Huippuherkullinen sienipiirakka

1
Ihastuttava piirakka heille, joista sieni on herkku eikä sairaus.

Bongasin tämän sienipiirakan reseptin Maku-lehden seinäkalenterista. Se osoittautui mukavan helpoksi ja suht nopeaksi, joten se on ehtinyt lunastaa taloudestamme vakipiirakan aseman. Erityisesti pidän täytteessä olevasta raastetusta sitruunankuoresta, joka tuo mukavan kirpeän häivähdyksen valmiiseen piirakkaan.

Olen tehnyt tämän herkkusienistä sekä metsäsienistä. Voisin kuvitella, että kanttareilla se olisi vallan muikea!

Pohja

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

100 g voita tai margariiniä

1 dl juustoraastetta

2-3 rkl kylmää vettä

Täyte

400 g sieniä

1 sipuli

1 rkl öljyä
1 prk kermaviiliä

2 munaa

2 dl juustoraastetta

½ sitruuna raastettuna

1 tl basilikaa

¾ tl suolaa

1 tl mustapippuria

(1,5 tl kapriksia)

Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Nypi käsin tai sekoita sähkövatkaimen taikinakoukuilla jauhojen joukkoon rasva. Lisää juustoraaste ja vesi ja sekoita nopeasti palloksi. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Napsauta uuni 200-asteeseen.

Uunin lämmetessä pilko sienet ja sipuli.

Taputtele taikina piirakkavuoan (läpimitta 28 cm) pohjalle ja reunoille. Laita halutessasi pohjan päälle leivinpaperi ja sille paistoherneitä (kuivia ruokaherneitä), jotta pohja ei pääse kohoamaan. Esipaista pohjaa kymmenen minuuttia.

Kuumenna öljy pannulla ja kuulota sipuleita ja lisää joukkoon sienet. Mausta sienisipuliseos suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita keskenään kermaviili ja juustoraaste, lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja basilika.(Jos haluat käyttää kapriksia, lisää ne kermaviiliseokseen.)

Levitä sienisipuli- ja kermaviilimunatäyte pohjalle. (Poista herneet ja paperi, jos käytit niitä!) Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt.

JAA

1 KOMMENTTI