Paluu keltaiseen keittiöön

Piimä saa uuden roolin ja muisti rakoilee.

0
Pahoittelut kuvissa vallitsevasta arjesta, kuvausassari lienee lomalla.

Isoäidin keittiö oli keltainen.
Vai oliko se vain hänen talonsa?
Isoäidin essu ainakin oli punavalkoinen.
Muistaakseni.

Vaikkei kaikesta voi olla varma, piimäkakusta voi.
Sitä isoäidillä oli lähes aina. Makeat, pulleat rusinat tuntuivat jättipotilta suussa. Kakku oli pehmeää ja hyvää ja maito lasissa kylmää.

Olisi hienoa, jos tähän voisi nyt jakaa isoäidin salaisen huippureseptin.
Valitettavasti sellaista ei ole, mutta onneksi on internet. Siellä piimäkakun ohjeita on vaikka kuinka monta.
Niinpä vanhentumassa ollut piimä sai uuden olomuodon ja sateinen arkipäivä päättyi nostalgiseen makumatkaan.

Tämä jos joku on helppo.

Piimäkakku

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl sokeria
  • 0,5 tl inkivääriä
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 2 tl soodaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1,5 dl rusinoita
  • 3 dl piimää

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voilla hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun tai silikoniseen kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 50 – 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

Anna jäähtyä vuoassa. Kakku säilyy peitettynä jääkaapissa yli viikon.

JAA