Seksiä sedille jääkiekkokatsomoon

273

En käy jääkiekko-otteluissa, vaikka rakastan urheilua ja seuraan myös jääkiekkoa aktiivisesti. Välttelen jääkiekkokatsomoita, koska vastustan seksuaalista hyväksikäyttöä. Varsinkaan en pidä ajatuksesta, että tukisin sitä omalla toiminnallani.

Jääkiekon Suomen mestaruuksista kamppailevilla joukkueilla on omat cheerleaderinsä. Niiden tarkoituksena on sulostuttaa jääkiekko-ottelujen tunnelmaa tarjoamalla heteromiehille pyllyä ja tissiä kiivaiden kaukalosessioiden välipaloina.

Cheerleading-toiminta näyttää missä on naisen paikka, kun mies pelaa. Se on käytävällä pyllynheilutuksessa viuhka kädessä.

Tosi ikävää tässä on se, että cheerleading-harrastajat treenaavat ahkerasti ja kunnianhimoisesti. Ja silti lopulta näiden kovakuntoisten urheilijoiden onnistuminen mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat sytyttämään miesten halun, kuinka seksikkäitä he onnistuvat olemaan. Mitä kuumempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta.

Usein lapsen suusta kuulee totuuden. Testasin sitä nytkin ja kysyin 8-vuotiaalta jääkiekko-otteluissa käyneeltä lapselta, haluaisiko hän isona jääkiekkoilijaksi. "En ku se on niin rankkaa." Entäpä cheerleaderiksi? "Joo. Ne on niin nättejä!"

Eipä tuohon ole lisäämistä.

Rebekka Naatus
tiedottaja, Oulun seurakuntayhtymä

JAA

273 KOMMENTTIA

 1. Tässä tapauksessa naista ei alisteta. Nainen itse alistaa itsensä. Miksi tekevät niin – ihmettelen.

  • Osuit naulankantaan; mikä saa naisen alentamaan itsensä ja vieläpä vapaaehtoisesti? Mitkä ovat vaihtoehtoisia toimintamalleja ja esimerkkejä-löytyykö meistä?

   Yksi esimerkki on nuorten aikuisten naisten parissa leviävä meikittömyys eli yhä laajeneva toiminta, missä luonnollisuus valtaa luonnottoman pakkopakkeloinnin. Arvokeskustelua toivoisin käytävän enemmän; hyvä kun nyt asia sai palstatilaa-kiitos Rebecalle ja toimitukselle, josta palstatilaa löytyi.

   • Olen kyllä huomannut useissa tilanteissa/tilaisuuksissa, että ne korkeimmat korot, seksikkäimmät ja uskaliaammat vaatteet löytyy juuri näiltä meikittömiltä tietyn uskonlahkon edustajilta. Kun ei saa meikata, korvataan se sitten näin. Kumpi lie pahempi: meikki + normaali juhlavaatetus vai avarat asut ilman meikkä?

    • Kerrankin asiapuhetta nuoren naisen suusta, Hyvä Rebekka älä välitä homssunnaisten mollauksista.

  • Ihmisten mielestä on ihanaa näyttää hyvältä ja viehättävältä, miksi tuomita sellaiset ihmiset jotka haluavat näyttää hyvältä ja viihdyttää muita ihmisiä? Itse täysin hetero nainen, tykkään katsoa cheerleadereita tauoilla, enkä missään seksuaalisessa mielessä.

 2. Kannattasi ehkä tutustua enemmän cheerleader toimintaan. Se nyt on paljon muutakin kuin perseen vatkausta jääkiekkomatseissa. Harrastuksesta lisää vaikka täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Cheerleading

  Mutta jos kerran on jo valmiiksi tuomittu niin mitäpä se enää hyövyttää lukea….

 3. Tämä jääkiekosta nauttiva setä kehoittaa Rebekkaa hankkimaan ihan oman elämän!
  Itse asiasta olen sitä mieltä, että nykyiset cheerleaderit voitaisiin poistaa Oulun hallista ja hommaamaan tilalle oikeast seksikkäät cheerleaderit vertaa vaikkapa HIFK:n vastaavat, niistä Setä tykkää, mutta kauneushan tunnetusti on katsojan silmissä…
  Mistä teitä Jeesustelijoita oikein riittää?
  /Setä

 4. Kiitos kirjoituksestasi. Hyvät naurut ainakin sain.
  Joskus voipi pipoa hieman löysätäkin, kirkastuu päivä kummasti.

 5. Minä en käy kirkossa, koska vastustan naisten sortamista ja tasa-arvolain räikeää rikkomista. Lisäksi minkään muun asian varjolla ei ole tapettu niin paljon ihmisiä kuin uskonnon. Ei ikinä tätä lajia.

 6. Ei Kärpillä ole mitään Cheerleading-toimintaa. Cheerleadereillä on oma seuransa, joka tarjoaa palvelujaan Kärpille. Maksua vastaan.

 7. Lapsen mielipide oli älyllisin tässä kirjoituksessa. Tytöt luovat tunnelmaa ja ovat osa tapahtumaa monessa urheilulajeissa. Valitettavasti jossain uskontokunnassa käsitetään naisten/lasten rooli väärin! Nämä tanssitytöt on fiksuja ja moni opiskelee ylioistossa niinkuin kauppajen kassoistakin!

 8. Avasihan silmät siltäkin joka ei tiedostanut tämänkaltaista urheilua..

 9. Lapsen suusta kuulee totuuden, rankka työ ei (enää) kiinnosta, mieluummin heilutetaan pyllyä.

  En heitä ensimmäistä kiveä.

 10. Ne pitää asiat puhua selväksi siellä kotona oman siippansa kanssa, eikä tulla tänne purkamaan kiukkua.

  Ehkäpä muissa perheissä se mies saattaa olla oikeasti kiinnostunut katsomaan pelin aikana jääkiekkoa, eikä pelkästään portaikkoa katsomoiden välissä.

 11. Hyvä Rebekka, kiitos kirjoituksestasi. Siitä puuttui muutamia huomionarvoisia seikkoja, joten nostan ne tähän: cheerleading on alunperin ollut vain miesten harrastama laji – vasta lajin muututtua voimistelupainotteiseksi, ovat joukkueet alkaneet koostua pääsääntöisesti naisista. Cheerleadingissä vaaditaan yhteistyötaitoja, voimaa, notkeutta, tasapainoa yms. Lukuisia erilaisia ihmisen kasvulle ja kehitykselle tarpeellisia asioita, voisikin sanoa, että cheerleading on psyko-fyysis-sosiaalinen laji. Onnittelen siis tekstissä mainitsemaasi 8-vuotiasta hyvästä lajivalinnasta!

  Cheerleading on siis aivan oma urheilulajinsa. Lajissa myös kilpaillaan. Kilpailujoukkueista useimmat eivät toimi minkään jääkiekkoseuran kannatusjoukkueina. Nämä peleissä esiintyvät joukkueet hyödyntävät usein cheertanssia, eivät niinkään cheerleadingin vaatimia voimistelullisia jopa akrobaattisia liikkeitä. Suosittelen erottamaan nämä kaksi cheerleadingin lajia toisistaan.

  Toivottavasti pääset joku päivä kokeilemaan tätä mukavaa ja itsetuntemusta lisäävää lajia! Uskon, että pitäisi siitä. Niin, mainittakoon vielä, että minäkin olen taustaltani vanhoillislestadiolainen. Ja kyllä – cheerleadingille sanon isosti kiitos! Sen kummemmin ottamatta kantaa lajin vähäpukeisuuteen tms. Sillekin kun löytyy perusteensa. Huomaat ne perusteet varmasti, kun yrität kopata joukkuekaveriasi muutaman voltin jälkeen kiinni jalasta ja housun lahje luistaa kätesi alla niin, että olette sairaalassa kaikki.

  • Jos olisit lukenut Rebekan jutun kokonaan niin ei olisi tarvinnut näin pitkää sepostusta kirjoittaa. Rebekka nimittäin ilmaisi tietävänsä ja arvostavansa cheerleadingia lajina. Hän puhui vain siitä, miksi laji on pitänyt viedä Kärppämatseihin.

  • Jos olisit lukenut Rebekan jutun kokonaan niin ei olisi tarvinnut näin pitkää sepostusta kirjoittaa. Rebekka nimittäin ilmaisi tietävänsä ja arvostavansa cheerleadingia lajina. Hän puhui vain siitä, miksi laji on pitänyt viedä Kärppämatseihin.

 12. Onko jälleen kerran niin että tämä on kirjoittajan mielestä miesten vika?`Eikö ne naiset kykyne nykyaikanakaan vieläkään päättämään mistään mitä tekevät.

 13. Tietääkseni ovat siellä vapaaehtoisesti sekä ovat itse valinneet esiintymisasut ja koreografiat. Monet naiset haluavat olla ihailun kohteena. Pitäisikö muuten Hunks-ryhmältä kieltää esiintyminen? Siellähän miehet heiluttavat pyllyä ja naiset tulevat pelkästään sen vuoksi?

 14. Ostin lapselle hyvän ja sopivan laadukkaan puvun kirpputorilta, hetken ostoa harkitsin, koska puvussa luki cheerleader.. nimenomaan samantyyppisten ajatusten takia mitä Rebekka esittää. Toisaalta jos näillä tytöillä olisi enemmän vaatteita heidän kannustaessaan joukkueitaan ja kilpaillessa omalla tavallaan toisia samanmoisia vastaan, siinä ei taitaisi olla mitään pahaa. ..
  että silleen..Ai niin , se puku oli pitkät housut ja vetoketjullinen huppari..

 15. Sehän saattaa cheerliideri vaikka napata jonkun kiekkoilijan siipakseen, kun oikein hyvin vetää. Ei niitä keski-ikäiset kaljaheterot kiinnosta!!

 16. Kysy miksei baletti? Se on armotonta ruumiin ja mielen halintaa yli oman tahdon .D

 17. Naiset haluavat näyttää kauniilta ja miehet tykkäävät katsella kauniita naisia.
  Mikähän on vinksahtanut päässä, kun tämä ihmisrodun ainoa ylläpitävä voima ei enää kelpaakaan? Mitä surullista tässä on?
  Olkoon vaan kuinka menestyneitä tahansa ja kumpi tahansa, katselija tai esiintyjä mutta jos tuo perusasia ei kiinnosta enää, me kuolemme sukupuuttoon 🙂

 18. Nainen on nainen ja mies on mies. Sukupuoleen sidottuja rooleja saa olla, itseasiassa nykypäivänä saisi olla enemmänkin.

  • Kuka nainen haluaisi olla kotonaan alamainen miehelleen ja antaa miehen olla perheen pää, jos mies käy kuolaamassa kaikenmaailman seksikkäitä cheerleadereita ”muiden perheenpäiden kanssa”? Ja vaikka ei kuolaisikaan, tällainen luöttuuri olemassaolollaa alentaa naisia. miehenhän kuuluu kunnioittaa vaimoaan. Tämä ei toteudu perheenpäänä, jos tapahtuu tällaista yli avioliiton seksismiä.

 19. Viimeaikaisten uutisten perusteella ne setien harjoittamat seksuaaliset hyväksikäyttötapaukset ovat tapahtuneet aivan eri piireissä kuin jääkiekkokatsomoissa.

 20. Jos tuossa tanssissa näkee seksiä niin se on ihan katsojan omassa mielikuvituksessa mitä näkee.

 21. Kun maailmankuva muotoutuu satukirjan pohjalta, niin millään ei ole mitään rajaa ja vasta-argumenteilla ei ole merkitystä.

 22. Mukavampaa katsottavaa nämä tyttöset ovat kuin jäällä toisiaan telovat älykääpiöt tai vieressä makkaraa mussuttava sika.

 23. liekkö nuita muut edes katselee ku kateelliset muijat, itse miehenä katselen peliä ja erätauoilla saatan ohi mennen vilkaista tanssijoita ja muuten hei, kyllä nuo naiset ihan itse sinne tahtoo hyppimään

 24. Mistä lähtien seksuaalinen hyväksikäyttö on tarkoittanut henkilön vapaaehtoista toimintaa, mitä tuo cheerleadingkin mitä suurimmissa määrin on. Ei kenenkään ole sitä pakko harrastaa / tehdä työkseen.

  Samalla logiikalla myös miehet kaukalossa ovat seksuaalisen hyväksikäytön uhreja koska katsomosta löytyy taatusti aina ihmisiä, jotka heidän peräänsä kuolaavat.

  No, koskas aikuisten satuihin (uskontoon) suuntautuneet ovatkaan ”tästä maailmasta” kommenttejaan saanneet aikaiseksi. Huoh, tervetuloa 2000-luvulle!

 25. Voi yhen kerran.
  Nyt Rebekka käymään siellä hallilla, ennenkuin kirjiotetaan tänne outoja kuvitelmiin perustuvia mielipiteitä! En ymmärrä miten sinulla tuli mieleen kertoa asiasta, josta sinulla ei ole mitään kokemusta. Olen yli kolmikymppinen nainen ja käyn Kärppä-peleissä aika säännöllisesti, eikä ensimmäisenä cheerleadereista tule mieleen itsensä tyrkyttäminen. Kyllä tytöt siellä ovat luomassa tunnelmaa ja taputtavat fanikatsomon aloitettua taputuksen, niin että se tarttuisi muuhunkin yleisöön. Ja onneksi tällä kaudella yleisö näyttääkin taas olevan kannattamassa Kärppiä, eikä juomassa sitä olutta baarissa.
  Toki siellä on niitäkin, jotka enemmän tai vähemmän ovat tyrkyttämässä itseään, mutta sekin paljastuu vain jos on tullut katsomaan heitä, eikä ottelua.
  Suosittelen sinua Rebekka lämpimästi käymään ottelussa ja muodostamaan sen jälkeen mielipiteesi uudelleen. Olkoonkin se vaikka sama kuin nyt.

 26. Olen ihmetellyt samaa. Cheerleadertouhu on lähtöisin amerikan yliopistosarjoista joissa pojat pelaavat oikeasti ja tytöt keskittyvät kannustamaan ja näyttämään hyvältä.

  Suomalaisessa jääkiekko-ottelussa se näyttää vähän vistolta kun yleisö on pääasiassa aikuisia miehiä ja nämä tanssitytöt näyttää olevan alaikäisiä. Vaadin 18 vuoden ikärajaa peleissä esiintyville cheerleadereille. Siinä iässä jo ymmärtää asioita paremmin.

  • Tosiaan monilla tanssijoukkueilla SM-liigassa ikärajana hallille on 18 vuotta. Monesti nämä naiset ovat jo reilusti päälle parikymppisiä. Hyvin säilyneitä ilmeisesti, kun monet täällä vauhkoavat alaikäisyydestä.

  • meidän ryhmässä edellytetään täysi-ikäisyyttä

 27. Mitä vikaa siinä on, että peleissä tarjotaan silmäruokapiristettä taukojen ajaksi? Tytöt on siellä omasta tahdostaan ja varmasti tykkäävät tehdä työtään. Minun mielestä tytöt on kauniita, ja mukava välillä katella, kun peli keskeytyy.
  En ymmärrä mikä tässä on niin ihmeellistä. Se on FAKTA ja luonnonlaki, että miehiä viehättää naiset ja naisia viehättää miehet. Ihan tavallinen perusasia, mitä ei voi kiistää ja mun mielestä ihan turha peitellä.

  Se valehtelee joka sanoo ettei ole miellyttävää katsoa kauniita ihmisiä tai asioita.

  Rebekka sulla täytyy ehdottaa sinne jotai miestanssioita, niin on sullekkin jotain katsottavaa.

