta oli myös alkuperäiskansan – intiaanien painaminen liittovaltion tieltä pois. Pohjois-Amerikan rautatiet kuulemma koituivat intiaanien kohtaloksi myös. Mutta rautateitä tarvitsi liittovaltio kehittyäkseen.

Ihmisten väliset konfliktit ovat tuhoisia ja surullisia. On aikoja, että voimattomuus vaihtuu vihan tuntemuksiin äärimmäisen keskiaikaisuuden keskellä. Väkivallassa ja murhassa ei ole mitään kunniallista, eikä ihailtavaa.

Suomessakin on noussut kuohuntaa, osin minutkin yllättäen. Edustamani puolueen sanotaan useilla keskusteluareenoilla tätä kuohuntaa erityisesti nostattaneen. Kansanedustajakin nousi niin lennokkaaseen retoriikkaan, että oppositio sai koottua voimiaan ja pääsi mukaan suorastaan impivaaralaiseen retoriikan höystämiseen kampanjallaan. Onhan unelmia tarjoiltu vaalikampanjoissakin. Samaan laulukuoroon yhtyi myös Satu Haapanen kolumnissaan

http://www.kaleva.fi/blogit/pohjoisen-aani/satu-haapanen/129/ajatuksia-monikulttuurisuudesta/5051/

Haapanen kertoilee laveasti tarinoita siitä, mitä perussuomalaiset ajattelevat tai millaista politiikkaa he kulisseissa ajavat. Yksikään Haapasen teesi ei osu minun tapauksessa kohdalleen. Suosittelen jatkossa puhumaan vain omista ajatuksista, ne on helpompi arvata.  

Kirjoituksen luettuani kysynkin, että lyökö ex-kansanedustaja rintaansa ja toteaa "onneksi en ole niin kuin nuo perussuomalaiset"? Toivottavasti hän opettajana osaltansa huolehtii, ettei kukaan syrji perussuomalaisten vanhempien lapsia – vanhempien poliittisen suuntautumisen vuoksi. Minäkin olen äiti.

Unelmat eivät riitä vaan tarvitaan konkreettista työtä, yhteistyötä. Politiikalla on taipumus pyrkiä vangitsemaan totuus. Kaikilla puolueilla on oikeus puolustaa oikeusvaltiota ja ihmisoikeuskysymyksiä. Luonnon- ja ympäristönsuojelukaan ei ole ainoastaan vihreiden yksinoikeus – saati työväen asia yksin vasemmiston eikä EU –kritiikki perussuomalaisten.

Väkivallan vastustajaksi ilmoittaudun heti, tässä, nyt ja ennen tätä kirjoitusta.

Ennemmin kuin totuuden julistamista tarvitsemme keskustelua. Tätä maata ei rakenneta sättimällä, syrjimällä, kiusaamalla ja eristämällä vaan yhteistyöllä, ystävällisyydellä ja yrittämisellä.

Vierastaminen on meille tuttua, vaikkakin suureksi osin tarpeetonta. Muhokselle saapui sotien jälkeen karjalasta veljeskansaa, jota ruotsinkielinen Pohjanmaa ei suvainnut ja joita suomalaiset ilmeisesti kohtalaisen sujuvasti ryssittelivät. Saamen kielet ja viittomakieli ovat olleet kiellettyjä koulukielenä aikanaan – ikävää sekin.

Erityisesti toivon reilua peliä Suomeen. Reilua kaikkia kohtaan – maahanmuuttajia ja suomalaisia kohtaan. Minä koen epäreiluutta siinä, jos Suvivirsi kielletään koulun kevätjuhlassa. Vierastan myös kunniaväkivallasta ja kunniamurhista puhumista. Sellaista kunniaa tuskin rikoslakimmekaan myötäilee.

Maahamme saa todellakin muuttaa ihmisiä. Liikkuminen on helpottunut, tiede- ja työyhteisöt tarvitsevat kansainvälisiä kontakteja ja ihmiset rakastuvat yli rajojen. Maahanmuuttopolitiikasta saa myös keskustella ja pitääkin. Kiitos Esko Valtaojalle kolumnista. Suomi tuskin on Euroopan Impivaara.

http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/801507/Monesta+kulttuurista+yhta+kohti

JAA

17 KOMMENTTIA

 1. Näin juuri. Pirkko M kirjoittaa asiaa.
  Itse myös toivon reilua meininkiä. Ei voi olla niin että toreilla ja turuilla huutoäänestyksellä huudetaan kuka voi puhua ja mitä. Missä sanan vapaus? Ei voi olla niin että Suomalaisia perinteitä, kulttuuria aletaan muuttamaan pienen mutta äänekkään ryhmän ehdoilla – mm. suvivirsi.
  Suomi on ja sen tulee olla monikulttuurinen, suvaitsevainen, tasa-arvoinen maa johon jokainen voi tulla. Tulijan tulee myös muistaa em. sekä kunnioittaa Suomalaista kulttuuria, perinteitä ja lainsäädäntöä.

