Mitä meillä tänään syödään?

0
Siinä se komeilee, arjen pelastaja.

Kyllä on kuulkaa ihmisen elämä helppo tehdä yksinkertaiseksi ja onnelliseksi. Ainoa mitä se on vaatinut, on suunnitelmallisuus ja pieni vaiva. Syksyn tohinoiden alettua jokapäiväinen ”mitä tänään syötäisiin” -vatulointi ryhtyi kiristämään hermoja siinä määrin, että jotain piti keksiä. Niinpä elämäämme on saapunut jokaviikkoinen ruokalista.

Ja voi pojat, minkä riemun se on tuonut! Ainekset löytyvät päivittäin valmiina kaapista, eikä kauppaan täydy lähteä joka välissä.

Jottei elämä kuitenkaan kangistuisi liikaa kaavoihinsa, olemme suunnitelleet ruuat vain arkipäiville maanantaista torstaihin. Näin ollen ruokaa ei myöskään mene hukkaan, jos ei olekaan kotona syömässä.

Pientä vaivaa tämä ennakointi vaatii. Onneksi näin internetin aikana (ja henkilökohtaisen keittokirjameren keskellä) neljän reseptin etsiminen kerran viikossa ei kuitenkaan ole toivoton homma. Sitten vain listan kanssa kauppaan ja röykkiön kanssa kotia.
Kyllä se kuulkaa tuo jotakin käsittämätöntä nautintoa, kun torstaina keittää viimeisen ruuan kasaan, eikä kaappiin jää lymyilemään epämääräisiä pusseja tai nyssyköitä.

Suosittelen siis kokeilemaan. Kuvassa viimeviikon menu, eilen päätettiin tuleva. Siihen kuuluvat:

Lindströminpihvit

Kalakeitto

Punajuuripasta

Pikainen papukeitto

JAA