Kohtaaminen

2

Olen monesti elämäni aikana kohdannut johdatuksen vaikutuksen, ja yhdestä sellaisesta haluan nyt kirjoittaa.

Tapahtumasta on aikaa muutama vuosi, ja silloin oli kesäkuu. Olin seuraavana aamuna lähdössä töihin leirille Kainuuseen ja perille pääsin junan ja bussin yhdistelmällä. Mietin illalla kävisinkö jo illasta hakemassa pankkiautomaatilta käteistä rahaa bussia varten (paikkakunnalla, jossa junasta vaihdoin bussiin, lähin automaatti on usean kymmenen kilometrin päässä) ja aikani asiaa pohdin. Jossakin vaiheessa tuli sellainen olo, että nyt sinne automaatille niin ei tarvitse aamulla sitä kautta koukata rinkan kanssa.

Kun olin jo kotikorttelin kohdalla paluumatkalla, tuli minua vastaa pyörällä nainen, joka pysähtyi juttelemaan. Ja jotenkin pääsyimme istumaan kynnykselle ja huomasin istuvani tuntemattoman, itkevän naisen vieressä. Hetken aikaa mietin, että mitä ihmettä minä voisin sanoa, mikä auttaisi. Naisella oli rankka elämänvaihe ja tuona iltana mielessä olivat olleet ajatukset elämän päättämisestä.

Minä koen, että yksin minä en olisi osannut löytää oikeita sanoja, levollisuutta jota pian koin – ettei minun tarvitse sanoa taikasanoja, riittää vain olla vieressä siinä hetkessä. Ja ehkä juuri siinä on se ydin, että toinen tulee kohdatuksi – ei hienoja sanoja, vaan läsnäolo.

Ajatellaan, että toisessa ihmisessä, lähimmäisessä, me kohtaamme Kristuksen. Nainen sanoi minulle kun hänen kotinsa alaovella halasimme, että hän tapasi enkelin.

Niina Jääskeläinen

Oulun tuomiokirkkoseurakunnnan luottamushenkilö

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Huh, minä olen kokenut joskus samanlaista johdatusta elämässäni. Ole jäänyt miettimään miksi minun piti mennä johonkin paikkaan. Kerran olen jopa pelastanut erään pikkupojan elämän,kun hän oli hukkua.

  2. Ihana kirjoitus. Kiitos siitä. Se rohkaisi minua toimimaan tavallisen arjen keskellä. Usein on vain hidas huomamaan mikä on tärkeää. Jatketaan pieniä arjen enkelitöitä. Kristuksella ei ole mitään muita käsiä tai jalkoja maailmassa kuin sinun.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.