 28. Olen Rebekan kanssa samaa mieltä enkä ymmärrä, miksi nainen alentuu esineellistettäväksi. Jääkiekko, nyrkkeily, autourheilu. Siinä kolme lajia, joissa naisten tehtävä on olla näyttää tissiä ja pyllyä, kun miehet pelaa.

  • Käyppä Rouva hyvä katsomassa jääkiekko-ottelu. Takaan, että et näe siellä yhtään tissiä tai pyllyä-

 29. Olen nainen ja seuraan aktiivisesti jääkiekkoa ihan paikanpäällä. Cheerleaderit ovat osana tuomassa tunnelmaa jäähalliin. Kannustaen ja olemaan mukana kannustuslauluissa, kannustavat katsojia taputuksiin kappaleiden myötä. Omasta tahdostaanhan he siellä olevat niin mikäs siinä. Toki voisihan aina päivittää tätäkin perinnettä ja kokeilla uusia juttuja! mutta ei siksi että olisi epätasa-arvoista ja siksi perinteitä pitäisi muutella…:D

 30. Erittäin surullista lukea tällaisia kirjoituksia.

  On aivan pakko hetkeksi pysähtyä miettimään, että minkälaisessa ympäristössä kasvaa näin kapeakatseiseksi ja kykenemättömäksi näkemään asioiden todellisen luonteen.

  ”Välttelen jääkiekkokatsomoita, koska vastustan seksuaalista hyväksikäyttöä.” Miten jääkiekkokatsomo liittyy tähän?

  Pahoittelut, mutta tiedottajana toimivalta voisi lähtökohtaisesti odottaa jonkinlaista (ammatillista) tasoa kirjoitusten osalta. Tässä taas leimataan jääkiekko ja katsojatkin. Mikä tämä tämän päivän villitys on, että jääkiekko ja siihen liittyvät asiat nähdään niin negatiivisena?

 31. Minun tuttavapiirini miehiä lähinnä ärsyttää, kun tytöt hyppivät viuhkoineen eteen niin, ettei kentälle näe. He nimittäin menevät katsomaan jääkiekkopeliä, eivätkä kaipaa siihen muuta viihdykettä kuin makkaraa ja sinappia erätauolla.

 32. Jos siellä tarjottaisiin olutta niin saattaisin käydä. Kalja ei maistu.

 33. Tytöille sopii hyvin tuo väliaikaviihdyttäjän osa, kyllä pojat pelaa hyvin! KÄRPÄT!

 34. Rebekka provosoi selvästi ja hyvä näin! Itse en yksinkertaisesti viitsi vaivautua halliin katsomaan otteluita. Oulun Cheerleadereista en tiedä enkä ole tullut ajatelleeksi. Olisi kuitenkin syytä ajatella. Itse ilmiö on kotoisin Amerikoista ja lienee syntynyt joskus 1920-luvulla hullabaloon aikana, jolloin naisurheilu oli vielä lapsenkengissään eli urheilu oli sukupuolittunut maskuliiniseksi. Erityisen tunnetuksi cl-toiminta on tullut väkivaltaisen amerikkalaisen jalkapallon yhteydessä. Siis väkivalta ja seksi! Tämä yhteys näyttäisi jotensakin toteutuvan myös jääkiekossa, jonka väkivaltakulttuurista on tältä kaudelta jo aivan liikaa todisteita. Pisteet tässä tapauksessa ehdottomasti Rebekalle. Muuten olen sitä mieltä, että aikamme on tavattoman ylivirittynyt ja hermostunut. Jääkiekkomatsi taitaa peilata aikaamme ja kulttuuriamme?

 35. tässä nähdään mitä liiallinen uskominen tekee omalle järjenkäytölle!

  ei kukaan sinne tissejä mene katsomaan vaan kiekkoa…ja tytöt ovat siellä omasta tahdostaan nostamassa fiilistä! käys kattoo iteki joskus!

 36. Itse olen käyny kerran katsomassa jääkiekkopeliä Oulun hallissa. Olin aitiossa, jossa syötiin ja juotiin ja juteltiin. Peliä ei juuri tullu seurattua, mutta tanssitytöt oli nättejä ja varsinki kolmannessa erässä kun oli minihameet !

 37. Moi, en oikein ymmärrä miten cheedleader toiminta on seksuaalista hyväksikäyttöä? Nyt eletään kuitenki jo semmosta aikaa että seksuaalisuus saa näkyä ja pitääkin. Mitä pahaa siinä on ja miksi? Olemmehan loppupeleissä vaan älykkäitä eläimiä. Samallaillahan te naiset kuolaatte vähäpukeisten miesten perään, mm. naistenkymppi tapahtmassa hunksit oho oho. Tasa-arvo kunniaan!

  • valitettavasti niitä Hunkseja ei ole joka viikko jossakin helpossa paikassa, jonne naiset menevät muuta harrastamaan. Mutta eipä se tasa-arvo nyt tähän asiaan auttaisi, kun on kyse yhteuskunnan arvoista, joiden keskellä lapset kasvavat ja perheet ja parisuhteet yrittävät elää – siveästi yhdessä (vai yrittävätkö).

 38. Voi äiti! Varmaan pitäisi cheerleaderitkin lailla kieltää. Onko joku muka ne tytöt pakottanut sinne?

 39. Muistakaa NYT, uimarannalla niitä vähäpukeisia vasta rantalentiksen ääressä onkin:)

 40. Heteromiehille ei ilmeisesti ei silmäniloa saisi suoda.
  Kun sitä jotkut Hunksit suo naisille, siinä ei ole mitään vikaa.

 41. Leipää ja sirkushuveja, niillä pysyi rahvas rauhallisena jo Rooman aikoihin. Pitäähän tytöilläkin joku urasuunnitelma olla, mikäli opiskelu ei maistu.

 42. Nämä tyttöset tiedostavat kyllä asemansa. He tietävät, että heillä on mahdollisuus saada unelmahäät, päästä jääkiekkoilijan vaimoksi ja tulla rikkaaksi ja kuuluisaksi.

 43. Hyvä Rebekka. Olipa hyvä että otit tämänkin asian puheeksi. Itse satunnaisesti jääkiekkoa seuraavana setämiehenä en ole juuri noteerannut noita cheerleadereita, hädintuskin huomannut heidän turhaa olemassaoloaan tuolla lätkähallin portaikossa. Ikinä ei tullut mieleenkään että heidän olemassaolonsa tarkoitus onkin herättää kiihotusta meissä setämiehiehissä pyllyä ja tissiä heiluttamalla, Hyvä että tiedän sen nyt, syyllistettynä ja pahoilla mielin menen lauantaina seuraamaan seuraavaa lätkämatsia.
  Hyvä Rebekka, hanki elämä.

 44. Seurakunnat ovat etummaisena äänitorvena peräänkuuluttamassa suvaitsevaisuutta. Suvaitsevaisuuteen pitäisi myös sisältyä muiden ihmisten moraalikäsitysten hyväksyminen. Ei tarvitse välttämättä ymmärtää toisten ihmisten moraalin rajoja. Riittää kun hyväksyy ne.

  Emme halua inkvisitiota takaisin.

 45. vaikken itse uskokaan mihinkään niin olen samaa mieltä tässä asiassa.
  tympii todella katella noita tytönreppanoita peppujaan vilauttelemassa ja vain siksi että Isossa Amerikassakin tehdään näin ja silloinhan se on tottakai hienoa .
  sama juttu kun jotain surkeeta heviä tungetaan tuutista joka pelitauolla .

 46. Hyvä Rebekka. Olet oikeassa. Olen ihmetellyt samaa asiaa ja sääli noita tyttöjä, jotka alistuvat tuollaiseen esineellistämiseen.
  On todella väärä suvaitsevuutta, jos kaikenlaiset hyväksikäytöt pidetään oikeutettuina.

 47. kaljaa , naisia, laulua ja tappeluita , mitäpä muuta mies voi elämältä toivoa.
  ja kaiken saa samassa paketissa kun menee kiekkopeliä kattoon.
  ja vaihtaisivat seuran nimen vaikka Bearsiksi tai North Starseiksi ettei isot pojat naura meille.

 48. Kylläpä Naatus osuu oikeaan tekstissään. Ei tarvitse olla kapeakatseinen tai inkvisition kannattaja päätyäkseen samaan mielipiteeseen. Kannustaminen on ok ja hienoa, mutta kertokaapa, miksi se pitää tehdä noin vähissä vaatteissa? Väistämättä tulee mieleen kabareen cancan-tytöt. Mutta perinnettähän voisi kehittää, sillä kangas tuskin kovin paljoa maksaa. Jos tuo ajatus tuntuu huonolta, voi itseltään kysyä, mikä mahtaa olla oman reaktion perimmäinen syy…

  • oman reaktion perimmäinen syy: täysin asiantuntematon kirjoitus. rebekka mm. väittää että lätkämatseissa käymällä tuetaan seksuaalista hyväksikäyttöä! varsin loukkaava ja vakava syytös kaikkia hallille vaivautuvia lätkäfaneja kohtaan. mielestäni kärppienkin pitäisi puuttua tällaiseen mustamaalaamiseen. voin kehitellä sopivan kanteen jos kutsu käy 🙂

 49. Hyvähän se on välistä herätä pohtimaan totuttuja kaavoja ja niiden perusteita, mutta niin tässä cheerleading asiassa kuin monessa monessa muussakin on se vaara, että nähdään mörköjä siellä missä niitä ei ole ja tehdään kärpäsistä mittavia härkäsiä.Kuten joku jo mainitsi, moraalikäsityksiä on monia eikä jokaista minihameista tyttöä pidä mennä tuomitsemaan liiasta seksikkyydestä, ei myöskään cheerleadereita. Tytöt treenaavat kovasti; oma tytärkin harrasti NL Cheerleadereissa pari vuotta ja kaipaa edelleen sitä monipuolista ja vaativaa treenausta jonka makuun pääsi. Jos cheerleading-ura tyttöjä kiinnostaa, niin antaa heidän harrastaa ja nauttia nuoruuden suomasta suorituskyvystään ja kauneudestaan. Jos joku setä saa siitä vinoutuneita kicksejä niin se on sedän vika, sillä se 8-vuotias joka sanoi cheerleadereiden olevan nättejä oli oikeassa. Jos tytöt haluaisivat olla kentällä pelaamassa, sinne on lienee lähes yhtä \’helppoa\’ päästä kuin portaikkoon heiluttamaan viuhkoja.

 50. Voishan sinne tuoda myös miespuolisia viuhkan heiluttajia. Tasapuolisuuden nimissä tietenkin.

  • Kai Kunnashan vetelikin viiime keväänä tiukoissa trikoissa chearleedaustra Tampereen hallissa. Oli hävinnyt jonkin vedon. Mutta ei se ainakaan telkkarista katsottuna vetänyt vertoja Oulun hallin tytöille ja naisille.

   • Korjataan – urheilutoimittajat olivat SM-liigan loppuottelussa Pelicans-JYP Lahdessa Isku-Areenalla.

 51. Jos kerran jääkiekko-otteluihin halutaan koreografista tms. oheisviihdykettä, niin sen on kyllä ehdottomasti edustettava ns. korkeakulttuuria. Mikäpä olisi sen parempaa taukoviihdettä kuin vaikkapa Verdin La Traviata -ooppera? Me emme tällaista aivotonta soopaa tarvitse!

 52. ”vastustan seksuaalista hyväksikäyttöä”. Eiköhän nämä tyttöset ole ihan itse halunnut päästä ihmisten ilmoille heiluttamaan sitä viuhkaa. Nainen tunnetusti nauttii saamastaan huomiosta.

  Itseäni ei kyllä haittaisi, vaikka cheerleaderit häviäisivät kiekkokatsmoista, tuskin vaikuttaa tunnelmaan mitenkään. (Ja kyllä hetero olen)

  Voisihan sitä näin tasa-arvon nimissä kokeilla, että kun naiset pelaa jääkiekkoa niin katsomossa olisi cheerleadereita, joilla on kolme jalkaa? Huvittava ajatus ainakin.

  • Viime kauden finaaleissa Ilkka Palomäki ja Kaj Kunnas olivat cheerleadereina, ja kyseinen filminpätkä taitaa olla vieläkin YLE Areenassa katsottavissa.

 53. Kyllä kirkko pitäisi lopettaa. Vastuutonta sälyttää vastuuta mielikuvitushenkilöille jotka muka ovat sovittaneet syntimme ja lukea vanhentuneesta kirjasta miten syntiin langenneita pitäisi koko kaupungin kivittää.

 54. Rebakka Naatus siis ajattelee, että cheerleader-tytöt ovat kyvyttömiä päättämään omasta elämästään? Vai luuleeko hän että joku on cheerleaderina vastentahtoisesti alistettuna? Mitä tämä kertoo Rebekka Naatuksen ajattelusta? Ajatteleeko hän, että jos joku on kaunis ja seksikäs, tämä on sisältä tyhjä ja tyhmä, ”heteromiesten” hyväksikäyttämä? Surullista tämä Rebekka Naatuksen ihmiskäsitys. Tällaisen seurakunnan yhteyteen takaisin ei ole ikävä.

   • Blogipostauksen allekirjoituksesta niin voisi kuitenkin päätellä, miksi siinä muuten lukee organisaatio ja titteli?
    Hämmentävä kirjoitus, ei voi muuta sanoa. Huhhuh.

    • Siksi kun ”Sieluni Silmin” on blogi, jossa seurakunnan työntekijät kirjoittavat omalla nimellään ja arvoillaan maailmanmenosta. Kysy Kalevalta miksi tällainen blogi on perustettu, jos sen olemassa oloa ihmettelet.

  • Kirkosta eronnut, sääli ettet ymmärrä asioita laajemmin ja älyllisemmin.

 55. Oma lapseni harrastaa ko. lajia ja laji on erittäin vaativa!
  Koko tämä teksti oli täysi älytön –
  oletko sattunut katsomaan , vaikkapa tanssikilpailuja tai
  balettia jne.
  Asut ovat ko. urheilun urheiluasuja.

  kaikki lajin harrastajat eivät toki tällä Oulussa oli siellä kiekkokatsomon reunalla,
  vaan esiintyvät lähinnä omissa näytöksissään.
  Kilpailutoimintaakin on paljon ja
  ei siellä pärjätä nättiydellä ja pyllynpyörityksellä.
  kaikki lajin harrastajat eivät myöskään ole niitä pitkiä ja hoikkia,
  vaan mukana on monen näköistä ja kokoista tyttöä.

  Ehkä kannattaisi tutustua lajiin ennen kuin tuomitsee…
  Tuntuu, että sinulla on kirjoituksissasi viime aikoina ollut pääasia se,
  että saat jonkinlaisen kohun heräteltyä.
  Monessa asiassa olen kyllä ollut samoilla linjoillakin kanssasi,
  mutta alat sortua mauttomuuksiin.
  Onko niin ettei huomiota muuten tule tarpeeksi?

  Ainakin meillä sain nähdä kolmen lajin harrastajan kyyneleiset silmät,
  kun olivat lukeneet tämän juttusi. Huomasitko yhtään miettiä sitä puolta rebekka?

  Ja kirkon kanssa tällä kirjoituksellasi ei ole mitään tekemistä –
  kukaan yksittäinen henkilö ei edusta kirkon kantaa.
  Olen itsekkin seurakunnan työntekijä ja siksi rohkenen näin sanoa.

  • Tässä oli juuri puhe siitä pyllynpyörityksestä jääkiekkootteluissa ei ns. kilpacheerleadingistä.

