Parsakaalihulluus

0

Vielä ei vietetä parsa-aikaa, mutta minä vietän ihan keskenäni parsakaaliaikaa. Mitään yhteistähän näillä kahdella samannimisellä otuksella ei ole. Toinen on kaali, toinen ei. Mutta oi, parsakaali, broccoli, sinä suloinen terveyspommi, saat minut laulamaan ja sen lisäksi voimaan hyvin. Parsakaali nimittäin sisältää runsaasti rautaa, A-, C- ja K-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia sekä ravintokuituja. Lisäksi sen on tutkittu estävän ehkäisevän dementiaa, syöpiä sekä sydänsairauksia.

En tiedä mistä tämä broccoli-hulluus sai alkunsa, sillä en minä mitenkään tietoisesti etsinyt terveellistä syötävää. Olen kuitenkin onnellinen, että se minuun iski, sillä mikäs siinä terveyttä puputtaessa, jos se vielä kaiken lisäksi maistuu herkulliselle.

Simppeli parsakaalipasta

1 tlk tomaattimurskaa
½ prk kermaviilia
3 aurinkokuivatun tomaatin viipaletta
300 g parsakaalta
1 sipuli

Irrota parsakaalin nuput varresta ja pilko suupaloiksi. Kuori parsakaalin varsi ja leikkaa mahdollinen puumainen osa pois ympäriltä. Kuori ja pilko sipuli. Kuumenna ruokaöljyä pannulla ja kuulota siinä sipuli. Lisää parsakaalin nuput sekä pikottu varsi. Lisää muutaman minuutin päästä tomaattimurska ja sekoita joukkoon kermaviili. Pilko joukkoon aurinkokuivatun tomaatin viipaleet. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Tarjoa spagetin ja parmesanjuuston kanssa.

JAA