Pipo päässä Brysselin koneeseen

12

Kello on viittä vaille kuusi ja istun Oulu-Hki -koneessa matkalla Brysseliin, ensimmäiseen työpäivääni Euroopan alueiden komiteassa.

Euroopan alueiden komitea edustaa paikallistasoa EU:ssa. Sen 350 jäsenestä suurin osa on kunta- ja aluepäättäjiä, mukana on kunnan- ja kaupunginjohtajiakin. Alueiden komitea tuo paikallista ääntä Euroopan Unionin päätöksentekoon antamalla lausuntoja komission lakiesityksistä pitäen visusti kiinni EU-päätösten läheisyysperiaatenäkökulmasta. Suomesta alueiden komiteassa on yhdeksän jäsentä.

Tiedossa on kokouksia kuukausittain sekä täysistunnossa, että valiokunnissa. Tulen kertomaan työstäni ja tunnelmistani alueiden komiteassa eurooppalaisesta päätöksenteosta kiinnostuneille lukijoille. Olemme sopineet toisen oululaisedustajan Mirja Vehkaperän kanssa, että raportoimme säännöllisesti työstämme Kalevan blogissa.

Tänään on vuorossa kokouksia pääasiassa eri puolueryhmien kanssa. Tutustumme toisiimme ja sovimme todennäköisesti työnjaosta, ehkä joistakin puheenjohtajapaikoistakin. Saan toimia juuri perustetun vihreän ryhmän The Greens toisena puheenjohtajana saksalaisen Bernd Vossin kanssa. Tehtävä on mielenkiintoinen, vihreillä ei ole ollut aiemmin omaa ryhmää alueiden komiteassa, mutta nyt sellainen on ja saan olla sen ensimmäinen puheenjohtaja! Tehtävä on innostava.

Päivään sisältyy varmasti monenlaisia käytännön asioita, aina Euroopan parlamentin kulkukortin hankkimisesta alkaen.

Eurooppalaisuus on itselleni tärkeää. Minusta on hienoa, että ihmiset pystyvät liikkumaan, opiskelemaan ja tekemään työtä vapaasti 27 eri maassa. Tämän päivän nuorilla on paljon enemmän mahdollisuuksia kuin muutama vuosikymmen sitten, mutta kyllä haasteetkin ovat suuret. Eurooppalainen yhteistyö on sitäkin tärkeämpää, kun tavoitteena on kaikille reilu ja oikeudenmukainen muutos kohti hiilineutraalia Eurooppaa.

Lentokoneen rappusilla tuulee. Kaivan pipon laukusta. Aurinko nousee pakkasaamun horisontissa. Mitähän uusi päivä ja uusi tehtävä tuo tullessaan, se on mielenkiintoista nähdä.

JAA

12 KOMMENTTIA

 1. Aloittaja aivan oikeassa. Ilmeisesti ainoastaan suomalaisten täytyy sopeutua tulijoiden kivikautiseen kulttuuriin. Annettiin sitten musulmaaneille vapaa liikkuvuus, poistettiin se sitten samalla omalta väeltämme.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/heinolalaiskoulu-varoitti-oppilaita-nuorten-tyttojen-ei-valttamatta-kannata-kavella-pimealla-yksin/5599272

  Schengen oli ja on mitä suurin virhe mitä EU on tehnyt. Virheen seurauksista saamme ja olemme jo saaneet maksaa kalliin hinnan. Eurooppa on tuhon tiellä.

  Valintakysymyshän tämä taas kerran on. Antaako vapaa liikkuvuus kotimaamme lapsille ja nuorille, vaiko Lähi-Idän ja Afrikan pe.. tulijoille.
  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kempelelaiset-epaillysta-teinin-raiskaustapauksesta-ei-taalla-enaa-uskalla-asua-ja-liikkua/5575446

 2. Hienoa, että meiltä Oulusta on peräti kaksi edustajaa Euroopan alueiden komiteassa! Arvostan erityisesti Satu Haapasen monipuolista kokemusta sekä luonnon ja naisten asialla olemista.

 3. jos sinä minä en

 4. Satu Haapanen on poistanut ,jo kolme viestiäni. Mutta totuus ei sillä katoa.

 5. Poistan myös viestit, joissa loukataan jotakin ihmistä tai ryhmää tai esitetään valheellista tietoa. Seuraava askel sitten on tehdä ilmoitus toimitukseen ja jos sekään ei tepsi, niin poliisille.

 6. Kyllä sillä on tekemistä,asian kanssa. Olet veronmaksajien rahoilla Brysselissä. Siitä ei varmasti ole mitään hyötyä Oululaisille veronmaksajille.

 7. Vai uhkaat vielä poliisille 🙂 faktojen kertomisesta.

 8. ei pidä pitää palstaa jos ei pipo kestä kritiikkiä

 9. Voiko joskus keskustella tältä kantilta asioita joita suomalaisten mielessä pyörii:
  Tehkääppä arvon mepit kustannushyöty analyysi siitä, mitä hyötyä on saastuttaa ilmakehää verattuna teidän mahdolliseen hyötyyn siellä kulkiessanne? Olisko luontoystävällisempiä tapoja hoitaa asioita ja sekin onko ne edes hoidettavissa?Tulokset tähän asti siellä kulkemisesta eivät nauti sosiaalista eikä ekolookista hyväksyntää.Ymmärän kyllä inhimillisen puolen että että kivaahan se on olla mukavuusalueella, mutta se hyöty?.

 10. Poistit kommenttini, koska väitit etteivät ne pitäneet paikkansa. Voitko itse kertoa rehellisesti paljonko Satu Haapanen ja Vihreät osallistuvat Oulun säästötalkoisiin? Eli paljonko maksoivat veronmaksajille lennot Oulu-Helsinki-Bryssel-Helsinki-Oulu + hotellit Brysselissä + päivärahasi + kokouspalkkiosi + ruokailusi + muut etuudesi !
  Voitko samalla kertoa mitä asioita ei voinut hoitaa esim. videoneuvottelulla !

 11. Kielitaitohan sinulla riittää. Tulkkasit ansiokkaasta, lähes kielitaidotonta ”kansainvälistä insinööriä”! Satuja Haapaselle illassa, Oulun Hiukkavaarassa 2015 !