Aivan arkista apetta

3
Onneksi löytyi basilikaa tuomaan väriä.

Se oli toissapäivä, eli maanantai kun väsytti eikä hetkeäkään olisi huvittanut miettiä jotta mitä sitä tänään syötäisiin. Valmisruoka tuntui kuitenkin liian uskaliaalta herkkujentäytteisen viikonlopun jälkeen, joten siinäpä sitä sitten oltiin kaupan hyllyjen välissä tuskailemassa.

Onneksi muistin jääkaappiin perjantain pizza-täytteeksi ostetun munakoisonpuolikkaan. Sen ympärille kiertyi tämä, josta tulikin ihan huippua.
Mikäs siinä viikkoa aloitellessa suu munakoisopastassa True Detectiveä katsoen.

Munakoiso-halloumipasta

  • 1/2 munakoiso
  • 1 pkt. halloumia
  • 1,5 tlk tomaattimurskaa
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • sokeria ja pippuria

Kuori ja pilko sipulit. Pilko myös munakoiso ja halloumi kuutioiksi. Laita pastavesi kiehumaan.

Kuumenna öljy paistin pannulla ja lisää siihen sipulit. Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää munakoiso- ja halloumipalat.

Paista niitä muutama minuutti ja kaada tomaattimurska pannulle. Mausta mustapippurilla ja ripauksella sokeria.

Itse en lisännyt suolaa, sillä halloumi on melko suolaista jo valmiiksi. Pieni ripaus sokeria sen sijaan korostaa tomaatin makua.

Laske lämpöä ja anna kastikkeen muhia kannen alla kunnes olet keittänyt pastan.
Valuta pasta ja nauti!

JAA

3 KOMMENTTIA

  1. kyllä se minun mielestä on tavallista ruokaa ne ihmiset syö ja sitä halvinta työttömät syö kaurapuuroa ja kaikkia keittoja ,esim jauheliha -makkara ja rössy keittoa sillä jo selviää

  2. Olipa helppo resepti mutta mainio tulos. Tuhti Halloumi ja tuore valkosipuli sopivat mainiosti lempeän munakoison seuraksi. Kuullotetusta sipulista ja tomaatista tuli sopivaa makeutta, sokeria en lisännyt. Nämä on makuasioita 🙂