Kärppäpojat tehneet miehen työn – Pikkupedot piikkipaikalla kaikissa juniorisarjoissa ja oululaispelaajat pörssikärkinä

2

Kärppien menestys kiekkokaukaloissa ei rajoitu tällä kaudella pelkästään runkosarjan ylivoimaisesti voittavaan miesten edustusjoukkueeseen. Oululainen jääkiekko on kovaa valuuttaa myös juniorisarjoissa, sillä Kärpät johtaa jokaisen ikäluokan SM-sarjaa miesten liigan lisäksi.

Kirkkaimmin kärjessä ovat seuran B-nuoret, jotka ovat repineet sarjajohtonsa miesten liigajoukkueen tapaan huimaan 23 pisteeseen. Kärpillä on B-nuorten SM-sarjassa nyt 113 pistettä. Toisena majailevilla Jokereilla pisteitä on 90.

Myös A-nuorten sarjassa Kärpillä on mukava johto, vaikka aivan yhtä massiivinen se ei ole kuin miehillä ja B-nuorilla. Kärpät on kärjessä 102 pisteellä. Toisena sarjassa on Espoon Blues yhdeksän pisteen päässä.

B2-tasolla Kärppien ja Haukiputaan Ahmojen yhteisjoukkue on kärjessä 11 pisteen turvin. Tiukin tilanne on C-nuorten sarjassa, jossa Kärpät johtaa JYPiä vain pisteellä.

Joukkueiden hyvä menestys näkyy myös sarjojen pistepörsseissä. Niin A-, B- kuin C-junioreissakin eniten pisteitä tehnyt pelaaja on kärppäpelaaja.

A-nuorten pistepörssiä johtaa Tuukka Tieksola, joka on tehnyt 15 ottelussa tehot 4+19=23. B-nuorissa kärjessä on puolestaan Kärppien Samu Tuomaala tehoin 7+12=19 (11 ottelua).

Tiukinta on C-nuorissa, jossa Kärppien Ville Koivunen ja JYPin Jesse Helander ovat tehtailleet molemmat 30 tehopistettä. Koivusen saldo 14 ottelusta on 12+18=30.

Joukkueiden huikea menestys näkyy luonnollisesti myös nuorisomaajoukkueissa vahvana oululaispanoksena.

Maailmanmestaruuden voittanut alle 20-vuotiaiden maajoukkue ei pelaajia juuri kotimaisista nuorten sarjoista valitse, mutta alle 18- ja alle 16-vuotiaiden joukkueissa on nähty tällä kaudella läjäpäin kärppäpelaajia. Tuoreimmissa turnauksissa alle 18-vuotiaissa oli seitsemän oululaispelaajaa ja alle 16-vuotiaissa neljä.

Kärpillä on käsissään positiivinen ongelma. Junnutehdas tuottaa pelaajia sellaista tahtia, ettei kaikille löydy tulevaisuudessa paikkaa Kärppien liigajoukkueesta, kun on aika siirtyä poikien peleistä miesten peleihin. Kärpät voi kuoria kerman päältä ja muut liigaseurat hyötyvät jäljelle jääneistä pelaajista, elleivät nuoret valitse esimerkiksi Pohjois-Amerikan yliopistosarjoja.

Nykyisellä juniorituotannolla Oulun Kärpät on turvannut tulevaisuutensa vuosiksi eteenpäin. Kiekkojännäreillä puolestaan on jatkossakin kissanpäivät, sillä Oulussa saadaan nauttia maailmanluokan nuorista pelaajista tulevinakin vuosina ennen kuin he suuntaavat Liigasta kovempiin sarjoihin.

JAA

2 KOMMENTTIA

  1. Hyviä junnujoukkueita suhteessa kilpailijoihin, toivottavasti joku yksilö aikuistuessaan etenee liigaankin.

  2. Kannattaa katsoa kuinka monta Kärppä polun käynyttä pelaajaa pelaa nyt liigassa?. 2000-luvulla eniten Kärppien liigassa pelanneita pelaajia on muualta Kärppiin tulleet, ei markkinoitua Kärppä polkua käyneitä omia junnuja. Siksi monet lupaavat nuoret lähtee jo B ja A-junnuissa pois hakemaan peliaikaa ja sitä kautta kehittymistä. Mutta se on selvä päätös seuralta ja näillä mennään