   Voi myös käyttää ihan omia silmiään jääkiekko-ottelussa ei siinä tarvitse mitään laji-analyysia tehdä.

   Vaikka asut ovat muuallakin niukkoja ei se poista sitä asiaa että miehiä jääkiekko-otteluissa ei ne asut ynnä tanssi vois vähempää kiinnostaa.

   Totuudella on tapana satuttaa.

   Tämmöinen teennäinen amerikan kannatuskulttuuri(rokki ja cheertiput ) ei kyllä mielestäni tuo minkäänlaista tunnelmaa muutenkaan jäähalleihin. Ottakaa mallia esim. Länsi-Euroopan futismatseista ei siellä mitään rokkia ja cheerpelleilyä ole mutta tunnelmaa riittää.

 56. Hyvä kirjoitus naisen asemasta yhteiskunnassamme. Eipä näy poikia vastaavissa tanssihommissa missään otteluissa. Joskus epätasa-arvo on sellaista, että siihen ei kiinnitä huomiota, koska siihen on totuttu. Olen huomannut,että joskus naiset jopa itse alentavat itseään käyttäytymisellään ymmärtämättä itse tekevänsä niin. Sitten sanotaan, että vapaaehtoisesti tai itse halusi.

 57. Itse kyllä purnasin SM-liigalle näistä ”lumikolatytöistä”. Minusta se on miesten ali-arvioimista, että hommataan sinne näitä vähäpukeisia teinityttöjä lumikolien kanssa kolaamaan jäähilettä pelikatkoilla. Juuri siksi, että nämä feministit luulevat, että me ukot olemme siellä kuolaamassa näitten tyttöjen perään! Osoita Rebekka kirjoituksesi SM-liigan johtoon!

  • Olen nähnyt joissakin otteluissa myös luistelijapoikia lumikolien kanssa. Se on hiukan ”turha” ohjelmanumero ns. ”mainoskatkoille”, mutta ne tytötkin luistelevat siellä täsmälleen samanlaisissa asuissa kuin kilpataitoluistelijattaret iästä riippumatta.

   • Eikö se ole liigan vaatimus, että lumet kolataan vaihtoaitioiden edestä ja maalien ympäriltä mainoskatkoilla. Kärpillähän kolauksen suorittaa junioripelaajat.

 58. Mieluummin katsotaan varmaan kauniita naisia eikä se varmaan paha asia ole, jos sitä arvostaa. Turhaa valitusta.

 59. Voihan sen näinkin ajatella. Ei ne kuitenkaan siellä mua häiritse, mutta en kyllä itse menisi mukaan, koska tuosta nimenomaisesta touhusta on urheilu kaukana. Se on oikeasti sitä miesten viihdyttämistä… jos ei olisi niin tytöt kannustaisivat jengiä mukaan kannustamaan ihan toisella tapaa… nimensä mukaisesti. En näe mukana kovinkaan rumia yksilöitä joten johonkin sillä touhulla selkeästi pyritään. Se mikä minua häiritsee on se, että suurin osa tytöistä on vielä lapsia. Hivenen härskiä kun känniset ukot töllää himona vähäpukeisia tanssijoita joista suurin osa on vielä yläasteella. Tai ainakin näyttävät siltä. Ei pidä yleistää, mutta sitähän siellä näkee. Sen pitäisi ollakin urheillullista kannustamista eikä vähäpukeista heilumista. Periatteessa kuviot ja tyttöjen ulkoasu eivät täytä mun kriteereitä oikeista Cheerleadereistä.

  • Jos edes vähän alusta jaksaisit aiheeseen tutustua, niin huomaisit, että nuo ”lapset” ovat keskimäärin reilusti yli parikymppisiä ja tekevät paljon muutakin kuin tanssivat kärppäpeleissä. Mutta sellaisista asioistahan ne vahvimmat mielipiteet on helppo muodostaa, joista ei paljoa tiedä. Baby Beast Cheerleadereilla on omat nettisivut, josta löytyy ihan oikeaakin tietoa tuosta porukasta.

 60. Onkhan tuo Seurakuntayhtymän virallinen kanta, kun noin on allekirjoitettu?

 61. onkos sitte kuoropojat pappisetiä varten?? miks muuten naiset pukeutuu minihameisiin ja toppeihin? siksi ettei kukaan näkisi paljasta pintaa?? ja kuinkas moni nainen menee peläkän kiekon kattomisen takii matsiin..varmaa aikas harva,kyllä ne niitä kiekkoilijita on siellä kattomassa..ketäs varten muuten pelaajat tekevät paidat pois kalentereita,niille äijille katsomossa vai?…itehän et ole seksistisesti ajatellut ikinä et edes kun komea mies on kävellyt vastaan ilman paitaa,juu et varmasti ikinä ole ajatellut miehestä seksistisesti…puhumattakaan siitä kun käydään katto hunksei ja muita strippareita….

 62. Kyseessä taitaapi olla seurakuntayhtymän virallinen kanta, kun taustaorganisaatio tuodaan noin esiin. No hyvin ovat pappismiehetkin tuomiorovastia myöten katsomossa viihtyneet Kärppien peleissä, lieköhän silmät peitetyt harhakatseilta ja syntiseltä lihalta.

 63. Onneksi olkoon Rebekka, menetit juuri ainakin yhden palkanmaksajistasi, et ainoastaan miesvihamielisellä vaan myös naisia loukkaavalla tekstilläsi. Sanotaanko näin, että se oli ns. strike three sillä Kärppiä vastaan käymällänne ristiretkellä, ja nyt on ev. lut ulkona pelistä.

 64. Onkohan tädin oma cheerleader ura tyssännyt vai mistä katkeruus?
  Jatkakaa tytöt hienoa harrastusta! (Kaikki harrastukset on hienoja, kun ovat vapaaehtoisia)

 65. Aika monelta lukijalta ilmeisesti puuttuu luetunymmärtäminen. Juurihan Naatus sanoo, että cheerleading on oikeasti kova ja kunnianhimoinen laji mutta lätkäkatsomossa se on alistettu perseenvatkaukseksi vähissä vaatteissa, jota laji ei todellakaan oikeasti ole.

  Hyvin kirjoitettu! Ja ihan aiheellisesti esiin nostettu asia, mikä on naisen paikka. Itse ainakin huomaan jääkiekon opettavan mielenkiintoista mieskuvaa valmentajiensa kautta pojille – siksi omat lapseni eivät lajia harrasta. Laji on hyvää urheilu – ohessa tuleva piilokasvatus jotain, mille en halua lapsiani altistaa!

 66. Hienoa Rebekka!
  Kukaan ei varmaan voi kieltää, että kyllähän niiden liidereiden tehtävä on olla siellä näyttämässä hyvältä. Kuvitelkaapa ne tuuipukuun, siinä asussa taidettais pian jättää heidät pois sieltä portailta. Kysehän ei ole siitä, ovatko tytöt siellä vapaaehtoisesti, vaan siitä, millaista toimintakulttuuria ja millaisia sukupuolirooleja haluamme lapsillemme opettaa ja millaisia rooleja nämä CL-tytöt ovat jo oppineet.
  Ja tottahan CL kilpaurheiluna on ihan jotain muuta, mutta eiväthän ne pelissä kisaamassa ole.
  Minkä takia siis ei saisi sohia muurahaispesää? Taitaa osua arkaan paikkaan, kun näin kovasti herättää keskustelua.
  Ja kun stereotypioista puhutaan, hassua huomata, mitä stereotypioita vastauksissa kohdistetaan seurakunnan työntekijöihin. 🙂

 67. ….tiedottaja, Oulun seurakuntayhtymä

  ei sinne ketään pakoteta vähissä vaatteissa tanssimaan. Omasta tahdostaan tytöt harjoittelevat ja haluavat omaa juttuansa tehdä.

 68. Tottahan tuo. Mutta miksi ei yhtä hyvin lesbonaisten kuin heteromiesten?

 69. Kiitos Rebekka, rohkeudesta. Olen itse samaan asiaan kiinnittänyt huomiota ja boikotoin nykyään ko. pelejä. Tytöt ovat nuoria, eivätkä ymmärrä mihin alistuvat. Kärpät, ryhdistäytykää ja poistakaa tämä turha \’viihde\’. Kannustaa voi monella tapaa, vaikka vaatteet päällä. Onhan niillä sedilläkin toppatakit. Sääli tyttöjä.

 70. Cheerleading kilpalajina on täysin eria asia kuin jääkiekko-otteluiden cheerleading-tominta.

 71. Kielletään samalla baletti sekä taitoluistelu. Arvon kirjoittaja ei taida tietää ettei tuo peleissä tanssi ole heidän päätehtävä. Naisille myös kokopuku uimahalleihin ja uimarannoille ettei vaan satu olemaan paljasta pintaa.

  Nuo tekstit kertoo jo toki kirjoittajasta jotain. Huomionhakua.

  • Samoin voidaan kieltää naisten yleisurheilu. Siinä jos missä on paljasta pintaa. Shortsitkin niin lyhyet että hui kauhistus. Taikka naisten kehonrakennus. Bikinin yläosana pelkät ”postimerkit” ja alaosasta puhumattakaan…Keskiaika, täältä tullaan!!!!

 72. Blogisti todistaa oman kirjoituksensa onttouden viimeisessä kappaleessa. 8-vuotias poikakin näkee cheerleaderit ”nätteinä” – eikö se ole positiivinen asia?

  Cheerleaderin tehtävä on motivoida omaa joukkuetta ja yleisöä. Otteluissa työskentelee paljon muitakin naisia erilaisissa palvelutehtävissä ja naisia löytyy myös useamman SM-liigajoukkueen hallinnosta. Järjestyshenkilökuntaan kuuluu myös naisia. Pitäisikö heidätkin ”siivota” pois ”heteromiesten” silmistä? Jos pitäisi, niin miksi?

  • 8-vuotias lapsi, tyttö tai poika !!!, näkee peput ja rinnat eri tavoin, toivottavasti, kuin aikuiset eikä ymmärrä, toivottavasti, seksiin viittavia piirteitä eleistä. Tämä esimerkki nyt vaan on yksi pornoistumisen malleja näinä päivinä ja sitä pidetään yleisesti hyväksyttynä joissain piireissä. Ehkä harkintaakin voisi käyttää…?

 73. ei tunnu kirkon työntekijällä olevan, toivottavasti asenne ei ole koko kirkkoa koskeva.
  Kaunista katseltavaahan se on ja hieno laji harrastaa siinä missä mikä tahansa muukin laji. Itse naisena ihailen tyttöjen taitavuutta tehdä eri paikoissa samaa liikettä yhteen tahtiin. Tyttöjä ei kukaan ole sinne pakottanut, joten hyväksikäytöstä ei ole kysymys.
  Peleissä tapahtuva väkivalta ei tunnu sinua häiritsevän, onkohan nyt arvot ihan kohdallaan rebekka?

 74. Hyvä ja ytimekäs kirjoitus, ehkä vähän provosoiva. Tarkoituksella? En kuulu kirkkoon, mutta voisin harkita liittymistä jos sen edustajilta tulisi enemmänkin kantaaottavia tekstejä!

  • Juuri näin, kirkolla on moraalinen vastuu. Ja sen tulisi kuulua monipuolisesti. Tässä on vedetty esille asia, jota sietää harkita.

 75. Nimimerkki ”Äiti” – ja moni muukin – on lukenut huolimattomasti Naatuksen tekstin. Siinä ei syylistetä sen enempää lajia kuin näitä tyttöjäkään. Kilpalajina (ja harrastuksena) Naatus antaa cheerleaderiydelle täyden tunnustuksen. Kiekkopelissä tyttöjen ensisijainen tarkoitus on näyttää hyvältä miesten silmissä. Itse he – ainakin nuorimmat heistä – voivat mieltää tehtäväkseen joukkueen kannustamisen.

  Naatuksen syytöksen kärki kohdistuu aikuisiin, jotka hyväksyvät alaikäisten tyttöjen asettamisen esineellistettyyn rooliin. (Ei se välttämättä ole sopiva rooli täysi-ikäisellekään). Kohteena ovat siis kiekkopäättäjät ja tyttöjen vanhemmat. Varmaan ”äiti” ja monet muutkin vanhemmat ovat vilpittömästi rinnastaneet normaalin kilpa-cheerleadingin kiekkopeleihin. Mielestäni ei vaadita erityisen tiukkaa pipoa sen havaitsemiseen, että tytöt ovat aivan toisessa roolissa lätkämatseissa. Liittyykö esimerkiksi jään puhdistaminen jotenkin cheerleadingiin? Pitäisikö pikkutyttöjen antaa olla pikkutyttöjä?

  Jos nyt vertauskohtaa haetaan, niin taitoluisteluesitys erätauolla ei ole millään tavalla sopimaton: siinä on kyse urheilusta ja siihen liittyvästä pukeutumisesta.

  • Niin, ja ne cheerleaderit kärppäpeleissä on keskimäärin reilusti yli parikymppisiä. Tarkastakaa faktat ennenkuin teette itsestänne naurunalaisia.

 76. ”Jääkiekon Suomen mestaruuksista kamppailevilla joukkueilla on omat cheerleaderinsä. Niiden tarkoituksena on sulostuttaa jääkiekko-ottelujen tunnelmaa tarjoamalla heteromiehille pyllyä ja tissiä kiivaiden kaukalosessioiden välipaloina.”
  Ja mitä sitte ? Ei kai ne cheerleaderit siellä enenkään pakottamina ole ! Muuten itse en välitä jääkiekosta enkä cheerleedereistä, siti hyväksyn että molempia on olemassa !

 77. Minussa Naatus menetit myös yhden palkanmaksajasi. Pitkän ikäni urheilun parissa työtä tehneenä, niin naisten, tyttöjen, miesten ja poikien valmentajana koen kirjoituksesi suorastaan loukkaavana ja halventavana näitä Baby Beastin tanssijoita kohtaan. Vieläkö ihmettelet, että kirkosta erotaan enemmän ja enemmän, jumalanpalveluksissa on ruuhkaa kuin Kemijärven keskustassa.
  Katso peiliin ja mieti, sinäkö olet se jolla on oikeus tuomita nuorten harrastuksia?

  • Kirjoitus todella oli asiantuntematon ja ajattelematon, mutta ei se kirkon kanta ollut.

 78. Muutama pointti:

  1) Joukkueiden väliset erot: Hifk:n tanssijoilla rivoimmat liikkeet ja asut liigassa. Kärpillä kohtuu sivistyneet toimet.

  2) Tanssijoiden tausta: Taitaa melko monet cheerleaderit olla myös show-tanssijoita.

  3) Omat kokemukset: Ne cheerleaderit, jotka itse tunnen, todellakin nauttivat siitä, että heitä katsotaan, ja kuolataan.

  -> 4) Oma mielipiteeni: On naisia sekä naiseutta halveeraavaa ja halpaa, kun täytyy noin keinua miesten silmien edessä tunnelmaa tuoden. Kun kaverini tyttöystävä harrasti Kärppien yhteydessä kyseistä toimintaa, oli se myös kaverilleni hyvin harmillista ja mielipahaa tuottavaa.

  Naisen arvo on keinuttelemista ja kuolaamana olemista suurempi. Menkää hyvä tanssijat naimisiin ja/tai opiskelemaan.

  • 1. Täysin totta, että cheerleader-/tanssiryhmissä on suuria eroja. Ei pidä yleistää.

   2. Suurin osa cheerleadereista on show -tanssijoita tai muun lajin tanssijoita, peleissä tanssiminen on tapa tuoda ryhmää esille.

