Nyt soi joulukellot kauas yli kaiken maan

0

Mieleni on nyt levollinen. Olen iloinen ja tyytyväinen. Jouluun valmistautuminen on sujunut hyvin. Olen saanut joululahjoja jo ennen jouluaattoa.

Elokuun lopussa päättyi kuntoutusjaksoni. Jatkosta ei ollut päätöstä. Hermostuin ja ihmettelin. Tunsin miten lihaskuntoni rapistuu ja kävelymatkani lyhenivät. Taisteluiden ja epätoivon kyyneleitten jälkeen tapahtui jotain. Ihmeiden aika ei ole ohitse. Etanaposti saapui. Kuntoutus jatkuu ensi vuonna.

Eilen maanantaina pidettiin Kastellin kirkossa joulurunoilta. Tunsin illan jälkeen että oloni oli kuin olisin juossut maratonin. Vuoden 2018 pidettiin 8 runoiltaa. Jokainen runoilta on vaatinut paljon. Niitä on ollut mukavaa ja antoisaa suunnitella ja toteuttaa. Runoillat eivät toteudu kuin taikasauvalla heilauttaen. Se on monenlaisen yhteistyön tulos. Eilen toteutui me- henki, me yhdessä- asenne. Olen heistä kaikista ylpeä, iloinen ja kiitollinen. Eilinen väkimäärä osoitti ettei työmme ole turhaa. Meillä oli hyvä ilta.

Tärkein joululahjani saapui Ouluun lentäen. Mutsi on Oulussa. Me olemme perhe, meitä ei ole muita. Koskaan ei voi tietää milloin vietämme joulua yhdessä viimeistä kertaa. Joulusta on paljon muistoja, omia ja yhteisiä. Tänä jouluna saamme uusia muistoja. Olemme käyneet yhdessä ehtoollisella, wanhanajan joulujuhlassa, joulurunoillassa. Keskiviikkona lauletaan kauneimpia joululauluja.

 

Juha Vähäkangas, pastori, Karjasillan seurakunta

 

JAA