 2. Jotenkin tämä tuntuu täysin turhalle kolumnille, jonka suurin tarkoitus on kerätä sympatiapisteitä. Ei tietenkään ketään pidä syrjiä omien tai vanhempiensa poliittisten mielipiteiden tai vakaumuksen vuoksi. Samalla muistuttaisin, että suvivirsi-keskustelu lähti liikkeelle siitäkin, että suomessa on paljon kirkkoon kuulumattomia kansalaisia, jotka ovat lopeensa väsyneitä kirkon ja valtion yhteistyöhön ja yhden uskonnon voimakkaaseen esiintuontiin kouluelämässä.

  Jäin kaipaamaan kolumnissa selvää mielipidettä herra Immosen kannanottoihin ja yhteistyöhön kansallisen vastarintaliikkeen kera. Kun yksiselitteistä mielipidettä ei aiheesta saa, jää pelottava mielikuva siitä, että jalot mielipiteet ovat vain sananhelinää tarkoituksena peittää jotain muuta.

 3. Kiitos kirjoituksestasi.
  Todella varmasti ihan kaikilla suomalaisilla on toive, että maahanmuutosta voitaisiin keskustella ilman kiihkoa, tunnemyrskyä, asiallisen rakentavasti.

  Haluan nostaa esille tuon suvivirren laulamisen koulussa tai muualla.
  Olen todennut, etteivät maahanmuuttajat, eri uskoa tunnustavat vastusta kristillisiä tradiktioita, uskon tunnustamista.
  Vaan kantasuomalaiset ateistit saavat herkullisen lyömäaseen kristinuskoa vastaan kieltämällä muka maahanmuutajien takia uskonnollisuuden kouluista.
  Kannattaa muuten kaikessa maahanmuuttokeskusteluissa muistaa, mikä niissä onkin erilaisten kantasuomalaisten oman ideologian pönkittämistä. 😉

 4. Voi hyvänen aika mitä satua ja ennakkoluuloista propagandaa tämän porukan puheenjohtaja kirjoittaa tämän päivän Kalevassa. Huhuja ja keksittyjä legendoja. Poliisi ja viranomaiset ei muka uskalla Ruotsissa mennä maahanmuuttajien alueille. Naurettavaa satua ja vastakkainasetannan lietsomista. Kyllä se vaan totta on että Perussuomalaiset haluaa Suomesta Impivaaran ja heidän intresseissä on luoda jännitteitä eri kulttuurien välille ja sitä kautta lisätä ulkomaalaisvihaa varsinkin täällä Oulussa. Säälittää tuollainen satujen levittäminen. Tässä pelissä näkyy olevan reilu peli kaukana.

 5. Valitettavasti vaan Persuissa on tuo oikeistolainen (natsi) siipi. Johon ajatuksillaan kuuluu useita heidän kansanedustajiaan. Siitä ei pääse minnekkään. Soini on hiljaa. Taktiikkaa. Puolue hajoaa, ellei johtaja ota kovempaa linjaa näihin kavereihin. Puolueen uskottavuudesta puhumattakaan. En olisi äänestänyt Persuja jos olisin tiennyt asioiden oikean puolen. Olen todella pettynyt…

 6. Olipa mielenkiintoinen juttu. Mutta miksi Pirkko Mattila ei puutu ulkomaiseen kaupalliseen marjanpoimintaan? Jokamiehenoikeuksien verukkeella harrastetaan kaupallista poimintaa. Kaikki tässä bisneksessä on rempallaan, hyödyn ottaa marja paroonit ja poiminnan koordinaattorit.
  Poimijat joutuu maksamaan yhden poimintakauden aikana erinäisiä kuluja jopa 3000e Halpatyövoima/ihmiskauppa on arkea suomessa. Kannattaisi tutustua Ulkomaisen kaupallisen marjanpoiminnan selvitysmiehen Markku Wallinin raporttiin tästä toiminnasta osoitteessa http://www.tem.fi Poiminta pitäisi kokonaisuudessaan siirtää valtion, kuntien, seurakuntien metsiin. Yksityinen maanomistaja ei voi olla velvollinen olemaan osana riistoa, ja siihen seikkaan että yksityisen maata ja sillä olevaa satoa käytetään kaupalliseen toimintaan, josta on rakennettu vientibisnes brändeineen. Tässä olisi mitä mainioin paikka kansalaisaloitteelle ulkomaisen kaupallisen poiminnan eriyttämisestä jokamiehenoikeuksista. Jokamiehenoikeudet tulee päivittää ja marjanpoiminta jokamiehenoikeutena sallitaan vain virkistys käyttöön.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.