Sinun kirkkosi?

43

Kirkon tutkimuskeskuksen tilastoja kirkon luottamushenkilöistä:

  • 8,5% luottamushenkilöistä on alle 35-vuotiaita
  • 21% luottamushenkilöistä ei tunne yhtään maahanmuuttajaa
  • 9% luottamushenkilöistä vastustaa naispappeutta ja 14% hyväksyy naispappeuden varauksella

Keväthangilla, kirkkaassa auringonpaisteessa, pohdin jo syyskuuta. Missä sinä olet tulevan syyskuun puolivälissä? Silloinhan puolukat ovat parhaimmillaan! Kevät on kääntynyt syksyyn ja ruska värjää koko Suomen. Kaapeista kaivellaan syystakkeja ja kesäkengät viedään varastoon. Pihoja haravoidaan ja pihlajanmarjoista ennustetaan tulevan talven lumimääriä. Syyskuussa päättyy myös seurakuntavaalien ehdokasasettelu. Oletko mukana?

Marraskuu puolestaan on vuoden pimeimpiä kuukausia. Usein sisätiloissakin hytisyttää! Tiet ovat liukkaat ja viimeistään nyt talvirenkaita vaihdetaan alle. Syyslomat ovat ohi – adventtia ja joulun iloa vasta odotellaan. Kirkasvalolamppuja kaivellaan komeroista ja d-vitamiinilisät myyvät apteekeissa. Missä sinä olet marraskuussa? Oletko arjen kiireissä, lähikaupassa tai villasukkia komerosta etsiessäsi, yksi seurakuntavaaliehdokkaista? Oletko yksi niistä ihan tavallisista ihmisistä, jotka määrittävät kirkon tulevaisuutta?

Marraskuun pimeydessä järjestetään seurakuntavaalien äänestys: ennakkoäänestys 6-10.11.2018 ja varsinainen vaalipäivä 18.11.2018. Tänä vuona valitaan 9000 kirkon luottamushenkilöä. Nämä henkilöt päättävät kirkon tulevaisuudesta: esimerkiksi tapahtumista, kerhoista ja annettavasta avusta. Mihin sinun mielestäsi pitäisi käyttää kirkon rahoja? Minkälaista toimintaa seurakunnissa pitäisi järjestää?

Seurakuntavaalien sivuilta löytyy vaaliteemat. Toivon, että teemat herättävät sinut pohtimaan seuraavia kysymyksiä:

  • Mihin sinun kirkkosi uskoo? Miten evankeliumin tulisi näkyä kirkossa ja sen päätöksissä?
  • Mitä sinun kirkkosi rakastaa? Miten ja ketä sinun kirkkosi rakastaa? Asetetaanko rakkaudelle ehtoja?
  • Ketä tai mitä sinun kirkkosi on lähellä? Kuka saa tulla kirkkoon? Missä kirkko on? Entä muut seurakunnan tilat? Miten sinun kirkkoosi pääsee sisään?
  • Miten sinun kirkkosi uudistuu? Mitkä asiat ovat ikiaikaisia ja säilytettäviä? Mitä vaalia, mistä luopua? Miten ympäröivän yhteiskunnan murros ja muutokset heijastuvat uudistuvaan kirkkoon?
  • Mitä sinun kirkkosi toivoo?

Voisitko juuri sinä olla ehdolla seurakuntavaaleissa?

Toivon sitä! Lähde mukaan: https://www.seurakuntavaalit.fi/ehdokkaaksi/asetu-ehdolle

Taru Pulkkinen

Partiojohtaja, teologian opiskelija ja seurakunnan vapaaehtoistyöntekijä

JAA

43 KOMMENTTIA

  1. It’s a good article. I Have never seen such an article before. You have explained very well about yourself. Thanks for sharing this information.

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.