Maksaton laatikko

Tein maksalaatikkoa.Tosin ilman maksaa ja riisiä.Tein siis tekomaksalaatikko. Tai ainakin sillä nimellä tämä herkullinen ruoka minulle esiteltiin.Siitä on jo niin kauan kun olen oikeaa...

Mitä meillä tänään syödään?

Kyllä on kuulkaa ihmisen elämä helppo tehdä yksinkertaiseksi ja onnelliseksi. Ainoa mitä se on vaatinut, on suunnitelmallisuus ja pieni vaiva. Syksyn tohinoiden alettua jokapäiväinen...

Paluu keltaiseen keittiöön

Isoäidin keittiö oli keltainen.Vai oliko se vain hänen talonsa?Isoäidin essu ainakin oli punavalkoinen.Muistaakseni. Vaikkei kaikesta voi olla varma, piimäkakusta voi.Sitä isoäidillä oli lähes aina. Makeat,...

Pikainen papukeitto

Hei vain pitkästä aikaa.Kuukaudet ovat vierähtäneet salakavalasti ohi ja vaikka ruokaa on syöty, ei niistä ole tullut tänne kirjattua mitään. Syy hiljaisuuteen on pätevä, sillä...

Jauhettuna maistuu ruotoisempikin kala

Kala se on mahtava ruoka-aines. Se on terveellinen, kotimainen ja monessa tapauksessa myös edullinen raaka-aine. Harmittavan usein kalaruoka toimii synonyymina lohelle vaikka vesistöissä uiskentelee...

Aivan arkista apetta

Se oli toissapäivä, eli maanantai kun väsytti eikä hetkeäkään olisi huvittanut miettiä jotta mitä sitä tänään syötäisiin. Valmisruoka tuntui kuitenkin liian uskaliaalta herkkujentäytteisen viikonlopun...

Piirakkapäivän soisi olevan perinne

Tein jälleen piirakkaa. Heti ensimmäisestä haarukallisesta mietin, että miksi ihmeessä en tee piirakoita useammin. Niissä on jotakin niin mahtavaa, että ihmisellä tulisi olla piirakkapäivä,...

Ei se tortun väri vaan maku

Nämä vähän epämääräiset runebergintortut juhlistakoot tätä merkkipäivää. Samalla ne ovat esimerkillinen osoitus suhteestani kokkaamiseen. Ruoanlaiton pitää olla kivaa ja mutkatonta. Toki se voi olla...

Pullo taikinan perustana

Olen jälleen kolunnut kaappeja ja löytänyt kummallisia tuotteita, joita en muistanut meillä olevankaan. Kuten pullollista kahvilikööriä. Niinpä mietin mihin muuhun sitä voisi käyttää kuin siihen...

Risottoa brittiläisellä ohjeella

Tämä ohje lähti testaukseen ihan siitä käytännön syystä, että kaapistamme löytyi 1,5 vuotta sitten Italiasta kuljettamaani risottoriisiä, josta olen tainnut tehdä ruokaa tasan kerran....