Hei päiväkirja!

0

Heitä oli yhteensä 21, 11 poikaa ja 10 tyttöä. Kohtasimme tammikuussa 2018 ensimmäistä kertaa. Siitä käynnistyi matka, elämänmittainen matka, jonka yksi tärkeä pysäkki on nyt koettu. Kevään aikana kohtasimme pari kertaa. Varsinaisesti tutustuimme viime viikolla. Hiljalleen heistä kuoriutui esiin upeita persoonia, he ovat Suomen Toivoja!

Eilen meistä otettiin ryhmäkuva, vuosimallia 2018. Aina silloin tällöin löytyy paperipinojen ja kirjojen välistä samanlaisia ryhmäkuvia vuosien ja vuosien takaa. Heissä on iloa, valoa, tulevaisuuden toivoa edelleenkin monien vuosien jälkeenkin. Vuosien saatossa nimet unohtuvat, joskus äkkiä muistaakin kuka tuo poika tai tyttö onkaan, taitavat olla Ville Matti Henrik ja Tiina Lumikki, monet hauskat tapahtumat muistuvat mieleen tuoden hymyn kasvoille.

Heitä oli siis 21. Meitä muita, työntekijöitä ja isosia oli 10. Kokonaisväkimäärä oli siis 31. Väkimäärä oli hyvä tietää keskiviikkona kun teimme retken Oulun Tuomiokirkkoon ja Intiön hautausmaalle. Siinä välissä kävimme syömässä. Muuten vietimme koko viikon Pyhän Andreaan kirkolla päivittäin klo 10-15. Päivät olivat tiiviitä. Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Perjantaina paistettiin namnamvohveleita.

Sunnuntaina vietettiin konfirmaatiomessua Pyhän Andreaan kirkossa. Nuoret valitsivat konfirmaatiolaulun. Se ei ollut Tuulien teitä tai Tänään häneen uskon, Evankeliumi tai Tilkkutäkki. Nuoret valitsivat konfirmaatiolauluksi Sama taivas, sama maa – laulun. Konfirmaatiomessussa me kaikki lauloimme tätä laulua. Seinälle heijastetuissa sanoissa todettiin: ” Kristus kuoli vuoksi jokaisen, leivän mursi meitä siunaten, meidät liittää puuhun elämän, antaa meille tehtävän”.

Päivä oli kaunis. Messu oli iloa ja juhlaa. Lähdimme ristikulkueessa kirkkosalista pois kohti päiväkerhotilaa. Siellä he riisuivat albat pois ja sitten ottivat rippikoulutodistuksensa ja ruusunsa mukaansa. Ja lähtivät. Laulussa todetaan: ” Matka jatkuu, matka kohti Jumalaa”. Siihen voin sanoa vain Carpe diem!

Tälläistä me teimme ja koimme, hyvä rippikoulun päiväkirja. Loisto porukka, hyvä fiilis, hyvä tiimi. Tästä ei nyt puutu muuta kuin allekirjoitus.

 
Juha Vähäkangas, pastori, Karjasillan seurakunta, Oulu

JAA