Piirakkapäivän soisi olevan perinne

0
Onpa ankeat kaverit tuolla herkkupiirakalla.

Tein jälleen piirakkaa. Heti ensimmäisestä haarukallisesta mietin, että miksi ihmeessä en tee piirakoita useammin. Niissä on jotakin niin mahtavaa, että ihmisellä tulisi olla piirakkapäivä, esimerkiksi torstai. Ajatella mitä mahtavaa rytmiä se toisi arkeen, kun koko alkuviikon voisi suunnitella, että mitä ihanaa piirakkaa sitä nyt ensi torstaina tekisi.

Rajana on pelkästään mielikuvitus ja jos se pääsee köyhtymään, niin ideoita ovat keittokirjat ja netti täynnä.

Tämä piirakka syntyi kaupassa eteen tulleista aineksista, sen kummemmin miettimättä. Hyvää tuli joka tapauksessa. Salaattiainekset unohtuivat, joten kaveriksi pääsivät pelkät tomaattiviipaleet.

Tonnikalapiirakka

Piirakkapohja:

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita/leivontaan sopivaa levitettä
  • 0,5 dl maitorahkaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 sipuli
  • 1/2 prk isoja kapriksia
  • 1/2 pkt fetaa
  • 3 tuoretta herkkusientä
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl tilliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Sekoita vehnäjauhot, rasva ja maitorahka nyppimällä. Lisää joukkoon vesi ja sekoita nopeasti palloksi. Painele piirakkavuoan pohjalle ja vähän reunoille ja anna levätä jääkaapissa puoli tuntia.

Viipaloi taikinan levätessä kaprikset, sipuli ja herkkusienet. Pilko feta, jos se ei ole valmiina palasina. Kuullota sipulia ja herkkusieniä pannulla öljyssä.

Töki piirakan pohjaan haarukalla reikiä ja laske sille paistoherneitä. Esipaista pohjaa 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.

Levitä täytteet esipaistetulle pohjalle ja sekoita keskenään kerma, maito, munat ja mausteet. Kaada munamaitoseos täytteiden päälle. Paista 225-asteessa 30 minuuttia.

Anna vetäytyä hetki ennen leikkaamista.

JAA