Eurovaaliteemani, osa 4/4: EU:ta tarvitaan enemmän

1

Euroopan hiili- ja teräsyhteisö perustettiin pian toisen maailmansodan jälkeen takaamaan se, että maanosassamme ei enää koskaan sodita. Tästä yhteisöstä kehittyi vähitellen meidän tuntemamme Europan Unioni. EU:n olemassaolon syy, eli rauhan takaaminen Euroopassa, on edelleen olennainen – jopa pelottavan tärkeä.

Sen lisäksi ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen, ympäristön kemikalisoituminen, humanitaarinen maahanmuutto, konfliktit eri puolilla maailmaa, Suomen kilpailukyvystä huolehtiminen sekä ihmisten lisääntyvä liikkuminen työn, vapaa-ajan ja rakkauden perässä ovat kaikki asioita, joihin kannattaa vastata nimenomaan Euroopan tasolla.

EU:ta tarvitaan edelleen, ja jopa entistä enemmän.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. eu on tuhon tie paitsi mielensäpahoittajille