Kuljeta ja johda!

0

Siivosin vaatehuonettani. Se on täyttynyt vuosien aikana pienistä pussukoista. Siivoaminen toi päivänvaloon jo unohtuneita kirjoja, papereita, vanhoja työkalentereita (1999-2001) ja jopa valokuvia. Yksi valokuvista oli ryhmäkonfirmaatiovalokuva Karjasillan kirkon pihalta vuodelta 2001. Tunnistin monia, kaikkien nimiä en muistanut. Kuva tallentaa tärkeän hetken, muiston. Vuotta en itse muistanut, vaan tunnistin kuvasta tuolloin isosena ensimmäistä kertaa toimineen nuoren ja varmistin häneltä tiedon. Oi, niitä aikoja!

Uusin valokuva otetaan viikon päästä lauantaina. Huomenna lähdemme Kuusamoon. Tämänvuotinen rippileiri on taas minulle uusi haaste. Ensimmäistä kertaa pariin vuoteen pitää istua pitkä matka bussissa proteesin kanssa. Ensimmäistä kertaa matkasin rippileirille Juumaan heinäkuussa 1998. Juumastakin on runsaasti muistoja. Ei ainoastaan rippileireistä, vaan myös leirikouluista, hiljaisuuden retriiteistä ja sinkkuleireistä.

Ensi vuonna tulee 20 vuotta kuluneeksi siitä hetkestä kun muuttokuormani kanssa saavuin Ouluun. Kaikkea mahdollista, iloista, nauravaista ja surullista on tapahtunut näinä vuosina. Sitä ihmettelee välillä miten tässä näin on päässyt käymään, nyt 19 vuotta Oulussa? Rippileirejä on ollut paljon, joinakin kesinä jopa 3. Työalakseni tuli nuorisotyö. Siinä toimin 10 vuotta. Nyttemmin työalani on kulttuurityö. Ensi vuoden rippikoulusuunnitelmat ovat jo valmistuneet. Ja, kas! Sieltä löytyy myös minun nimeni.
Juha Vähäkangas, pastori, Karjasillan seurakunta, Oulu

 

JAA

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.