Maksaton laatikko

0
Ruoka ei ole kovin kuvauksellinen. Siksipä tässä raaka-aineet nätisti kupeissaan.

Tein maksalaatikkoa.
Tosin ilman maksaa ja riisiä.
Tein siis tekomaksalaatikko. Tai ainakin sillä nimellä tämä herkullinen ruoka minulle esiteltiin.
Siitä on jo niin kauan kun olen oikeaa maksalaatikkoa syönyt, etten enää oikein muista miltä se maistuu. Silti tämän maku tuntui oikeanlaiselta.
Liekö sitten aivot tehneet tepposiaan.

Suosittelen joka tapauksessa kokeilemaan. Meillä koko satsi hävisi alta aikayksikön.
Tämä ei ole kiireisen ruoka, sillä liotus ja paistaminen ottavat aikaa.
Helppoa tämä sen sijaan on. Sen kun pilkkoo sipulin ja jää odottelemaan.

Tai jos kuulostaa liian hipiltä, kannattaa siirtyä suoraan perinteisen maksalaatikon pariin.

Tekomaksalaatikko

2 dl ohrasuurimoita (rikottuja)
2 dl kuivia vihreitä linssejä
8 dl vettä
1 l maitoa
2 tl meiramia
0,75 dl siirappia
1 tl suolaa
1 dl rusinoita
1 dl soijajauhoa
1 iso sipuli

Laita ohrasuurimot ja linssit yön yli (tai aamulla) likoamaan veteen.
Aamulla (tai iltapäivällä) laita uuni lämpenemään 200-asteeseen.
Uunin lämmetessä pilko sipuli.
Sekoita kaikki muut ohjeen aineet ohra-linssivesiseokseen.
Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen.
Älä säikähdä vaikka se on vetistä, se kyllä jähmettyy.
Paista uunin alimmalla tasolla vajaa 2,5 tuntia. Sekoita kerran paistamisen aikana.
Tarjoa puolukkahillon kera.

JAA