   3. Tottakai esiintyjä pitää siitä, että häntä katsotaan!! Ei kai kukaan sellainen yleisön eteen menisi, joka ei tykkää että häntä katsotaan?!!?!?!?!!!

   Menkää hyvä tanssijat naimisiin ja/tai opiskelemaan? Eikö tuo ole muka halventavaa?! Kyseinen lause halventaa paljon enemmän kuin pepun keinuttaminen miesten edessä.

  • Onko naisen arvo jotenkin riippuvainen siitä, minkä ulkopuoliset määrittelevät soveliaaksi tekemiseksi ja kuinka sitä noudatetaan? On kummallista, kuinka helposti naisen tekemät valinnat tuomitaan, vaikka kyseessä olisi omasta vapaasta tahdosta toimiminen. Jos tanssija haluaa tehdä työtään ihmisten katseiden alla ja vieläpä nauttii siitä, onko se väärin?

 79. ”Välttelen jääkiekkokatsomoita, koska vastustan seksuaalista hyväksikäyttöä.” No sinne ei sitte kannate mennä.

 80. Onpas hurja mielipide seurakunnalla, jos asuisin Oulussa niin eroaminen kirkosta olisi selviö! Onneksi meidän seurakunta elää nykyajassa eikä sieltä tule tuollaisia mielipiteitä,

  • Kyseessä ei ole seurakunnan mielipide, vaan yksityisen henkilön. Naurattaa nämä eropuheet.

   • Kannattaisi seurakuntayhtymänkin miettiä, millaisia tiedottajia pitää palkkalistoillaan. Seurakuntayhtymän tiedottajan ominaisuudessa tuo blogi on kirjoitettu, eikä yksityisen henkilön ominaisuudessa.

    Minua naurattaa lähinnä sellaiset ihmiset, jotka eivät ymmärrä, että tämänkaltaiset kannanotot oikeasti ajavat ihmisiä kirkosta pois. Aikaa myöten tulee käymään niin, että kirkko on vain pienen vähemmistön juttu, ja se on kirkon oma moka.

    • Sieluni silmin on BLOGI, jossa kirkon työntekijät bloggaavat omilla nimillään ja arvoillaan (ks. sarjan määritelmä vasemmasta ylälaidasta). Usko tai älä, seurakunnan työntekijälläkin saattaa olla joku mielipide eivätkä he toista vain mahdollisimman hajuttomia ja mauttomia virallisia kannanottoja aina kun kysytään. Suodaan sanan- ja mielipiteenvapaus myös kirkon työntekijöille, kiitos.

 81. Tämähän osoittaa taas kuinka kauas kirkko on ajautunut normaalista elämästä, nyt tuli täältä yhdet eropaperit siihen suuntaan.

 82. Veikkaampa että Naatus on seuraavissa kunnallisvaaleissa ehdokkaana. Senverran hän sohii pesiä. Paljastais vain omassa työyhteisössä tapahtuneita asioita. Kirkosta erosin vuosi sitten ko.seurakunnasta kuuluvien juttujen vuoksi, ja ne ei ole lasten kuultavia. Tämäkin Rebekan kirjoittama juttu osoittaa kirkon ja seurakuntien sisällä olevista sekstistisistä kieroutumisista joihin verrattuna näiden CL-tyttöjen esiintyminen on pyhäkoulujuttu.

  • Kannattaa seurata Naatuksen kirjoittelua enemmänkin, niin ei tarvi olla huolissaan kaksinaismoralismista

 83. Olen innokas jääkiekkofani ja täytyy kyllä tunnustaa et pikkuhiprakassa erätauolla mieluummin katson noita vähäpukeisia tyttöjä kuin jonkun äijänkörilään niskaa. Onhan siitä pelin jälkeen mukava lähteä jo pikkufiiliksissä baariin hakemaan omaa ”tanssityttöä”

 84. Meidän ei pidä alistua ahdasmielisen ihmisryhmän manipulointiin. Jos joku haluaa elää rajoitettua elämää, se heille suotakoon mutta muille ei pidä tyrkyttää noita ajatuksia. Eläköön vapaus!

 85. Onhan tuo pyllyn heilutus todella naiivia touhua. Kaunis liikunta ja vähäpukeutuneisuuskaan eivät toki haittaa, mutta katsomoympäristössä se on todella lapsellisen huvittavaa. En kyllä ymmärrä, mitä tekemistä cheerleederillä on pelin kanssa. Rapakon takaa tullutta matkimista.

 86. Naatuksen olisi syytä erota, koska ei tajua asemaansa kirkon palveluksessa. Hän vahingoittaa kirkon julkisuuskuvaa ahdasmielisillä kommmenteillaan.

  • …että ensin kysytään mielipidettä ja sitten kun sen antaa, se olikin väärä ja siksi pitäisi erota ansiotyöstään. Säälittävässä jamassa on Suomi nykyään, kun joka asiasta ja mieltä olemisesta pitäisi ”vetää johtopäätöksiä”.

  • En nyt pitäisi tuota ahdasmielisenä kommenttina. Naatus on ihan oikeassa kirjoituksessaan.

  • Turhan henkilökohtaiseksi menee tämä keskustelu. Eiköhän jokaisella ole oikeus kertoa mielipiteensä tässä vapaassa Suomessa. Aika jännää että näin kuumia tunteita herättää jos vähän kommentoidaan jääkiekkomaailmaa ja sen ympärille kehittynyttä maailmaa.

 87. Cheerleaderit kuuluvat kiekko-otteluihin. He tekevät sitä täysin vapaaehtoisesti, joten hyväksikäytöstä ei voitane puhua, ja pepun keikuttaminen huiskat kädessä on aika viatonta. Huolestuttavampaa yleisen moraalin kannalta lieneekin se, miten hyvin prostituutio voi Suomessa: naimisissa olevat miehet käyttävät mielellään seksipalveluita ja näin tukevat usein järjestäytynyttä rikollisuutta. Että annetaanpas nyt nuorten cheerleader -tyttöjen olla ja tuoda karnevaalitunnelmaa kylmiin halleihin.

 88. Olenkin odottanut, että joku ”ammattikasvattaja” ottaisi cheerleading-asiaan kantaa. Asia on juuri noin kuin R.N kirjoittaa. Miksi hiihdon MM-kilpaluissa ei ole kyseisiä ”tanssityttöjä” kannustamassa Suomen naisia ja miehiä voittoon? No ei tietenkään, kun nillä pitäisi olla toppatakit -ja housut päällä ja sehän ei ole yhtään sekstististä! Ei niitä kukaan katsoisi. Voi noita tyttöparkoja. Vai, että kirkosta erotaan, hah, olkaa rehellisiä itsellenne, te jotka pyöritte ja toimitte tämän asian ympärillä!

 89. Olen Rebakka Naatuksen kanssa samaa mieltä. Hyvä, kun joku otti asian puheeksi tässä ylisuvaitsevassa ja seksuaalisuuden rajojen kanssa hämärtyneessä yhteiskunnassa.

  • Cheerleadingilla ei ole mitään tekemistä seksin kanssa. Ottaako päähän jos muilla on itseluottamusta esiintyä, ja itse vain haaveilet samanlaisesta ?

 90. Erosin juuri kirkosta tämän kirjoituksen myötä, hyvää syksyn jatkoa.

  • Sinä kirkosta eronnut varmaan hyväksyt kaikki ne väitteet, joita kirkosta eronneet yhteiskunnassa esittävät?
   Tarkoitan vain että heppainen on eroamisperusteesi.

 91. Rebekka Naatus tekee vain hallaa omalle työnantajalleen. Kyllähän me kaikki fiksut tiedämme ja osaamme laskea että Suomen ev. lut. kirkko on konkurssissa aivan pian. Ei enää riitä hölmöläisiä höynäytettäviksi että maksaisivat kirkon huvituksien omista veroistaan.

 92. Kiitos Rebekka, veit niin sanat ajatuksistani.
  Cheerleading on hieno, vaativa laji, mutta mitä ihmettä he tekevät jääkiekko-otteluissa, en vaan käsitä!

  • No et tosiaan käsitä. Olisiko mahdollisesti kyse oman joukkueen kannustamisesta.

 93. Oulussa jeesus on pyhä, muualla tiedetään jo että Jumala on kuollut!

 94. Onpas rohkeata, ja hyvän maun rajat ylittävää tekstiä virallisen organisaation edustajalta. Tässä tapauksessa viesti hukkuu loukkaavan sävyn taakse ja lukija jää ihmettelemään, mikä on kirjoituksen tarkoitus. Vielä enemmän ihmetystä herättää, kun lukee allekirjoituksen alle. Ehkäpä kyseisessä organisaatiossa olisi syytä keskustella tiedotuksellisesta linjasta, sillä yksi tällainen kirjoitus vie imagoa monta askelta takapakkia ja syö uskottavuutta suvaitsevaisuudelta ja lähimmäisen rakkaudelta . En usko, että kirkolla on siihen näinä päivinä varaa enkä haluaisi sallia organisaation edustajana tämänsävyistä keskustelun avausta.

  Pitäisikö tästä itse kunkin vetää johtopäätöksensä?

 95. Kun olet kateellinen muiden kyvyistä tai avuista niin halveeraa.

 96. Mikäli kyseiset tytöt jääkiekko otteluissa ovat kansan mielestä täysin hyväksyttävissä, niin eikös heitä voisi myös laittaa sunnuntai jumalanpalveluksiin tanssimaan virsien tahdissa samat vaatteet päällä kuin hallissakin. Jos olet sitä vastaan niin ihmettelen miksi.

 97. Implantit vaan kaikille ja tissit tiskiin heilumaan. Kyllä tällä naisen esineellistämiskulttuurlla on vaikutus moneen nuoreen naiseen, eikä se vaikutus todellakaan ole positiivista. Turhan seksistinen härpäke koko cheerleedaus, ainakin pikkuhepeneissä kylmässä kaukalossa. Onneksi jollakin kirkon edustajalla on vielä moraali tallella. Monelta leipäpapilta onkin kokonaan unohtunut kirkon yhteiskunnalllinen asema ja vaikutusmahdollisuus.
  Enemmän selkärankaa ja muutakin kuin oman minän ihailua toivoisin kaikilta aikuisilta ja etenkin nuorten kasvatustehtävissä toimivilta.

 98. Monet cheerleader-ryhmät ovat tyttöjen itsensä perustamia tanssiryhmiä jotka tanssivat muuallakin kuin jääkiekko-otteluissa. Eniten he tanssivat omissa harjoituksissaan ilman yleisöä. Ja satun vaan tietämään että yleisesti ottaen nämä tytöt tekevät sitä puhtaasti rakkaudesta rytmiseen liikuntaan. He itse eivät pohdi naisen paikkaa tai seksuaali-aspektia vaan liikkuvat ilolla.. Pukeutumisesta saa jokainen muodostaa oman mielipiteensä mutta yleisesti ottaen tässä taas esimerkki siitä että kukkahattutädit voisivat nähdä oman ärsytyksensä taakse ja ymmärtää erilaisuutta. Eiköhän maailmassa ole suurempiakin ”ongelmia” korjattavaksi.

  • Voi hyvä Just! Kerrot, että jokaisella saa olla oma mielipide, miksei siis Rebekalla. Pornosta varmasti toteat, että naiset tekevät sitä puhtaasta rakkauseta lisääntymiseen, he eivät pohdi naisen paikkaa tai sen seksuaalista aspektia? Häpeä hyvä mies!

 99. Kiitos Rebekalle siitä, että kirjoitit sen, mistä monissa kahvipöytäkeskusteluissa on puhuttu! Et ole todellakaan ainoa, joka näin ajattelee. Mielipiteesi on asiallinen ja hyvin ilmaistu.

 100. Olen samaa mieltä, nämä tanssitytöt joita äijänköriläät kuolaavat ovat lähinnä säälittäviä ja minusta naiseutta halveeraavia. Nuorten tyttöjen äitinä oikein oksettaa katsella sellaista! Mieti jos oma lapsesi olisi siellä pyllyä heiluttamassa kuolaavien miesten edessä?
  Rebekka sanoi sen ääneen mitä moni meistä ajattelee.

  • Hyvä Rebekka,

   Suosittelen että tarkistat tausta ja teet työsi huolella ennenkuin alat kirjoittelemaan seurakunnan edustajana moista soopaa. Ihmettelen kuinka kirkon työntekijä voi kirjoitella tallaista tekstiä ammattinimikkeellään. Kirkon ”tiedottaja” antaa loistavan ja vanhollisen kuvan koko kirkosta!

   Laitetaanpas nyt faktat kuntoon:

   Ensimmäiset cheerleaderit Suomessa ovat olleet MIEHIÄ! Eli suinkaan naisen paikka ei ole heiluttaa viuhkoja ja katsoa kun mies pelaa. Ja kyllä vain miehiä on edelleen tänäkin päivänä cheerleadereina.

   Cheerleading jakautuu kahteen alalajiin cheertanssiin ja cheerleadingiin. Cheerleadingissa vaaditaan yhteistyökykyjä, voimaa, notkeutta yms. Eli psyykkis-fyysis-sosiaalinen laji kaikenkaikkiaan. Propsit sille 8-vuotiaalle hyvästä lajivalinnasta!

   Jääkiekko peleissä esiintyvät cheerleaderit hyödyntävät cheertanssia, joka vaatii mm rytmitajua ja koordinaatiota. Suosittelen kokeilemaan jos et usko.

   Suosittelen, että kokeilet kumpaistakin lajia niin ehkä se vaatteiden vähyyskin avautuu. Löysiä vaatteita ei käytetä JO ihan turvallisuudenkaan vuoksi -> hankala ottaa alastuloja kiinni keirteiden ja volttien jälkeen jos housunpuntit jää käteen ja vaarana että kompastuu omiin vaatteisiinsa.

 101. Vapaaehtoista molemmat niin tanssiminen ja pelien katsominen. Kuka kukaan on toiselle sanomaan että lopeta ja mene naimisiin, hohhoh.. sama ku pelaajalle sanos, että mene töihin.

 102. Kai kirjoittaja tietää mitä cheerleading on? Satut sitten varmaan myös tietämään sen että Suomessa, muuallakin on kahdenlaista cheerleading-lajia. On tanssi ja sitten itse kilpacheerleading. Ne tytöt jotka käyvät peleissä kannustamassa saattavat kyllä harrastaa kilpacheerleadingiäkin. Huomautan vielä että jääkiekkopeleissä tanssivat tytöt eivät sovellu kunpaakaan lajin osa-alueeseen ellei ala lajittelemaan tanssia alalajeihin. Katsoppas vaikka youtubesta kun olet niin tietämätön että mitä cheerleading oikeastaan on. Ei kisoissa kisamatolla kuvatuissa Suomalaisissa kisoissa vaan nähdä mitään perseen heilutusta. Sinuna katsoisin kun et näytä asiasta mitään tietävän..-.- laitappa sinne hakuun vaikka Cheerleading Sm karsinnat 2013 tai cheerleading Sm kisat 2012. Ja lopuksi ei cheerleaderitkään uskovaisia herjaa ja jos herjaavat ei ainakaan blogeissaan kaiken kansan nähtävillä. Pistää kyllä ärsyttämään tuollainen idioottimaisuus! Ota asiasta selvää ennen kuin kirjoitat mitään!!! Ymmärrän kyllä nuo ajatukset. En minäkään pidä taikka voisi kuvitellakaan antaa lapseni mennä jääkiekkopeleihin kannustamaan. Lapseni harrastaa kilpacheerleadingiä EM-tasolla ja ihan ylpeänä myönnänkin sen. Harrastaako kenties oma lapsesi edes Sm-tasolla saatika EM, enpäs usko. Olisit voinut perehtyä asiaan edes vähän ja kirjoittaa blogissasi että cheer tanssi tms. koska tuo on minusta todella loukkaavaa. Monet ajattelevat kaiken cheerleadingin olevan sellaista. Hei sinä Rebekka varaa liput 8.12 järjestettäviin Suomen mestatuuskisoihin ja tule katsomaan todellista lajia!

