Vauhtia ja ääntä riittää

0

Aikaa on mennyt viimeisestä päivityksestäni. Nyt kuitenkin olen taas kovasti koiraelämässä mukana ja voimia riittää.

Metsästä voimaa

Olemme löytäneet upean metsän tästä läheltä. Päivittäin olen pakannut lauman autoon ja olemme vaellelleet metsässä tunteja pitkin ihania polkuja. Yksi punkki on sieltä mukaan lähtenyt, mutta sekin on nyt poltettu ja vessanpönttöön heitetty, eikä se pahempaa onneksi aikaan saanut. Hyvin olemme siis tähän mennessä säästyneet tuolta ilkeältä pikku otukselta.

Hoitolaisia pitkästä aikaa

Meillä on myös hoitolaisia tällä hetkellä. Lenkillä on siis käynyt seitsemän shelttiä.

Sisarukset Impi ja Lempi tulivat tiistaina taloon – Impi nokka pystyssä ja Lempi lauman edessä selälleen heittäytyen. Nuo sisaruksethan ovat usein meillä, joten meidän laumamme ei enää sen kummemmin ihmettele tulijoita. Impi kyllä osaa ottaa paikkansa heti eikä anna muitten pullikoida yhtään. Lempi, tuo viekas pieni tyttö, kuljeskelee omia reittejään, mutta kun pääsee ulos, saa kyllä siellä muut itsensä huomaamaan. Lempi tykkää edelleen nukkua keittiön pöydällä, kissataloudessa kun on kasvanut. Monta kertaa olen itsekseni kiroillut, kun en ole muistanut laittaa tuoleja pöydän alle, ja joutunut noukkimaan Lempin verran karvoja pöydältä ja pöytäliinasta.

Tässäpä kaikki seitsemän: Lempi (tuo ilme!), Impi, Sylvi (huh, tuo koko!), Justus, Ellu, Luna ja Alma.

Ja eihän nyt seitsemän lauma ole sitten niin mistään kotoisin! Kolmatta päivää meillä onkin sitten juoksennellut ja ääntä pitänyt yhdeksän shelttiä, kun Ada ja pikku Lilja tulivat lomailemaan. Lenkille eivät nämä neitokaiset ole vielä päässeet, mutta pihalla on kyllä riittänyt vauhtia ihan lenkinkin edestä. Päivällä on koko lössi käynyt sisällä ottamassa päiväunet, ja illalla on ollut jo yhdeksän aikaan hiljasta. Tai no, Ada ja Lilja kyllä jaksavat pitempään, mutta nukkuvatkin sitten kyllä sikeästi yön.

Kaikki yhdeksän: Lempi (jälleen tuo ilme!), Ada, Justus, Luna, Sylvi, Alma, Impi ja Ellu. Edessä Lilja, joka ei vielä ymmärrä, mitä ”oottaa” tarkoittaa eikä nappulan tarkoitus tässä tilanteessa ole sille vielä auennut.

Ihanaa! Aurinkoa ja lämpöä!

Ihanista ilmoista nauttivat myös koirat. Ellu, Luna ja Alma valitsevat pihan kuumimman paikan, jossa läähättäen makoilevat ja nauttivat – ehkä – kuumuudesta. Justus, Sylvi, Ada ja Lilja juoksentelevat ja leikkivät, minkä ehtivät. Lempi etsii varjopaikan, ja siellä joutuu Impikin nyt olemaan – narussa. Impillä on sellainen paha tapa, että ulos päästessään juoksee pikkumetsään haukkumaan naapurin lapsia eikä suostu sieltä pois tulemaan. Sitä kun ei kukaan jaksa kuunnella, joutuukin aina välillä olemaan hihnan päässä.

Impi on niiiin karvaton pentujensa jälkeen ja edelleen karva lähtee. Entinen Impi on löytynyt jälleen – nokka pystyssä naapurin lapsia haukkumaan!
Justus lähtöasennossa Sylvin kimppuun.
Ada, tuo ihanainen tyttö. Ei hauku ollenkaan kotonaan, mutta meillä ei sitten niin millään pysty olemaan haukkumatta.
Alma ja takana Luna. Mietinnässä kaiketi huomauttaa jotain ohi ajavalle autolle…
Meijän ihana Lilja. Lilja asuu tyttäreni luona Adan kaverina. On todella reipas ja utelias pieni tyttökoila.
Hiukkasen tekemistä nenälle: nappulanhakua.
Ja toiset ahneet.

Pennut

Impin ja Ukkiksen pennut lähtivät uusiin koteihinsa noin kuukausi sitten. Kaikki saivat aivan ihanat kodit Oulusta. Lilja jäi ns. kotiin eli muutti asumaan Adan kaveriksi tyttäreni  ja hänen poikaystävänsä luo. Voitte ehkä törmätä kaikkiin näihin ihanuuksiin keskustassa, Martinniemessä, Höyhtyällä, Pateniemessä tai Mäntylässä.

Tiki, Jesse, Varma ja Lilja, tässä 7 viikkoa, huomenna äitienpäivänä 13 viikkoa.

Pentuja olen nähnyt jo muutamaan kertaan. Tänään käväsi Varma, jonka korvat meinaavat nousta pystyyn.  Varman korvat liimattiin ja leikki jatkui Liljan kanssa. Eihän noista kunnon kuvia saanut, sen verran vauhtia oli, mutta jokunen suht onnistunut kuitenkin.

(Shelteillä liimataan tai teipataan korvia (karvoista, ei korvista), jotta ne asettuvat oikein ja tuloksena on nätti shelttimäinen ilme. Liimaus tai teippaus ei aiheuta kipua eikä häiritse elämää ollenkaan.)

JAA