Ei se tortun väri vaan maku

0
Ei se väri, vaan se maku.

Nämä vähän epämääräiset runebergintortut juhlistakoot tätä merkkipäivää. Samalla ne ovat esimerkillinen osoitus suhteestani kokkaamiseen. Ruoanlaiton pitää olla kivaa ja mutkatonta. Toki se voi olla haastavaakin, muttei koskaan uljastelua ja pätemistä. Sillä loppujen lopuksi siinä ollaan perustarpeen äärellä. Me kaikki tarvitsemme ruokaa ja meidän kaikkien täytyy syödä. Siksi toivon, että se polttoaineen hankinta ja käyttö olisi mielekästä ja herkullista.

Ei siis ihme, että mielestäni aina voi soveltaa. Tulos voi olla jotain muuta mitä oli tarkoitus, mutta jos kyse on esimerkiksi leivonnasta, useimmiten leipomuksesta tulee kuitenkin syötävää: onhan siinä rasvaa ja sokeria.

Näihin torttuihin käytin niitä aineita, joita kaapista löytyi. Siksi renkula ei ole valkoinen. Jäljellä oli pelkästään mansikalla maustettua vaaleanpunaista tomusokeria. Hillossakin on osa mansikkaa, mutta ei se haittaa. Kyllä ne kahvin kyytipoikana upposivat.

Punssiakaan ei ollut, joten karvasmantelilla mentiin.

Resepti löytyi Kotikokin sivuilta.

Hassut runebergintortut

  • 100 g   voita tai margariinia
  • 1 dl     sokeria
  • 1 kpl     kananmunia
  • 1 dl     vehnäjauhoja    
  • 1 dl     korppujauhoja
  • 1/2 dl     mantelijauhetta (minulla osa oli murskattuja mantelilastuja)
  • 1 tl     leivinjauhetta
  • 1 tl karvasmantelia


Pinnalle:

  • vadelmahilloa    

Kuorrutus:

  • pari tippaa sitruunamehua
  • 1 rkl     vettä
  • 1 dl tomusokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
Lisää kananmuna hyvin vatkaten.
Mausta taikina karvasmantelilla.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan sekoitamalla.

Laita muffinsipaperit muffinssipellin koloihin, jos omistat sellaisen. Muuten levitä 12 paperivuokaa pellille.
Paista torttuja noin 200 asteessa noin 15 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet ja pursota rengas jokaisen tortun pinnalle. Aseta renkaan keskelle vadelmahilloa.

JAA