 103. Tottahan se on, mutta näyttää siltä, että sitä ei saa sanoa ääneen, koska se loukkaa koreografioita harjoittelevia cheerleadereita.

  Massakulttuuri on niin hengetöntä ja yliseksualisoitunutta, ettei tästä kirjoituksesta noussut ”kohu” ole yllätys.

  Cheerleaderit itse eivät yleensä koe olevansa seksiobjekteja, koska heille kysymys on tanssista ja liikunnasta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että cheerleaderit eivät olisi pääasiassa juuri seksiobjekteja, halusivat tai ei.

 104. cheerleaderit kun tänäpäivänä suomessa ovat juuri tuota kun heidän tulisi saada kannattajat mukaan hyvään menoon. toki en ymmärrä miksei otteluun voi mennä koska siellä on cheerleadereita? eli teidän mielestä heidän harrastus on halpamaista? kysyisinki käyttekö esim. taxfree myymälöissä tai vaatekaupoissa? eikö näiden paikkojen naismyyjät ole aivan yhtä halpamaisia ja pyllynesittelijöitä? toinen toistaan niukemmissa vaatteissa?
  tätä keskustelua voisi jatkaa loputtomiin mutta jätetään tähän.

 105. Hivenen provokatiivinen nosto, mutta eipä sitä tänä päivänä muuten saa päätään esiin. Nostan hattua kirjoittajalle.

  Tanssin ammattilaisten mielestä koreografia varmaan mittaa osaamisen, mutta itsemiehenä ja tanssitaidottomana en pysty arvioimaan kuin ulkonäköä. Minä kyllä seuraan enemmän NFL otteluja kuin jääkiekkoa, joten tarkkaa käsitystä suomalaisen cheerleadingin tasosta ei ole.

  Kuitenkin – kuten tuolla jo todettiin. Mikäli harrastus on viatonta ja kannatettavaa, minusta seurakunnan kannattaisi ehdottomasti kokeilla jumalanpalvelukissa cheerleadereita. Minusta jumalan palveluksista kannattaa ehdottomasti pyrkiä tekemään (viihdyttävämpiä ja) kiinnostavampia tapahtumia. Siinä ohessa voi sitten sitä jumalan sanaakin seurakuntalaisille syöttää, anteeksiantoa ja lähimmäisen kunnioittamista.

  Kolehdin kerääjätkin voisivat …. tai no jaa, ehkäpä se seteleiden keruu asiakkailta kuuluu vain strippipaikkoihin.

  Mutta kuten totesin – harvoin on seurakunta herättänyt Oulun seudulla näin vilkasta keskustelua, puolesta ja vastaan. Hyvää työtä tällä saralla.

 106. voi herran jumala tule kuopioon täällä ei ole cheerleadereita ! pikku pojat vaan kolailee lumet ja siinä on kaikki viihde tauolla suosittelen lempijoukkueen vaihtoa ! 🙂

 107. Voi hyva tavaton Rebekka Naatus … kyllapa on sinulla pieni tuo maailmankatsomus jos sita edes lienekaan, heratys nykypaivaan siella …Havettaa olla suomalainen kun tallaisia bolgeja julkaistaan ja viela kirkon tiedottajan toimesta … EI NAIN !

 108. En itsekään pidä cheerleadingiä maailman upeimpana urheilulajina juuri tuon katsomoissa sheikkaamisen vuoksi, mutta onko tämä väite silti ihan perusteltu:

  ”Ja silti lopulta näiden kovakuntoisten urheilijoiden onnistuminen mitataan siinä, kuinka hyvin he onnistuvat sytyttämään miesten halun, kuinka seksikkäitä he onnistuvat olemaan. Mitä kuumempi sen parempi. Muita tehtäviä ei ole, eikä anneta.”

  Olen ymmärtänyt että cheerleadereilla on kovatasoisia kilpailuja Suomessakin, että eiköhän se onnistuminen mitata siellä? Niin ja se tuomaristo ei koostu mistään hikisistä ukoista, joten menestykseen taitavat vaikuttaa taidot eikä seksikkyys.

 109. Otappas selvää ennen kuin mustamaalaat koko lajin! Cheerleadingissa on muitakin muotoja kuin tuo peleissä kannustus. Esimerkiksi kilpacheerleading on aivan eri muoto lajista!

 110. Olen aivan samaa mieltä blogistin kanssa. Hienoa, että asia nousi esiin! Olen kahden nuoren äiti ja entisen ammattijääkiekkoilijan vaimo. Koskaan en omiani päästäisi lehtereille pyllyään pyörittämään… Joukkueurheiluun olen kannustanut!

 111. Mielestani erittain asiaton kirjoitus. Jos en itse olisi kirkosta eronnut jo vuosia sitten, tekisin sen viimeistaan nyt.
  Ehka Rebekka voisi ottaa enemman lajista selvaa kuin katsomalla amerikkalaisia elokuvia.

 112. Miten sitten naisten lentopallo, tennis, koripallo, jalkapallo… ja listaa voisi jakaa lähes kaikkiin kesä/sisälajeihin. Onko nämäkin urheilijat tissejä ja pyllyään vain heiluttamassa? Villahousut ja toppatakki kaikille naisurheilijoille päälle! Ei haittaa vaikka ois 30C lämmintä. Tämän kommentin voi suoraan lukea rivien välistä!!! Kielletään naisilta saman tien kaikki julkinen urheilu. Kesälläkin lenkkeily tapahtuu varmaan pimeällä, ettei vaan kaikki perverssit siat pääse näkemään, jos sääri paljaana ulkona vilahtaa.

 113. Käyn jääkiekko-otteluissa silloin tällöin. Ihastelen aina cheerleadereiden esiintymistä. Juteltuani heidän kanssaan olen saanut sen käsityksen, että heillä on porukassa todella hauskaa! Eipä ole koskaan tullut mieleeni, että toiminta olisi seksuaalista hyväksikäyttöä tai että heidän tarkoituksensa olisi sytyttää miesten halu!!
  Minustakin cheerleaderit ovat kauniita ja heidän taidokkaita esityksiään on kiva katsella! Eikä siinä todellakaan ole mitään seksuaalista!!

 114. Ei kannata maksa jäsenmaksua tuollaisille moralisteille.

 115. Nuo kirkosta eroajat ovat aivan naurettavia. Se, joka tuollaisen kirjoituksen takia eroaa kirkosta, ei ole kovin suuresti edes sitoutunut siihen. Olisipa seurakunnan työntekijöissä enemmän tuollaisia jotka sanovat asiat niin kuin ne ovat eikä ihmisten korvasyyhyn mukaan mitä he haluavat kuulla. Tuomiorovastikin haluaa vain mielistellä kansaa – kansaa joka haluaa vain leipää ja sirkushuveja mutta sille joka puhuu totuuden he kiristelevät hampaitaan.

 116. Huh huh eikai vaan pipo kiristä? Nyt sitten vielä kritisoimaan taitoluistelijoita, taitouimareita, telinevoimistelijoita……… siellähän niitä vähäpukeisia ihania naisia paljon näkeekin mhh;)

 117. Aivan järkyttävää tekstiä aikuisen ihmisen suusta ! Miltähän mahtaa tuntua alan harrastajista, jotka treenaavat kovasti, ja näkevät vaivaa siihen että saavat ilmaista itseään haluamallaan tavalla. Oletko neiti seurakunta ikinä katsonutkaan cheer-tyttöjä katsomossa ? Vaatteet peittävät erittäin hyvin vartalon ja liikkeet eivät ole millään tavalla kuvailemiasi ! ”muita tehtäviä ei ole, eikä anneta..” Mistähän sinä sen aivan ulkopuolisena ja selvästi aiheesta ulkopuolisena tiedät ?! on siinäkin varsinainen seurakunnan ylpeys, joka julkisesti aikuisena pystyy näin leimaamaan strippareiksi tuhannet suomalaiset urheilijat, myös sen ikäiset joilla ei ole hajuakaan siitä että joku heitä näin haukkuu. häpeä rebekka

 118. Kaikki cheerleedirit eivät suinkaan ole mitään lapsia vaan aikuisia naisia. Jos itse haluaa tehdä sitä työtä ja vielä usein ilman palkkaa niin ei se ainakaan näistä naisista/ tytöistä tunnu mitenkään pahalta tai alistavalta. Itse äitinä ja myös esiintyvänä taiteilijana en näe myöskään tässä mitään halventavaa. Ihan yhtälailla voisi ihmetellä jääkiekon väkivaltaisuutta ja sitä minkä kuvan se antaa lapsille. Lapset oppii vanhempiensa kautta melko paljon maailmasta. Jos opettaa että jokainen voi olla sellainen kuin haluaa satuttamatta muita niin lapsi varmasti oppii avarakatseiseksi eikä nää tämänkaltaisessa harrastuksessa mitään omituista tai pahaa. En myöskään pidä kenenkään toisen kauneutta tai nättiä ulkomuotoa mitenkään minua tai lapsia uhkaavana.

 119. Rebekka sanoi tosiaan ääneen sen mitä moni ei uskalla tietäen kuinka pyhään asiaan sohaisee. Ei tämä toki ole näiden urheilullisten, treenaavien tyttöjen vika vaan aikuisten. Hieman hämmentävää on itsekin jääkiekkoihmisenä seurata aikuisten miesten kuolaamista nuorten tyttöjen perään urheilun varjolla.

 120. Aika yliammuttua… Cheerleading on harrastus, eikä mikään ”katselutyttö-ryhmä”. Tällaisia kannattaa miettiä kaksi kertaa, ennen kun sanoo, ja erityisesti kirjoittaa internettiin.

 121. Aivan ensiksi kiitos Rebekalle hyvästä kirjoituksesta. Kyllähän se on niin, että vähissä vaatteissa pyllistelivät tytöt ovat häpeällinen näky missä tahansa urheilutapahtumassa.

  Joku tuolla kirjoitti, että ”tytöt itse eivät pohdi naisen paikkaa tai seksuaali-aspektia vaan liikkuvat ilolla”. Hyvä yritys, mutta ei mene läpi. Pienenä vinkkinä voisin sanoa, että kannataisi vähän miettiä omien tekojen seurauksia.

 122. Mää ihmettelen kauhiast sitäkin, kun uimarit uivat melkein koko iho paljaana, altistaen itsensä himoitseville ajatuksille, katseille ja ultraviolettisäteilylle. Eikös kansainvälinen uimaliitto voisi määrätä, että uinti suoritetaan kilpailuissa pukeutuneena koko vartalon peittävään mustaan kaapuun?

  Kirkon olisi jo aika ottaa kantaa myös synnytykseen, jossa lapsi kuulemma tulee maailmaan hyi olkoon tiedättekö mistä?

 123. Mielipide oli oikein hyvä ja asiallisesti kirjoitettu.

  Minusta hyväksikäyttö -sana on hieman liian vahva kuvaamaan tilannetta, mutta ehkä nämä kuvaavat sitä paremmin: tyttöjen alistaminen, perinteisten sukupuoliroolien ylläpito ja naiset seksiobjekteina.

  Minä en nähnyt Rebekan kommentissa minkäänlaista tuomintaa ihmisiä kohtaan, jotka käyvät jääkiekkopeleissä. Hän ei vain itse käy, koska ei halua tukea cheerleadereiden toiminnan jatkumista.

  Eikö ole enemmänkin kunnoitettavaa, että toimii tällä tavalla? Kyllähän niitäkin ihmisiä kunnioitetaan, ketkä eivät osta esimerkiksi H & M:ltä vaatteita tai välttelevät lentomatkustamista ekologisista ja eettisistä syistä!

 124. Mitä siitä, jos cheerleadereita tuijotetaan ja he sytyttävät miesten seksuaalisen halun? Ei heitä sinne kukaan tietääkseni pakota? Miehillä ja naisilla on tietyt sukupuoliroolit jo evoluution määritteleminä, on aivan turhaa vouhottamista lähteä taistelemaan biologiaa vastaan. Vaikka naisen paikka ei pelkästään miehen seksuaalisena viihdykkeenä olekaan, on se luonnossa hänen tehtävänsä. Länsimaisen ihmisrodun tullessa kyseeseen, hän vaikuttaa myös parin valintaan, eikä ole miehensä orja.

 125. Eihän siitä pääse yli että ympäri, että cheerleader-systeemissä on mukana seksistinen puoli. Niukkoihin asuihin sonnustautuneet tyttöset tanssivat ja viihdyttävät silloin kun pojat (joille kuuluu tottakai vastuus illan päätapahtumasta eli pelistä) ovat tauolla. Mutta uskon kyllä, että cheerleadereille itselleen kimmokkeena ei ole suinkaan tarjota silmäniloa katsomolle, vaan heille se on hauska, tekniikkaa ja taitoa edellyttävä harrastus. On sääli, jos kuolaavat äijät ja heitä aiheesta paheksuvat vanhemmat pilaisivat tyttöjen viattoman harrastuksen, mutta cheerleader-ilmiö on kyllä lähtökohtaisesti sen verran kieroutunut, etten voisi omalle tyttärelleni moista suositella. En oikein tiedä, mikä siis on lopullinen kantani 🙂

 126. Hienoa, että Rebekka uskalsi sohaista ampiaispesää. Jäähallissa puolialasti tanssivat tytöt ovat nimenomaan seksiobjekteja ja ihmettelen, että joku sellaiseksi ylipäätään haluaa. No, meitä on moneen junaan. Jos pelkästä tanssimisen halusta olisi kysymys, löytyisi takuulla parempiakin paikkoja siihen tarkoitukseen.

  Kärppä-peleissä tytöt eivät sentään ole puputyttöpuvuissa niin kuin jonkun liigajoukkueen cheer-leederit ovat. En nyt satu muistamaan, mikä joukkue on kyseessä, mutta jos katsotte otteluita tv:stä, niin niitä tanssipukuja ei voi olla huomaamatta. Ne eivät ole edes kaksimielisiä, vaan ihan aitoja Bunny girl pukuja. Sanoma ei jää epäselväksi. Mutta sitten on yksi joukkue, jota sitäkään en muista, jonka tytöillä on ihan kunnolliset pitkät mustat trikoot. Hyvältähän nekin näyttävät hyväkroppaisilla, timmeillä tytöillä, lisäksi niissä on jotakin järkeä kylmässä hallissa.

 127. Siinä mielessä huvittaa tällainen naiivi moralisointi sosiaalisessa mediassa, kun tämäkin tapaus johtanee juurensa omasta epävarmuudesta.

 128. Eipä ole aikoihin näkynytkään mediassa näin läpimätää fundamentalistista höpöpuhetta!

 129. Kyllä, samaa mieltä! Cheerleadereiden pitäisi harrastaa pyllynkeikutustaan ihan vaan omissa oloissaan, harjoituksissaan, jottei kukaan vain näkisi heitä. Ja verhot kiinni. Siellä on naisen paikka. Komerossa. Mitähän Jeesuskin sanoisi, jos näkisi nättejä nuoria naisia huiskat kädessä aina pelikatkojen aikana. Tuskin tykkäisi. Ei ole miehen tehtävä katsella heitä. Tämä on niin vakava yhteiskunnallinen ongelma, että kyllä ahdasmielisen seksuaali- ja moraalikäsityksen omaavien ihmisten pitäisi saada päättää, mitä muut tekevät. Loppuu se keikutus!

