Tällä kertaa postaukseni on miltei pelkkä suositus, mutta uskokaa kun sanon, että hyvä suositus se on.
Nimittäin tämänpäiväisessä Kalevan Ruoka-sivuilla olleessa
kasvisruokajuttussa kerrottu linssikeitto on
taivaallista.
Itse pääsin maistamaan tuota keittoa jo viikko sitten, ja se oli viedä jalat alta.
Toki, jotta siitä pitäisi, täytyy pitää myös intialaisista mauista. Ja jos kasvisruoka kokonaisena ateriana jostain syystä jänskättää, kannattaa tätä valmistaa vaikka alkupalaksi.
Minä vannon, että se vie kielen mennessään.
Tässä se vielä varmuuden vuoksi:
Punainen linssikeitto
8 annosta
4 rkl öljyä
4 valkosipulinkynttä
2 sipulia
1 tl kurkumaa
2 tl garam masala –maustesekoitusta
1/2 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
800 g tomaattimurskaa
400 g punaisia linssejä
4 tl sitruunamehua
1 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
400 g kookosmaitoa
suolaa, mustapippuria ja sokeria voi lisätä tarpeen mukaan.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sekaan pilkotut sipulit ja valkosipulit ja kuullota. Sekoita mukaan kurkuma, garam masala, chili ja juustokumina, varo polttamasta mausteita. Kaada kattilaan loput ainekset eli kookosmaito, tomaattimurska, linssit, vesi, liemikuutiot ja sitruunamehu. Keitä keskilämmöllä 15-20 minuuttia, tai kunnes linssit ovat pehmenneet miellyttäviksi.