Pikainen papukeitto

1
Tomaattinen papukeitto on lämmintä ja muhevaa.

Hei vain pitkästä aikaa.
Kuukaudet ovat vierähtäneet salakavalasti ohi ja vaikka ruokaa on syöty, ei niistä ole tullut tänne kirjattua mitään.

Syy hiljaisuuteen on pätevä, sillä ruokakuntaamme on saapunut uusi jäsen. Hänen ihmettelemisessään saattaa huomaamatta livahtaa päivä, joten kokkailulle ei tunnu löytyvän aikaa. Alkutohinoissa (ja jatkuvassa nälässä) keittiössämme nautittiin sellaisia herkkuja kuten valmismuussi ja pinaattilätyt sekä valmismuussi ja purkkitonnikala. Nälänhän ne vie nekin, mutta eipä niistä paljon postauksia kirjoitella.

Nyt perhe-elämä on sen verran vakiintunut, että aikaa jää ruoka-automaatin roolista myös ruuanlaittajan rooliin. Ilmojen kylmettyä kuulin puhuttavan papukeitosta, joka on helppo ja hyvä. Molemmat ovat sellaisia ominaisuuksia, joita olen aina arvostanut ja jotka juuri nyt ovat lähes korvaamattomia.

Alkuperäinen ohje sisälsi jauhelihaa, mutta minä korvasin sen soijarouheella.

Valitse sinä haluatko syödä omasi liha- vai kasvisversiona!

Papukeitto

  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 2,5 dl soijarouhetta TAI 1/2 pkt jauhelihaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1 tl kuivattua chiliä
  • 1 prk smetanaa

Laita kattila hellalle ja kaada sinne tomaattimurska ja pavut. Mittaa joukkoon myös purkillinen vettä. Kaada soijarouhe tai jauheliha joukkoon ja lisää liemikuutiot ja chili. Anna kiehahtaa ja laske sen jälkeen lämpöä ja anna valmistua hiljaisella lämmöllä noin vartin. Käy välillä hämmentämässä, jottei pavut pala pohjaan.

Lisää smetana ja anna hautua vielä hetki.

Jos smetanan rasvapitoisuus pelottaa, korvaa se turkkilaisella jugurtilla.

JAA

1 KOMMENTTI

  1. Eihän Saara hyvä smetanaa korvaa mikään jogurtti.