 130. Omana itsenäni näkökulmastani oikealta tuntuu kuten sanoi Rebekka samoin minä ja nyt eroan kirkosta Onkohan tyttö herännyt seksuaalisuuteen myöhäisherännäisyyteen?

 131. Hieno esimerkki siitä kuinka nämä satuolentoihin uskovat vässykät ovat täydellisen sekaisin. Eikä järkikään näytä paljoa päätä pakottavan. Ja sitten vielä ihmetellään miksi väki vähenee kirkoista.

 132. En maksa kirkollisveroa, koska en halua tukea näitä valheellisen tiedon levittäjiä.

  Tosi ikävää että ihmisiä pelotellaan taivaspaikan menettämisellä syntiensä tähden.

  Eikä kirkkokaan ole mitenkään profiloitunut naisten etujen ajajana, mielestäni päinvastoin.

  Uskossaan sokean on vaikea nähdä ja ymmärtää ympäröivää maailmaa. Uskossaan sokean pään täyttävät usein stereotypiset näkemykset.
  Uskossaan sokea on nämä näkemykset saanut uskossaan vahvemmilta.

 133. Ai että ”lapsia” siellä esiintymässä? Todellakin. Veljeni tyttöystävä toimi kärppien cheereladerina, ikää siinä vaiheessa reilusti päälle 20. Tällä hetkellä siellä on mukana kaverini isosisko, ikä 25. Eli juu, todellakin lapsia ovat. Kumpikaan heistä ei koe toimintaansa mitenkään alentavaksi, se on heille rakas harrastus ja he ovat siellä tosi mielellään. Ja erääseen kommenttiin jossa sanottiin ”menkää naiset naimisiin/opiskelemaan”, kumpikin teki tätä hommaa opiskellessaan ja vakavassa parisuhteessa. Ne ei sulje toisiaan pois.

 134. Juu pilkkihaalarit tanssijoille päälle seurakunnan jääkiekkopeleihin. Miksei samalla missikisoihi? Onneksi oomme suomessa ja saa höpistä tollasii 😀

 135. ihan oikeesti, ottakaa ees vähän selvää ennen ku kirjotatte. Toi loukkaa monia cheerleadereitä. Cheerleading ei ole vain pepun heilutusta ymsyms mitö tässä nyt selitelläänkää. pliis.

 136. Rebekka mitäs jos sinne tulis muutama hunksi sekaan tanssimaa 😉

 137. Aivan loistava kirjoitus. Asia on täyttä totta. Kaikki naisten esineellistäminen pitäisi saada pois! Kun katson televisiota, todella monessa mainoksessa keikkuu nainen vähissä vaatteissa. Kuinka usein näkee samaa miehistä? Tai miksei naisten sijasta jääkiekko katsomossa, tanssi miehet ilman paitaa? Vaikka heillä tanssivilla tytöillä on paljastamaton paita päällä, silti heillä on lyhyt hame tms, ja he tekevät seksuaalisia liikkeitä. Kyllä kaikki ymmärtää mikä heidän tarkoitus siinä portailla tanssiessa on.. Kerran poikani tuli jääkiekko pelistä kotiin ja sanoi minulle että joku nainen tanssi melkein rinnat hänen naamallaan. Onko se oikein??? Pois heidät tanssimasta sieltä.

 138. Parasta varmaan kaikille että naiset lätkämatsiin vain aviomiehen seurassa, burka päällä.

 139. Lisää tällaisia kirjoituksia! Odotan innolla seuraavan ”kissan” pöydälle nostoa.

 140. Lakiako saarnaat vai evankeliumia?

  Voisi kuvitella, että tuollaisista puheista ne huntujen käyttöpakotkin joskus ovat alkaneet. Tanssimisen kieltäminen ei tee tästä maailmasta yhtään sen parempaa paikkaa, luultavasti juuri päin vastoin. Tuskin tyttöjä kukaan mies tai nainenkaan on pakottamassa, joten puhe seksuaalisesta hyväksikäytöstä on sekin tässä tapauksessa täysin väärin ymmäretty ja käytetty käsite.

 141. Voisin jotenkin uskoa, että Naatus on kysynyt tytöltä tuon ” haluaisiko hän isona jääkiekkoilijaksi? ” Muutenkin melkoa sokeakatseista yliinnokkaiden kirkkoihmisten lietsontaa herättävä kirjoitus. Eiköhän kuitenkin asia ole niin, että jos sinne jäähallille mennään, niin sinne mennään katsomaan sitä peliä eikä niitä tyttöjä.

 142. Ja testasitko tosiaan 8-vuotiaalta totuuksia. Sehän kahdeksan vuotias tietää jääkiekkoilun rankkuuden. Ja onhan ne cheerleaderit nättejä. Olikos tämä kasi vuotias tyttö kun halusi mielummin leederiksi.

 143. Älkää hyvät ihmiset vain luulko, että Rebekan kanta on kirkon kanta tai edes useimpien kirkon työntekijöiden kanta. Epäilen vahvasti, että sedät ehtivät matseissa pyllyjä tiiraileen, kyllä sinne mennään peliä katsomaan ja Kärppiä kannustamaan. Cheerleaderit kuuluvat olennaisena osana kannustusjoukkoihin ja eipä kenestä tahansa siihen hommaan edes ole, kovaa kuntoa vaativa laji.

 144. Miksi pitää ottaa asioihin kantaa kun myönnät ettet käy jääkiekko-otteluissa? Tää menee samaan sarjaan sellaisten ajatusten kanssa että jääkiekossa ei saa taklata tai jääkiekko-ottelussa ei saa myydä olutta, tosin ratkaisu on siinä että kielletään jääkiekko-ottelut lailla kun jokainen asia joka ottelutapahtumassa tapahtuu on pahasta. Kannataisi aina ensin miettiä ja sitten vasta ilmaista mielipiteensä.

 145. Cheerleeding on todellisuudessa niin kovaa urheilua, että tuo kirjoitus ei ollut ainoastaan halventava, mutta myös herjaava. Itse olen vuosia mielestäni kovaa treenanneena seurannut noiden tyttöjen treenejä, ja pakko sanoa, että kehon kokonaishallinnassa toiseksi jäisin. Niin myös moni sm-kiekkoilija.

  Jos asuista alkaa purnaamaan, niin varmaan sitten yleisurheilut pidetään hunnut päällä.

  Minua oksettaa nuo teidän muka kristilliset hyvin pyhät asenteenne. Pitäisitte ensin itestänne huolta…

  • Kukaan ei tässä yhteydessä olekkaan kiistänyt etteikö cheerleeding olisi vaativa ja arvostettu urheilulaji. Tässä yhteydessä he vain esiintyvät väärässä paikassa ja väärälle yleisölle. Jääkiekko-ottelussa heidän suoritustaan arvioidaan lähinnä vain seksikkyyden perusteella, ei niinkään taitojen tai urheilullisuuden. Mielestäni on täysin selvää, että tytöt ovat jääkiekkomatseissa vain sen vuoksi, että otteluun saataisiin lisää viihdykettä jääkiekon katsomisen lisäksi. Sitten jokainen voi vapaasti miettiä kelle tämä viihdyke on suunnattu…

 146. Hei tiedottaja, Oulun seurakuntayhtymä! mitemmuute oot mieltä rantalenttiksestä? Ite kyllä meen mielummin kattoos vaikka rannalle tai kylpylöihin noita tyttöjä, toki talvella pitää käydä just jäkismatsis tai internetissä kyylääs. höhö.

 147. Et selkeästi edes tiedä asiasta mitään. Cheerleading on nykyään vaativa kilpaurheilulaji, eikä sillä ole enää mitään tekemistä matseissa olevien tanssityttöjen kanssa. Suomessa tehdään kovaa työtä tämän lajin parissa ja menestytään maailmalla! Käyppä huviksesi vaikka YouTubessa katsomassa mitä se cheerleading on ennen kun täällä loukkaat ja pahotat ihmisten mieliä!

  • Rebekka arvostelikin nimenomaan cheertanssityttöjä, jotka esiintyvät niukissa asuissa kiihtyneelle ja humalaiselle miesyleisölle agressiivisen pelin lomassa. Erotiikka on ihanaa… paitsi väkivaltaan yhdistettynä

 148. Tervetuloa Jyväskylään JYPin peleihin, ei ole ollut cheerleadereita moneen vuoteen.

 149. Osuit naulan kantaan ja onnistuit kirvoittamaan vilkkaan keskustelun aiheesta. Näyttää olevan suuria tunteita herättävä aihe kirjoituksista päätellen.

  Mutta olen täysin samaa mieltä. Homma on vähintäänkin arveluttavaa. Aivan turha väittää mitään muuta. Nämä nuoret naiset eivät ehkä osaa ajatella asiaa ihan joka kantilta ja sitä minkälaisen kuvan lajistaan antavat.

  En myöskaan keksi yhtään järkevää syytä, miksi heidän pitäisi olla keikkumassa jääkiekko-otteluissa ja pelkästään miehille silmänilona. Jos joku osaa sanoa yhdenkin hyvin perustellun syyn, niin luen sen mielelläni täältä.

  • Olen ehdottomasti samaa mieltä. Erityisesti minua jääkiekkoa katsoessa inhottaa kaukaloväkivallan ja tyttöjen eroottissävytteisen keikkumisen yhdistelmä.

 150. Hyvä, että et käy. Pitää meille miehille olla silmän ruokaa.

 151. Raamattu tuomitsee rytmimusiikin, lyömäsoittimet ja tanssin ainoastaan temppelipalveluksen yhteydessä, kielto ei koske maallisia rientoja. Urheilua Raamattu ei tuomitse kuin apokryfisissä Makkabealaiskirjoissa.

  Keskiluokkaisessa feminismi kumpuaa pitkälti luokka-aseman puolustamisesta ja seksuaalisesta kateudesta. Amerikkalaisperäisiä ilmiöitä pidetään halpahintaisina ja rahvaanomaisina, ja nättejä tyttöjä suvaitaan niin kauan kuin he pysyvät lestissään – jos he ryhtyvät näkyvästi aktiivisiksi, elämäniloisiksi subjekteiksi, alkaa absurdi valitus ”esineellistämisestä” ….

  Mielestäni tällaiset välinäytökset kuin cheerleading edustaa nautittavaa, kohottavaa seremoniallisuutta. Kun kaukalossa pelaa miehet, on paikallaan että tanssia esittävät naiset.

  Naisten nyrkkeilyn erätauoilla voisi muuten ihan hyvin kehässä pyörähtää jokin ”HUNK” speedoissa kylttiä kantaen, tyttöjen iloksi – näin ihan paatuneen heteromiehen mielipiteenä ….

 152. Eipä tainnut tuo 8-vuotias puhua seksikkyydestä mitään, vaan käytti sanaa ”nätti.” Joku blogikirjoituksen ajatusmallin jakava voisi syyttää sinua lapsen ahdistelusta, koska viittasit kysymykselläsi näihin kuvailemiisi ”tissien ja pyllyn esittelijöihin.”
  Feminismi on saavuttanut jo aika päiviä sitten tason, jossa se toimii itseään vastaan.
  Kuten eräs toinen oululainen seurakuntaviranhaltija toteaa: miesten kiinnostus kohdistuu matsiin ja erätauolla makkarajonoon.

 153. Rebekka on kirjoittanut asiaa. Ihmiset ovat sokeita, eivätkä tunne, mitkä intohimot heitä ajavat tällaistakin seuraamaan ja tekemään. Me hukumme tähän viimeisen ajan vitsaukseen. Seksiä pitää tulla joka tuutista ja pienestä pitäen opettaa sen harjoituksiin eri muodoissaan. Ja sitten ihmetellään kun ei pysytä avioliitossa, erotaan ja petetään ja tapetaan ja yhteiskunnan rahaa uppoaa kuin suohon kun näitä haavoja hoidetaa psykiatrian ja sosiaalihuollon voimin…mutta me olemme sokeita ja haluamme nauttia joka aistilla, meiltäpä ei viedä nautintojamme pois, ei vaikka naapurissa räjähtää, idolimme tekevät itse ja uudet taudit vaanivat joka suhteessa!Ei kun tämä on niin viatonta ja ihan muuta vaan tässä ajatellaan ihan muita makkaroita ja ei saa tuomita… vaikka vaan oma mielipide sanotaan.

 154. Kirjoituksesi on tosi kärjistetty.. Tansseja on monenlaisia ja Cheerleading on mielestäni yksi tanssin muoto. Toisaalta olet kyllä oikeassa siinä, että valitettavan moni katsomossa istuva äijän köriläs ottaa cheerleadaamisen seksuaalisesti provosoivana. Ja onhan se totta, että usein tanssi koreografiat on todella seksikkäitä. Enkä tästä syystä ymmärrä oikein koko cheerleadaamisen ideaa. Eikö tarkotus ole kannustaa kotijoukkuetta ja saada katsomo mukaan kannustukseen? Voin kyllä sanoa, että ei se hetkutus saa minua kannattamaan joukuetta yhtään enempää. Mielestäni Cheerleadaaminen on vähän hömppää..sori vaan..

 155. Noniin, riitti mulle nyt tämä soopa. Oon miettinykki eroanko kirkosta vai en. Nyt eroan. – 22 vuotias yrittäjä

 156. Jospa voisit Rebekka jossain muualla kertoa paheksunnastasi jääkiekko-otteluita kohtaan. Tulee turha leima koko Oulun seurakuntaa kohtaan ja jos tuo ei ollut virallinen tiedote Oulun seurakuntayhtymältä niin miksi käytät tiedottaja titteliä väärin jakaessasi omia mielipiteitäsi. Itse en tekisi moista ja saisit joutua vastuuseen kirjoittelun vuoksi yhtymässä.

 157. Montako kertaa luulette voivanne erota kirkosta?

  Toki jos liittyy erotakseen, mutta muuten kyllä naurettaa tuommoinen uhoaminen.

  Kirkkoon kuuluu, jos katsoo suhteensa Jumalaan siitä edistyvän. Muuten on ihan sama. Ei siihen joku blogisti mitään kuulu.

  Sinällään blogi on asiaa. Ihmisten on hyvä tiedostaa, kuinka paljon piilopornoa heille tuotetaan – sama näkyy mainoksissa, iltapäivälehdissä, musiikkiradiossa ym. On hyvä välillä kysyä itseltään, mikä motivoi, miltä minusta tuntuu juuri nyt.

 158. Minulla taas alkaa ihan hirveästi himottamaan, kun sunnuntaisin saarnaa vetää hemaiseva nuorikko. Mielelläni käyn nykyisin kirkossakin, kun siellä on tuota silmänruokaa tarjolla.

 159. Itse en harrasta cheerleadingia, enkä sen puoleen pidä jääkiekostakaan, mutta asiaa riittää siitä huolimatta. Cheerleading on urheilulaji – olipa kyseessä sitten tanssilisempi cheertanssi tai akrobatiaa ja stuntteja sisältävä ”amerikkalainen” cheerleading. Jos joku setämies päättää tuijottaa tyttöjä seksistisesti, kyseinen hyypiö tekee sitä muuallakin eikä vika ole tanssijoiden.

  ”Eikö tarkotus ole kannustaa kotijoukkuetta ja saada katsomo mukaan kannustukseen? ”
  Jääkiekko-otteluissa näkee useimmiten cheertanssia, joka ei ole niin hyperiä ja innostavaa kuin temppuja sisältävä cheerleading. Niinpä tanssin arvo on lähinnä viihteellistä, eikä kaikkea tarvitse ymmärtääkään. Voi siitä silti nauttia. Ja muutenkin, jos ryhmä tyttöjä haluaa tanssia jääkiekko-ottelussa, antaa niiden tehdä niin.

