Kärppien tulisi pitää pysyvästi pari pientä palaa lauantain onnistuneesta nostalgiatripistä

5

Kärppien ottelutapahtumaa Raksilassa on kritisoitu jo vuosikausia, mutta lauantaina kärppäorganisaatiolla oli onnistumisen päivä ottelutapahtuman suhteen. Parinkymmenen vuoden takaisen nousuhuuman muistelu oli toteutettu hienosti ja menneiden vuosien tunnelma saatiin luotua halliin mielestäni yllättävän hyvin.

Värimaailma oli takavuosilta tuttu sinisävytteinen, hallissa raikasi noilta vuosilta tuttu musiikki ja kirsikkana kakussa paikalle oli saatu lähes kokonaisuudessaan Kärpät SM-liigaan nostanut sankarijoukkue. Fanitkin olivat taiteilleet tämän liigakauden komeimman tifon, joka peitti koko päätykatsomon.

Ettei mene liialliseksi kehumiseksi, niin olisin toivonut nykyjoukkueelle SaiPa-kuosin tilalle nousukauden pelipaitaa mukailevaa erikoispaitaa. Pelipaidat olisi voinut vaikka huutokaupata ja poimia juhajunnomaisesti isännätön euro Kärppien kassaan.

Pari juttua Kärppien kannattaisi pitää ihan pysyvästi lauantain nostalgiatripiltä. Ennen peliä soinut Eran Ameno ja maalibiisiksi vaihdettu vanha tuttu Verkko Heiluu.

En osaa nimetä äkkiseltään yhtään biisiä, joka soi Raksilassa yleensä ennen avauskiekon putoamista vaikka olen paikalla jokaisessa kotipelissä. Aavistuksen mystinen Ameno on kuin tehty luomaan tunnelmaa pimeään halliin. Kappale alleviivaa sitä, että ollaan jonkin suuren äärellä.

Myös Kärpät Hock ’n’ Rollersin Verkko Heiluu -renkutus toimii maalibiisinä enemmän kuin hyvin. Nimenomaan kuten se soitettiin lauantaina kahden ensimmäisen maalin jälkeen kertosäkeestä alkaen, eikä kuten kolmen jälkimmäisen kärppämaalin aikana.

Nykyinen maalibiisi on muistaakseni NHL-joukkueelta napattu. Tuskin siihen kukaan on suoranaisesti kiintynyt, vaikka se ajaakin asiansa. Ameno ja Verkko Heiluu ovat ajalta, jolloin jokainen kärppämaali veti Raksilan raivoisassa huutomyrskyssä fanien ihon kananlihalle.

Raksilan nykytunnelmalle ei tekisi hallaa tuoda tuollaisia pieniä paloja noilta ajoilta tunnelmaa nostattamaan.

JAA

5 KOMMENTTIA

  1. Just näin! Miksi maalilauluja yms. pitää ylipäätänsä vaihtaa joka toinen vuosi. HIFKillä on samat vanhat renkutukset ja toimii todella hyvin!

  2. Asiaa puhut, kyllä tuli hienot fiilikset tuossa pelissä, vähän latisti tuo dj: n kämmäys mutta muuten hyvä ja tosiaan nuo saipa paidat on naurettavat.

  3. Samaa mieltä. Alkushow on musiikin takia nykyään sekava ja brändin murentaminen väärän värisillä paidoilla karseeta katseltavaa. Musta-keltainen paidat takaisin kaikkiin kotipeleihin.

  4. Kärpät on rautaa, kärpät on rautaa…tuntuis vieläkin parhaalta!

  5. Samaa mieltä! Erityisesti tuo Ameno nostaa ihan kylmät väreet pintaan muistojen siivittämänä. Rakennetaan sitä perinnettä ja kulttuuria!