Kustille SM-kultaa, ei vielä jäähyväisiä Samille

1

On hatunnoston paikka. Mahtaa tuntua hyvältä saada pitkän uran palkinnoksi hiihdon Suomen mestaruus – ja vielä kuninkuusmatkalla. Sysäyksenä Kusti Kittilän hyvään suoritukseen on varmasti ollut sekä fyysisen kunnon ajoitus, että Lahden MM-hiihdoista saatu henkinen potku. Kun huomaa voivansa hiihtää kansainvälistä vauhtia ja tuuli suhisee korvissa vielä loppusuoralla, täytyy fiilisten olla riemukkaat.

Henkisellä puolella on urheilussa aina iso merkitys, se on toistuvasti saatu huomata. Suomi on talviurheilumaa, mutta murtomaahiihdossa ollaan oltu henkisesti hieman kyykyssä vuoden 2001 tapahtumien jälkeen, vaikka menestystäkin tässä välillä on tullut niin naisissa kuin miehissä. Nyt, 16 vuotta myöhemmin, näyttää ympyrä sulkeutuvan, menneet dopingskandaalit alkavat lopultakin hautautua ja uusi polvi on päässyt asettumaan puhtaalle pöydälle.

Tämän päivän kisa merkitsi viime päivien uutisoinnin perusteella myös päätepistettä upealle hiihtouralle. Sami Jauhojärvi aloitti kansainvälisen arvokisauransa  pahimmalla mahdollisella hetkellä, Lahden skandaalin varjossa. Hän on ollut se, joka on mieshiihdossa puskenut eniten umpihankeen uutta latua, toki Matti Heikkistä unohtamatta. Ja uran tähänastinen kruunu on ollut tietenkin Iivo Niskasen kanssa saavutettu Sotshin olympialaisten parisprintin kulta.

Onnea, Kusti Kittilä 50 kilometrin Suomen mestaruudesta! Kiitos, Sami Jauhojärvi suurenmoisesta hiihtourasta jo nyt – vaikka ura taitaa sittenkin jatkua ensi vuoden olympialaisiin!

JAA

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kommentointi edellyttää, että JavaScriptin suoritus selaimessa on sallittu.