  Mitä tulee lajin rankkuuteen, on cheertanssikin oletettavasti hyvin rankkaa ja vaatii töitä. 8-vuotiaan lapsen ei tätä tarvitse tajuta, ennen kuin lajin pariin lähtee, mutta aikuiselta luulisi löytyvän sen verta ymmärrystä, ettei mene arvostelemaan tietyn lajin harrastajia ”vain näteiksi” – siksi, että joku 8-vuotias lapsi sanoi niin. Kyllä, useimmat cheertanssijat ja -leaderit ovat nättejä. Mutta he ovat myös notkeita, vahvoja ja hyväkuntoisia sekä hyvällä asenteella varustettuja naisia.

 160. Jos tämä kirjoitus ei ole Oulun seurakuntayhtymän virallinen kannanotto, vaan yksityishenkilönä esitetty mielipide, tulee Oulun seurakuntayhtymän irtisanoutua tällaisista lapsellisista kirjoitteluista, jotta asia luonne tulee selväksi kaikille lukijoille.

 161. Hei haloo!

  Tottakai ne tanssijatytöt ovat siellä miespuolisten (,miksei naistenkin) silmänruokana! Joka muuta väittää, joko ei tiedä mistä puhuu tai sitten valehtelee. Eikä siinä mitään vikaa ole, äijiähän siellä katsomossa enimmäkseen on. Mikä sen parempaa kuin katsoa hyvää lätkää ja tauoilla ihastella naiskauneutta.

  Totta on, että naista esineellistetään tuossa rajusti, mutta se on cheerleadereitten täysin oma valinta. Hienoa, että tällaisia tyttöjä löytyy pyllyä pyörittämään!

  Go Baby Beasts!

 162. Kyllä Rebekka puhuu ihan asiaa. Kirkon muiltakin henkilöiltä soisi joskus kuulevan yhtä asiallisia kannanottoja! Kirkkohan yrittää kaikin tavoin vain mielistellä kansaa pitääkseen jäsenensä. Kyllähän kaikkien vähänkään järkevien aikuisten pitäisi oikeasti tajuta ettei tuolla ns. cheerleadingilla noissa jääkiekko-otteluissa ole mitään muuta järkevää tehtävää kuin olla silmänruokana katsojille ja toisaalta tytöt hakevat tällä itselleen huomiota ja hyväksyntää ja ihailevia katseita! Rebekka kirjoitti aika provosoivasti, mutta kärjistäen tässä on tietyssä mielessä kyse tyttöjen hyväksikäytöstä peliorganisaation taholta. Tytöt toimivat oikeasti seksiobjekteina hallissa vetäen katsomoon väkeä ja sillä voi sitä kautta olla vaikutusta oman kotijoukkueen kannustamiseen 😀 Huomaahan sen kaikki tänä päivänä miten seksillä myydään ihan kaikkea, Olipa tuote mikä hyvänsä, varsinkin miehille suunnattu tuote, liitetään mainokseen mukaan mahdollisimman vähäpukeinen nainen. Samasta asiasta tässä kyse. Mutta sinänsä itseäni asia ei millän muotoa ole häirinnyt kun en ole koskaan käynyt yhdessäkään jääkiekkokatsomossa peliä seuraamassa.

 163. Itse harrastin monta monituista vuotta cheerleadingiä seurassa ja joukkuueessa, joka kävi tanssimassa erään jääkiekkojoukkueen peleissä.
  Joukkueellemme pääasia olivat tottakai kilpailut ja treenit, mutta koska kuuluimme seuraan, jossa harrastetaan myös mm jääkiekkoa ja taitoluistelua, kävimme tanssimassa myös peleissä, ja ikinä, ei ikinä siinä ollut mitään seksististä ajatusta taustalla, vaan oman seuran tukeminen ja kannustaminen!

  Eräkatkoilla tanssittiin (junioreiden peleissä huudettiin myös kannustushuutoja, mikä ei sm-liigassa yksinkertaisesti vain onnistu, siksi tanssi!), juhlittiin maaleja yhdessä joukkueen ja yleisön kanssa maalitanssin muodossa ja pidemmillä katkoilla näytettiin hieman sitä ”todellista” cheerleadingiä tekemällä muutamia stuntteja ja pyramideja. Tanssissa ei ikinä ollut kyse mistään pyllynheilutuksesta, vaan tarkoitus oli soveltaa lajille tyypillisiä tiukkoja käsiliikkeitä tanssiksi.

  Ja mitä tulee pieniin vaatteisiin…. Jäähalleissa ei nykyään enää ole kylmä, varsinkaan jos urheilee siellä! Toisekseen stunttien tekeminen on vaarallista jos vaatteet eivät ole ihonmyötäiset tai ne ovat liukkaat ja niissä on huppuja, naruja jne. Meillä oli ainakin tarkat säännöt siitä, että peleissä ei juniori-ikäisillä saa edes napa näkyä!
  Monet hyvät muistot on SM-liigapeleissä tanssimisesta jäänyt, aina oli hyvä fiilis joukkueen ja yleisön kanssa, enkä kertaakaan kokenut oloani millään tavalla ”hyväksikäytetyksi” tai että tekemisessäni olisi mitään väärää.

  Kaikenkaikkiaan teksti on hyvin provosoiva ja harhaanjohtava. Kirjoittaja olisi voinut ennen kärkästä tekstiään tutustua aiheeseen paremmin (niin kuin jokainen itseään ja yleisöään kunnioittava kirjoittaja tekee) ja välttää tätä järjetöntä yleistystä: cheerleader=pyllyä ja huiskaa heiluttava tyttö, jonka ainut tarkoitus on saada miesten huomiota. Sillä niin kuin tässä on varmasti tullut selväksi, se on hyvinhyvinhyvin pieni vähemmistö, joka moista toimintaa harjoittaa ja sillä ei ole mitään tekemistä kilpacheerleadingin kanssa!
  Cheerleading on upea laji, ja se vie sydämen kokonaan kun sitä kerran kokeilee. Se on erinomainen laji nuorelle tytölle tai pojalle, sillä se opettaa paljon yhteistyön merkityksestä ja oman vastuun kantamisesta ryhmässä. Se vaatii kovaa kuntoa, ja treeni on kovempaa kuin mitä monissa muissa lajeissa, joita on tullut kokeiltua on ollut. Suosittelen teille ihmiset, että todellakin menette ja katsotte youtubesta kisavideoita, niin ymmärrätte mistä puhun.

 164. Se mitä ne tytöt siellä rappusilla jääkiekko-otteluissa tekee ei ole cheerleadingia! Katsokaapas huviksenne Suomen edustusjoukkueen kisavideo tämän vuoden MM-kisoista löytyy youtubesta etsimällä; Team Finland Friday 2012. Miehisempää menoa, ; Team Finland Coed friday 2012. Saatatte huomata todella suuren eron näillä kahdella, toinen on urheilua, ja toinen on jääkiekkomatseissa viuhkat kädessä pyörimistä. Case Closed!

 165. Kyllähän tässä on taas puurot ja vellit sekaisin. Eikö kirkon työntekijä saa omana itsenään omalla nimellään ja arvoillaan tuoda asioista mielipiteitä esille? Nähtävästi ei, kun se herättää näin suurta paheksuntaa. On ihan järjetöntä uhitella kirkosta eroamisella tai erota siitä jonkun työntekijän mielipiteiden vuoksi. Kukaan meistä ei ole täydellinen, ei kirkko, ei sen työntekijät, ei ”kärppäläiset” enempää kuin cheerleaderitkään.

 166. Kiitos Rebekka Naatus. Oli sen verran asiallinen seurakunnan tiedotus, että päätinpä erota kirkosta. Missä mielikuvitusmaailmassa kirkko oikein elää?

  • Jos joku ihminen esim. urheiluseurassasi on yksityishenkilönä kanssasi erimieltä _jostakin_, eroatko urheiluseurastasikin? Halloo ihmiset, tässä sarjassa blogataan kirkolla töissä olevana yksityishenkilönä. Mikä se on, että nämä öyhöttäjät eivät sitä tajua?

  • Eroa vain – jos jäsenyys on siitä kiinni, että kirkko ei voisi olla moniarvoinen, että ei voisi olla monelaisia mielipiteitä, niin mene.

 167. Minua ihmetyttää ja kummastuttaa kovasti, että miksi jääkiekossa pitää tauolla olla ohjelmaa? Tauko on tauko ja sillä selvä. Tällä periaatteella teatterissa ja konserteissakin pitäisi väliajalla olla ohjelmaa, vaikka näitä ”pyllynpyörittäjiä”. 🙂 Jääkiekko on kuitenkin suurimmalta osaltaan ”isojen poikien leikkiä”, niin eikö ne väliajalla mene sinne makkarakojulle? Miksi sinne mitään esiintyjiä enää tarvitaan! – Vai onko se sittenkin niin, että se seksi, se seksi… – Se koira se taitaa älähtää, johon kalikka kalahtaa!

 168. Kyllä Rebekka menee nyt oikeella linjalla ja tätä juttua lukiessani tuli mieleen myös, että miksi en tue kirkkoa omalla toiminnalla, tahi rahallani. Kirkko pitää pyhänä kirjana raamattua, joka on täynnä raiskauksia ja naisten hyväksikäyttö tai viittaa suorasti näihin asioihin. Tähänki on tultava muutos, kun tätä vielä tuputetaan pienille lapsille polven korkusesta asti.

 169. Voi hyvä isä näitä nykyajan naisia. Olen käynyt katsomassa kiekkoa kohta 40v. En yhtään ylläty nykynaisten kommenteista. Olen perin ystävällinen mies ja ollut naimisissa saman ihanan naisen kanssa jo 30v. Yritin tässä taannoin tarjota apuani nostamaan painavaa laukka junassa nuorelle naiselle. Ei kelvannut. Kommentti ”Yrittikö iskeä” kuului hetken päästä jostakin. Emme ole aina ”iskemässä” emmekä himoitsemassa alaikäsiä jääkiekko-ottelussa. Olemme toki miehiä ja naiset kiinnostavat. Emme voi sille mitään.

 170. Hei, ne jotka siellä jääkiekkomatsissa heiluu ei ole välttämättä mitään kunnon cheerleadereita tai jos ovat niin sitten on olemassa myös cheertanssi-puoli, jossa harjoitellaan erilaisia tanssikoreografioita.
  Mielestäni nuo typerät uhoamiset: ” Eroan kirkosta” ovat ihan turhia. Mutta jos Rebekka ei kirjoittanut tätä Oulun seurakuntayhtymän tiedottajana, niin miksi hän sitten laittoi tittelinsä blogikirjoituksen loppuun?
  Eipä tainnut sitten olla muuta…

  • …koska Sieluni Silmin – blogisarjassa Evankelisluterilaisen kirkon työntekijät bloggaavat ympärillään tapahtuvista asioista omalla nimellään ja omilla arvoillaan. Jos sinulla on tämän asian kanssa ongelma, valita Kalevalle äläkä seurakuntayhtymälle tai Naatukselle.

 171. Hienoa että tuot näkyväksi edustamasi seurakuntayhtymän ajatusmaailmaa. Toivottavasti mahdollisimman moni tekee johtopäätökset tämän kommentin perusteellla, tässä väheksytään ja halveerataan sekä jääkiekkoa lajina että jääkiekkoilijoita, laijin ystäviä sekä cheerleadingin ystäviä ja harrastajia. Ja tietenkin suomalaista heteromiestä. Nainen ei totisesti vaikene seurakunnassa. Vai vaikeneeko sittenkin?

  • Sieluni Silmin – sarjassa tuodaan ilmi OMAA ajatusmaailmaa, ei seurakuntayhtymän. Jos et usko, tsekkaa tuo Kalevan määritelmä tälle blogisarjalle.

 172. Rebekalle kiitos kerrankin oikeasta aiheesta. Cheerleading ei ole kenenkään vakaumus joten aihe on sellainen jota voi mielestäni puhua avoimesti lehden palstoillakin. Vakaumukselliset asiat ovat eri asia, se menee vain toisen osapuolen sortamiseksi.
  Cheerleading on piiloseksiä. Kuka sen myöntää, tietää ja sanoo sen mutta joka kieltää, kieltää siksi että kolahti nilkkaan. En ole peleissä käynyt paikanpäällä mutta muutaman pelin nähneenä tiedän mitä nämä tanssijätytöt ovat. Seksikkäintä tyttöä sieltä katotaan. Nostaa halut päälle ja antaa tunteen yhteisöllisyydestä. Eli julkista haureutta. Mitä sanoo raamattu.
  Jos silmäs sinua pahentaa…
  Kirkosta eroaminen. Tapa uhkailla. Ei sillä ole ihmisille enää niin annettavaa kuin ehkä ennen. Kirkkoon kuuluu ne, jotka menevät vihille, kastavat lapsensa ja elämän ehtoolla olevat. Kirkon opit eivät enää ole raamatun mukaisia vaan ihmisen mielen mukaisia. Onneksi suomessa on uskonnon vapaus ja sen myötä vapaus kuulua herätysliikkeeseen jossa raamattua pidetään arvokkaana, synneistä vapauttavana.

 173. Viisas ja älykäs nainen, näkee selkeästi ja viitsii sanoa. Paljastaa mainiosti nämä lailliset lihamarkkinat, joiden käyttöä tuomiorovasti tuntuu puolustavan. Aikuiset hillukoon, mutta toivottavasti mukana ei ole alaikäisiä. Eihän?

 174. Puolialastomat naiset autojen päällä ovat juuri samaa sarjaa. En kyllä aio kirkkoon liittyä, vaikka joskus joku siellä uskaltaa jotain sanoakin.

  On aikamoista ääliömäisyyttä, että ei muka tiedä evankelisluterlilaisen uskon perustuvan samoihin arvoihin, kuin mitä ne olivat kristillisen seurakunnan perustamisen aikoihin vuosituhannet sitten. Onko uskonnon tunnit tullut lintsattu? Yleissivistykseen kuuluu tietää kirkon ja juutalaisuuden historia, koska nämä ovat niin moniulotteisesti vaikuttaneet eurooppalaisten kansojen historiaan ja kulttuuriin.

  Vaikket uskoisi muuhun kuin omaan jalkoväliisi, herää nykyaikaan: maailmasta ei puutu erilaisia arvomaailmoja ja kirkon arvomaailmaan ei kuulu haureuden ihannoiminen missään muodossaan. (ks nykysuomen sanakirjasta sana ”haureus).

  ET voi olla niin tyhmä, että luulet kirkon tai jonkin kristillisen yhteisön muuttavan arvojansa sinun takia? Perusta oma harrastepuljusi ja usko tai harrasta siellä mitä lystäät. Kristityt uskovat, elävät, arvostavat omalla tavallansa.

 175. Hei Rebekka!

  Toivoisin, että tutustuisit hieman aihealueeseen ennen kuin alat syyttelemään cheerleadingkiä lajina. Ehkä voisit huomioida kirjoituksessasi, että Suomen kilpacheerleading on maailmanluokkaa ja, että nämä tytöt ja pojat treenaavat viikon jokaisena päivänä pärjätäkseen maailmalla. Heidän urheilullaan ei ole mitään tekemistä Kärppä-pelien tai oikeastaan minkään muunkaan pelin ohessa kannustuksen kanssa. Stuntit, akrobatia ja pyramidit tehdään lavalla tiukassa turvakontrollissa ohjelmien vaarallisuuden vuoksi.

