Suden hetki

0

Huomaan kirjoituksellani olleen vaikutusta, kun emeritusprofessori vastaa kirjoitukseeni. Kiitos siitä. Minäkin pidän teidän sanankäänteistä, kovasti. Korjaan muutamia kohtia, joissa arvon professori käyttää totuutta varomattomasti.

Ensinnäkään en pyri, eikä mikään kirjoituksessani indikoi minun pyrkineenkään mielipidejohtajaksi. Kuten jo edellisen bloggaukseni alussa  totean, kaikilla on oikeus mielipiteeseensä. Yleinen mielipidekin on, joka vaikuttaa monella tavalla. Pääministeri Katainen johtaa valtioneuvostoa ja on myös mielipidejohtaja. Hän otti kantaa petopolitiikkaan todeten mm. että pihasusiongelmaan tulee puuttua.

En vihaa petoeläimiä, enkä virkamiehiä, saati politiikkoja. Susi kuuluu luontoon siinä missä peurakin. Nyt olisi tärkeintä palauttaa luottamus RKTL:n toimintaan. Toivottavasti voitte auttaa siinä. Olisi hienoa, jos olisitte eduskunnassakin puolustamassa asiaa. Mainitsette myös vakavan Venäjän tilanteen. Rajan takainen touhu vasta huolestuttavaa onkin, metsästys on aivan toisissa sfääreissä kuin Suomessa ja siellä harjoitetaan järjestelmällistä petojen kasvattamista. Sekään ei voi olla eettisesti oikein.

RKTL pystyy palvelemaan parhaiten petopoltiikkaa johtamalla asiallista keskustelua ja tarjoamalla luotettavia lukuja. Nyt ilmeisesti metsästäjät ja viranomaiset eivät ole olleet riittävästi samoissa neuvottelupöydissä. Vaahtoaminen ei auta ketään, keskusteluun uskon. Eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokuntakin ottanee osaa keskusteluun. Oppositiokumppani eduskunnassa eli Suomen Keskusta peräänkuuluttaa "realistista luontosuhdetta".

Olen monesta asiasta kanssanne samaa mieltä ja jopa mielihyvin. Mutta emme tietääkseni ole tehneet sinunkauppoja? Korjatkaa toki, jos olen väärässä. En vielä ainakaan tunnista itseäni Peto-Mattilana. Muutoin ajatuksianne ja aktiivisuuttanne arvostan.

JAA