Sheltteihin hurahtanut

1
Kaikki viisi: Ellu, Alma, Sylvi, Justus ja Luna.

Olen täysin hurahtanut sheltteihin, shetlanninlammaskoiriin. Niitä on minulla viisi. Kyllä, viisi. Sukulaiset ja ei-koiralliset ystäväni pitävät minua vähintäänkin outona, mutta koiraihmiset kyllä ymmärtävät. Olen jälleen kerran tehnyt päätöksen, että viisi saa jäädä koiramääräksi, mutta koska naisen ja shelttikasvattajan mieli on erittäinkin ailahtelevainen, en uskalla kiveen hakata tätäkään määrää.

Olen nyt kymmenisen vuotta näiden ihanien karvaturrien kanssa elänyt, ja nauttinut joka hetkestä. Tai no, välillä on ehkä voinut olla niitä ikäviäkin ja ei-niin-mukavia hetkiä, mutta nekin kuuluvat koirallisen elämään.

Lauma tällä hetkellä: Ellu , Alma, Sylvi, Justus ja Luna.

Koira-asioissahan ei todellakaan järki ole se ensimmäinen, joka puhuttelee. Ei todellakaan. Näitä asioita ajatellaan sydämellä, suurella sydämellä, ja sen mukaan tehdään ratkaisut ja eletään.

Rahaa ja aikaa koiriin saa menemään, mutta niitähän ei lasketa. Jos koiran turkki tarvitsee 40 euron shampoon, se ostetaan. Omasta shampoopullosta ei raskisi maksaa edes kolmea euroa. 30 euron farkut ovat aivan liian kalliit, mutta kun on koirasta kyse, ei 750 euron leikkaus tunnu missään. Auto valitaan sen mukaan, minkä kokoinen koirahäkki takakonttiin mahtuu.  Näyttely- ja muista harrastusmenoistahan ei kannata edes mainitakaan. Tälle hulluudelle me koirien omistajatkin naureskelemme – ja samalla syyhkäisemme nettiin tilaamaan koirille jotain ihanaa tai ilmoittamaan niitä näyttelyihin.

Nii-in, hulluja me koiraihmiset olemme, mutta minkäs teet, kun rakastamme noita nelijalkaisiamme sydämen viimeisiä sopukoitamme myöten.

Jokunen sana meistä

Kasvatan shelttejä Violetdream-kennelnimellä. Pentueita on ollut tähän mennessä kahdeksan, ja maailmalle on lähtenyt 30 violetdreamilaista ihanaa karvaturria. No, yksi jäi kotiin, Ellu.

Hoitelen omaa viittä shelttiäni, ja välillä minulla on niitä hoidossakin. Parhaimmillaan on ollut 11 shelttiä yhtäaikaa. Hyvin on mennyt ja kaikki ovat olleet kavereita keskenään. Asumme omakotitalossa, jossa on iso aidattu piha koirien juosta ja leikkiä. Metsälenkille on lyhyt matka: tien yli ja päästän koirat irti. Lääniä rallin vetämiseen riittää hehtaarettain. Ja kyllä, hoitolaisetkin saavat juosta metsässä irti. Keräilen ne takaisin tullessa hihnojen päähän nappulan voimalla. Helppoa kuin heinänteko siis. Sheltit vaan ovat niin ihanan tottelevaisia. Ja oih, muutenkin niiiiiiin ihania!

Kaikilla kymmenellä on ihan mahdoton nälkä!

Shetlanninlammaskoira on  valpas, ystävällinen, älykäs, sitkeä ja aktiivinen. Omistajaansa kiintynyt ja kuuliainen, vieraita kohtaan pidättyväinen, ei koskaan hermostunut. Sheltti on oppivainen, miellyttämishaluinen ja monipuolinen harrastuskoira. Turkki on helppo-hoitoinen, mutta vaatii toki säännöllistä hoitoa. Lisää tietoa shelteistä löytyy Shetlanninlammaskoirat ry:n nettisivuilta: http://www.shetlanninlammaskoirat.fi/.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Iraplikan paras koirakamu on selttipoika valo ja voi sitä riemua kun tapaavat on iralla toinenkin pestis berninkoira ivan ja muutama muukin mutta nuot kaksi on selvästi erottuvia .
    Ja vaikka ei pesiksiä edes näy niin iraplikka alkaa joko odottaan taikka sitten mennään juuri sinne suuntaan missä nuot komeet poika koirulit on . terv iraplikka ja vaari tampereelta