  On suorastaan alentavaa, että väität näitä ryhmiä samaksi vain siksi, että molempia kutsutaan cheerleadingiksi. Muista, että asiat eivät ole aina niin yksinkertaisia kuin miltä ne näyttävät.

  • Lukutaito, lukutaito… Lukutaitoko se siellä loistaa poissaolollaan? Naatushan nimenomaan erotteli kilpacheerleadingin tästä jääkiekon sivutuotteesta. Luitko tuota kirjoitusta ollenkaan vai mistä mouhuat?

 176. Noinhan se on kuin Rebekka kirjoittaa, ei voi mitään. Eihän hän tuossa niputakaan kaikkia cheerleadereita yhteen nippuun, vaan puhuu SM-liigan joukkueiden cheerleadereista. En näe miehenä heidän toiminnassaan jääkiekko-otteluissa muuta merkitystä kuin silmänruokana olemisen.

  Mielenkiintoista, että osa näkee Rebekan kirjoituksen syyksi erota kirkosta sen vuoksi, että hän työskentelee seurakuntayhtymässä. Voisiko jokunen liittyä kirkkoon sitten sen vuoksi, että minä olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä enkä kuulu kirkkoon enkä usko Jumalaan? Kysehän ei ole uskonnosta, Rebekalla ei ollut tuossa kirjoituksessa mitään uskonnollista syytä paheksua jääkiekko-otteluiden cheerleadereitä.

  Kyse on kirjoituksessa naisen paikasta ja asemasta yhteiskunnassamme. Kuten Baby Beastien edustaja vastineessaan kirjoitti, heidän tehtävänään on otteluissa nostattaa tunnelmaa. Valitettava tosiasiahan on, että seksi myy. On turha yrittää kenenkään kieltää, että kaikki heteromiehet taatusti katsovat otteluiden cheerleadereita seksuaalisväritteiset ajatukset mielessään. Seksillähän saadaan lisää energiaa kannustukseen, pitää pärjätä soidinmenoissa paremmin kuin vastustaja. Saisikohan miescheerleaderit nostettua tunnelmaa yhtä hyvin kuin naiset? Epäilen hyvin vahvasti.

  Tsemppiä Rebekalle ja kiva että, herättelet muitakin ajattelemaan naisten asemaa, minut herätit siihen 20 vuotta sitten yhdessä matikantunnissa.

  • Mitäs valitettavaa siinä on että seksi myy? Valitettavaa on se että väkivalta myy tai rasismi myy. Tosin, cheerleaderien kohdalla voi tuskin puhua seksistä, seksikkyys ja itse seksi kun kuitenkin ovat eri asioita.

 177. Sitähän voi vaikka mennä katsomaan Kärppien naisten pelejä. Siellä ei ole cheerleadereita. Paremmin naisten joukkue menestyykin kuin miesten, mm. hallitseva Suomen mestari. Naisten peli on myös enemmän peliä ja vähemmän tappelemista. Viime lauantain kotipelissä nähtiin suoraan yleisön edessä todella näyttävä maali poikittaissyötöstä — ja 12 muutakin pussia.

  • Naisten jääkiekko ei ole jääkiekkoa, se on sählyä luistimet jalassa ja kiekolla. Jääkiekon luonteeseen on kuulunut jo alusta asti kovat taklaukset ja tunteen kuumeniset jotka puretaan rehellisellä myllyllä. Katsotaanpa tämänkin vuoden SM-liigaa, tappelut kielletty ja mitä olemme saaneet. Kuumia tunteita kun ei pureta rehellisellä myllyllä jossa kukaan ei vahingoitu kuin korkeintaan henkisesti. Niin nyt saamme likaisia taklauksia kun tunteet puretaan aivopieruin. Katsokaa kanadalaista lätkää siellä taklataan jo junnuista asti ja jos tulee likainen hitti jokainen jätkä ja nainenkin on valmis heti vastaamaan teoistaan täällä puhallellaan muniin ja itketään äitiä apuun. Sitten vielä ihmetellään miksi likaisia taklauksia tulee kun niistä ei joudu vastuuseen.. Ei näin..

 178. Cheerleaderseissa on minusta kysymys silmän ruuasta miehille
  Miksi muuten he keikkuvat paljastavissa vetimissä kylmässä jäähallissa? Ei siellä taatusti hiki tule jos laittaisi pyllynposket piiloon ja lämpimämmän puseronki päälle. Kyllä tytöt itsekin nauti miehiltä saamastaan tuijottelu huomiosta ja tietävät mitä kohtaa heissä katsotaan kun niitä keikuttavatkin.

 179. En ole millään tavoin lätkäihminen, koska se peli on täynnä väkivaltaa. Olen toki käynyt katsomassa pelejä joskus, joten tiedän mistä puhun. Ainoaksi positiiviseksi asiaksi näen me tanssitytöt, jotka jaksavat pitkää ritkutella tauosta toiseen ja luoda hyvää Henkeä katsomoon! Mummoni sanoisi, että blogiteksti oli, kuin keitetyn lampaan päästä!

 180. Evankelis-luterilaisesta kirkosta eroaa ihmisiä sen vuoksi että he eivät koe saavansa muuta kuin velvollisuuden maksaa kirkollisveron seurakunnan jäsenenä olemisesta.
  Sen sijaan että kirkko jatkaa ahdasmielistä linjaansa, sen pitäisi tulla lähemmäksi ihmisiä ja lisätä itse suvaitsevaisuuttaan, ei ainoastaan välittää suvaitsevaisuuden ajatusta saarnan välityksellä.
  25 vuotta sitten rippikoulua käydessäni otin osaa seurakunnan järjestämiin peli-iltoihin jotka olivat sinällään mukavia tilaisuuksia 15 -vuotiaalle. Tilaisuuksissa oli kuitenkin myös ”seurakuntanuoria” jotka katsoivat nenänvartta pitkin meitä jotka tulimme viettämään aikaamme ja tapaamaan muita sen sijaan että olisimme keskittyneet raamatun lukuun tai lainanneet papilta virsikasetteja kotiin.
  Nykyisin käyn kirkossa jouluna mutta muu seurakuntaan liittyvä toiminta on jäänyt vähemmälle. Ovatkohan Ev.Lut seurakuntien edustajat koskaan miettineet miksi monet tekevät samoin? Entä Rebekka?

 181. Huomaa että Suomessa on asiat liian hyvin kun ihmisillä on aikaa miettiä tälläistä turhanpäivästä paskaa. Pitäis ainakin tajuta pitää typerät ajatukset omassa päässä eikä avata suutaan.

 182. Katsokaa tämä YouTubesta löytämäni video Jokerit-JYP-matsista. Mitä muuta tuo on kuin ketkutusta ja miesten miellyttämistä? 😀
  http://www.youtube.com/watch?v=YtEEPXEH934

  Sitä en kiellä, kuten ei käsittääkseni tämä Rebekkakaan, etteikö kilpacheerleading olisi vaativa urheilulaji. Mutta se ei liity tähän keskusteluun mitenkään.

  PS.Olen ateisti, ihan tiedoksi, mikäli sillä on jotain merkitystä

  • Lisää todisteita ketkutuksesta löydät hakemalla juutuubista ”women figure skating”, setämiehiähän siinäkin vain on tarkoitus heruttaa? Ja kun pistät googlen kuvahakuun ”naisten lentopallo” niin mitäpä mutta sieltä löytyy kuin törkeää seksuaalistä hyväksikäyttöä! Juu, tämä on sarkasmia, nyt se järki käteen siellä takarivissä ja.

   • Tuo lentopallosarkasmisi taitaa kyllä olla totuus 😉 sillä joitakin vuosia sitten päätettiin, että _nais_lentopalloilijoiden varustusta niukennetaan, että saadaan katsomoon lisää väke… että silleen …

  • kiitos, että joku erottaa kilpacheerleadingin näistä lätkämatseissa olevista tanssijacheerleadereista, lajeilla kun on niin suuret erot !!!

  • kiitos, että joku erottaa kilpacheerleadingin näistä lätkämatseissa olevista tanssijacheerleadereista, lajeilla kun on niin suuret erot !!!

 183. itsehän menen hallille katsomaan sitä lätkää enkä muuta. se on jokaisen oma valintansa mitä sinne menee katsomaan?

 184. nuoria hyvä kroppaisia miehiä yläosattomissa viuhkojen varteen ketkuttamaan matseihin myös – olisi jotakin silmä ruokaa myös meille naisille 🙂

  • Tarkkasilmäinen voipi havaita ettei ne ihan yläosattomissa ne tytöt kuitenkaan esiinny…

   • Ei, mutta miesten kropista se katseltava ja paljasteltava löytyy siltä alueelta, karvaisten säärien lisäksi. Huom.

 185. Ajatelkaapa ihan järjellä…siellä kylmässä varmasti vähäpukeisia tyttöjä palelee. Saahan siellä kannustaa ja esiintyä kunnolla pukeutuneena. En minä ainakaan haluaisi oman tyttöni siellä vähissä vaatteissa palelevan.

 186. Rebekka Naatus, oletko kasvanut kolossa vai muuten vaan todella kapeakatseinen ihminen, joita Suomen ev.lut kirkko on pullollaan ? Millä tavalla cheerleading on seksuaalista hyväksikäyttöä mielestäsi ? Cheerleaderit kuuluvat jääkiekkoon samanlailla kuin papille liperit jumalanpalveluluksessa. On käsittämätöntä kuinka kehtaat väittää cheerleadingtoiminnan olevan naisten seksuaalista hyväksikäyttöä ! Cheerleaderit ovat siellä omasta tahdostaan ja voin väittää, että he eivät tunne olevansa seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Ja mitäs sitten vaikka heillä on vähän vaatteita, jos se on cheerleadereille itselleen ok ? Tässä ei mielestäni ole minkääntasoista ristiriitaa silloin. Jos cheerleadereiden vaatteiden vähyys häiritsee jotakuta katsojaa mm. sinua, on parempi pysyä kotonaan ja juoda vaikka maitoa.

  Rebekka hyvä, avaa siis silmäsi nykypäivälle ja hyväksy asiat tai jatka tuota konservatiivista ja kapeakatseista elämääsi jossain muualla, missä ei ole sivistystä. On käsittämätöntä, kuinka seurakunnassa on noin ahdasmielisiä työntekijöitä. Eikö kirkko olekaan kaikkien kirkko ? Se taitaa olla jäänyt työntekijöineen kivikaudelle.

  Eikö kirkon ja sen työntekijöiden olisi parempi kohdistaa resurssinsa relevantteihin asioihin, kuten esim. oikeisiin seksuaalisen hyväksikäytön uhreihin ? En voi muuta sinulle Rebekka sanoa kuin, avaa olut, juo se ja relaa.

 187. harrastan itse KILPAcheerleadingiä. Me emme esiinny lätkämatseissa, vaan treenaamme kohti kilpailuja, kuten 8.12 helsingin jäähallilla pidettäviä cheerleadingin suomen mestaruus-kilpailuja varten. Toivon ettei oikeaa cheerleadingiä sekoiteta näihin tanssijatyttösiin lätkämatseissa, lajit ovat aivan erilaiset. Tulkaa vaikka jäähallille katsomaan oikeaa cheerleadingiä ensi viikonloppuna. Esiintymisasuihimme kuuluu lyhyt hame, jonka alla on shortsit ja yläosa on yleensä pitkähihainen, ehkä hieman vatsaa paljastava toppi (juniorijoukkueilla vatsa ei saa näkyä). Esityksemme ei ole tanssia, vaan paljon muuta, kirjoittakaapa youtubeen suomen mestaruus 2012 cheerleading ja katsokaa joku video, kiitos 🙂

  • Tömä oli päivän paras. Olet sekoittanut laijisi oikeaan Cheerleadingiin. Opiskele lajisi historia ja mieti mihin olet sotkeentunut. Kekiskää lajillenne uusi nimi jos Cheerleading ei kelpaa. Voi voi lapsoset…

 188. Enpä ois uskonu että joku ja jotkut naiset voi olla nuin idiootteja! Cheerleadereillä ole mitään tekemistä siihen mikä on naisen asema yhteiskunnassa! Feministi kuraahan tuo kirjoitus vain on! Jääkiekkomatsiin mennään katsomaan jääkiekkoa. Piste! Jos ne cheerleaderit niin paljon häiritsee ja niitä ei voi olla katsomatta, kun ärsyttää, että itse on niin ruma niin voi valita paikkansa semmoisesta katsomosta jonka lähellä näitä tanssijoita ei näe!

 189. ja lapsi joka kommentoi että jääkiekko on rankkaa ja cheerleaderit on nättejä oli tyttö… kysy pojalta!

 190. Kiitos Rebekka hyvästä kirjoituksesta ja siitä että otit tämän asian esille.
  Minuakin ärsyttää vähäpukeiset cheerleading-naiset jääkiekkokaukaloiden laidalla. Tosin eivät ne minua noin paljon ärsytä kuin kuin sinua 😉 On myös käsittämätöntä miksi autonäyttelyissä täytyy olla aina naisia notkumassa autojen vieressä. En tiedä miksi, mutta ajattelen näin: ”en koskaan alistuisi tuollaiseen”. Jostakin syystä se tuntuu minusta ala-arvoiselta. Olisi mukava kuulla psykologin kannanoton tähän aiheeseen: miksi joillekin naisille julkinen keikistely on ok, ja toisten mielestä se on täysin itsensä alistamista.

 191. mitähän lienee leaderiryhmän nimen suomennos lienee jotain petotypykät ja sehän kertookin paljon,vai mitä ?

 192. Itse olisin sitä mieltä että cheerleaderit tarvittaisiin myös sunnuntain jumalanpalveluksiin. Ehkä sielläkin olisi väki yhtä innostunutta kuin jääkiekko-ottelussa.

 193. Kirjoitit hyvin, Rebekka. Itse olen harrastanut tanssia (balettia, jazztanssia yms. vuosien ajan. En ole kuitenkaan koskaan tuntenut vetoa cheerleader-maailmaan. Vaikka monet heidän tekemistään tempuista ovat vaativia liikunnallisesti, niin tällaisena tasa-arvon sisäistäneenä pohjoismaalaisena naisena en koe ajatusta mukavaksi.. Cheerleaderithan ovat kiekkoilijoiden ”varjossa”, heidän liikkeitään katsotaan kun ehditään. Vartaloitaan ehkä katsotaan tarkemmin. Minusta se on harvinaisen turha laji. Yhtä hyvin voisi harrastaa aerobicciä, tai jotain tanssin lajia. Siinä ei ainakaan joudu tuijotuksen ja kuolauksen kohteeksi.

 194. Kukkahattutäti taas panee parastaan vai kaipaisiko sitä.Aika hatusta rempaistu,lätkän pelaajat kannattajineen eivät ole mitään koskenlaskijoita.Jostain lajeista aina löytyy poikkeuksia,onhan näitä valmentajia ollut ikävissä yhteyksissä esillä.

 195. Tottahan tuo on mitä Naatus toteaa. Eihän se ”ahterinpyöritys” vaadi tuota varustusta mikä chearleadereillä nykyisin on matseissä päällään. Hommahan onnnistuisi ihan hyvin vaikka kansallispuvussa …. 😉

  Oikein kilpa-akrobatia on sitten eri juttu, siihä kansallispuku hameineen voisi olla turvallisuusriski 😉

 196. Näinpä! Samaa olen ajatellut vuosia, en ole vain saanut suutani auki. Miksi naisten lätkämatsien taustalla ei näy nuorista lihaksikkaista pojista koottua ryhmää, joka tekee seksikkäitä ja vihjailevia lantion liikkeitä reidet auki?