Työttömistä kiekkoilijoista Mäenalanen löysi töitä – koska on Junttilan vuoro?

0

Änäriäijät Kärppien kesäjäillä on jo tuttu juttu, mutta Sebastian Ahon ja kumppaneiden karattua Pohjois-Amerikkaan Raksilaan jäi pyörimään vielä pari tämän kauden kärppäjoukkueen ulkopuolista pelaajaa: hyökkääjät Saku Mäenalanen ja Julius Junttila.

Keskiviikkona toiselle löytyi vihdoin töitä. Carolina Hurricanesin kaksisuuntaisesta sopimustarjouksesta kieltäytynyt Mäenalanen ei saanut haluamaansa yksisuuntaista sopimusta ja teki keskiviikkona omat ratkaisunsa.

Mäenalanen vaihtoi taalakaukalot ruplakaukaloihin ja pelaa loppukauden KHL:ää Jokereissa.

Mäenalanen on Jokereilta loistava hankinta etenkin nyt, kun tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen on sivussa peräti neljä kuukautta. Oululainen sijoitetaan luultavasti suoraan tanskalaisen tyhjäksi jättämälle tontille. Mäenalanen pelaa narripaidassa jo lauantaina ja tulee varmasti rokkaamaan ruplaliigassa.

Mutta mitä ihmettä se toinen työtön oululaiskiekkoilija aikoo tehdä?

Toissa kaudella Junttila valittiin Liigan parhaaksi pelaajaksi ja silloin tehohyökkääjän kohdalla väläyteltiin vakavalla naamalla jopa NHL:ää. Junttila lähti lopulta ruplaliigaan, josta sai potkut venäläistyyliin nopeasti – vain viiden pelin jälkeen. Loppukausi meni tasapaksusti Ruotsissa, eikä jatkopestiä Växjö Lakersiin ei syntynyt.

Laitahyökkääjä on viestittänyt agenttinsa kautta etsivänsä täksi kaudeksi pelipaikkaa ulkomailta. Kiekkosesonki on kuitenkin jo täydessä vauhdissa, eikä sopimusuutisia ole kuulunut. Sveitsin ja Ruotsin pääsarjojen ovet ovat varmasti säpissä ellei mahdolliset pätkäpestit kiinnosta Junttilaa.

Kärpät oli aiemmin kiinnostunut toissakauden tähdestään. Nyt kysymys kuuluu, onko Kärpissäkään enää tilaa Junttilalle, jos tämä ei löydä töitä muualta? Ei välttämättä enää ole.

Tuskin 28-vuotias Junttila on koko kautta pelaamatta, joten jossain vaiheessa jonkinlaisia sopimusuutisia on varmasti luvassa. Jos tiedote ei tule Urheilukadun toimistolta, niin se tulee luultavasti Saksan liigasta tai monikansallisesta EBEL-sarjasta. Tai miksei Ruotsistakin, mutta tuskin enää pääsarjatasolta.

Kauas on tultu toissa kevään NHL-puheista.

JAA